Actualitate Social

Învățăturile lui Ioan Nelu Botiș din perioada în care era ministru

Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat, în 11 martie, la Bistrița, că a ajuns ministru fiindcă a învățat, a muncit și a fost ales de 12.000 de oameni, el răspunzând astfel întrebării unui cetățean care a vrut să știe ce „merite deosebite” l-au recomandat pentru portofoliul Muncii.

Ioan Botiș a avut un dialog cu un cetățean care participa la protestul împotriva noului Cod al Muncii din fața Prefecturii Bistrița-Năsăud și care i-a adresat două întrebări.

„Ce merite deosebite aveți? Ce ați făcut în România asta de ați ajuns așa de repede ministru?”, a spus bărbatul adresându-i-se direct.

„Ce credeți că trebuia să fac? Am învățat, am muncit și am fost ales de oameni. Ce vreți mai mult? Am avut 12.000 de voturi în Bistrița. Când veți înțelege acest lucru, o să aveți și răspunsurile”, i-a răspuns Botiș. 

În timp ce ministrul vorbea, un bărbat din mulțime i s-a adresat pe nume fără să folosească niciun pronume de politețe, iar Botiș l-a aprostrofat.

 „Totuși, sunt un ministru în țara aceasta și îmi vorbiți ca unui golan de pe stradă. Să fiți atenți la lucrurile acestea fiindcă și de aici pornește respectul într-o societate și creșterea acestei societăți. Dacă noi așa discutăm între noi, asta merităm ca nație. Totuși sunt ministru în țara aceasta”, a adăugat el.

Tot atunci Ioan Botiș a spus că noul Cod al Muncii poate fi tradus „creștinește” astfel: „Ridicați-vă voi cei care ați lenevit și munciți căci răsplata voastră va fi bunăstarea”.  

 „Ca să mă exprim creștinește, noul Cod al Muncii spune în felul următor: ridicați-vă voi cei care ați lenevit și munciți căci răsplata voastră va fi bunăstarea. Asta spune ca să dau o traducere creștinească Codului. E mesajul pe care îl transmit tuturor. Acești oameni care au loc de muncă, muncesc, ei țin societatea asta în spate. Eu spun că noul Cod al Muncii pe cei leneși trebuie să-i aducă la muncă și asta va face”, a declarat Botiș.

Etichete

2 comentarii

  • „TOTUSI SUNT MINISTRU IN TARA ASTA?” OK! sunt de acord sa ne respectam Cezarii…..dar atunci cand sunt Cezari, cand sacrificiile care le fac sunt pentru binele supusilor si a tarii, cand ei ne respecta, tratandu-ne cu onestitate si verticalitate.In atare conditii o da, poti cere sa ti se vorbeasca cu respect.Altfel nu e nici o diferenta intre cel ce fura un ou si e doar un muritor de rand, si cel ce fura un bou, dar e un mare om de stat.
    Pe cine sa mai respectam? ce modele sa mai alegi sa urmezi in viata?

    • @Carla Nu va pot da un raspuns. Cert este ca v-ati convins de faptul ca unii spun una si fac alta. Poate ca, daca domnul Botis nu ar fi „predicat” atat de multe, nu ne-ar fi dat atat de multe lectii de viata, finalul acestui scandal ar fi fost altul. Sau poate ca nu.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS