Social Timp de gândire

PD și călătoria lui, în gașcă, spre PDL

Ani de-a rândul, democrații au fost în opoziție și, inevitabil, au avut presa de partea lor fiindcă au lătrat cot la cot cu jurnaliștii către tabăra puterii. Așa se face că între presă și PD s-a creat un soi de coaliție în care principalul adversar era PSD și mârșăviile lui.

De îndată ce a ajuns la putere, PD, care între timp s-a ales și cu un L de la gașca lui Stolojan, s-a transformat în azil pentru toți trădătorii din PSD care au acceptat să facă jocurile puterii.

În opinia mea, oamenii aceștia ar fi trădat pe oricine fiindcă ceea ce îi mână în lupta politică nu sunt idealurile, ci interesele. Așa se face că, la Bistrița, PDL s-a ales cu unii dintre cei mai vehemenți foști membri PSD care au plecat din partidul lor nu de dragul Dreptei sau al PDL, ci pentru că li s-a dat mai mult.

E de ajuns să-l amintim pe Vasile Negrușeri, care, după ce a fost inspector general numit în funcție de PSD și s-a obișnuit să fie un soi de șef mare, nu a mai conceput să se întoarcă la munca de jos de la catedră. Așa că a trădat pentru răsplată: funcția de administrator al județului, o demnitate cu totul fictivă care nu are niciun soi de folos pentru nimeni. Cu sau fără Vasile Negrușeri, lucrurile merg la fel de prost în acest județ, precum în țară. Important este că dânsul s-a ales cu ceva. Nu a trecut degeaba de la unii la alții.

Al doilea exemplu este Vasile Marc. PSD l-a numit doar inspector general-adjunct al ISJ, dar dânsul a vrut mai mult, să fie „general”, așa că și el a trădat. Pentru ca să-și primească răsplata, se fac ilegalități în lanț. Tiutularul postului de „general”, Mihai Mureșan (PNL), stă în concediu medical ca să nu fie dat la o parte, Marc vine, e al doilea „general” și își vede liniștit de treabă ca și cum ar fi singurul. Oamenii aceștia se ocupă de destinele școlii, îi învață pe copiii dumneavoastră să fie cinstiți, harnici, să nu râvnească la bunurile altora. Îi învață să fie OAMENI. Oare?

Ioan Nelu Botiș e și el un trădător al social-democrației din care nu a obținut cât a vrut fiindcă mereu a vrut mai mult. A vrut să fie președinte de filială, nu i-a ieșit, a vrut să fie candidat de primar, nici asta. Nu a acceptat să construiască, a vrut doar să obțină, așa că a trecut acolo unde i s-a dat mai mult. Numai că, așa cum se întâmplă de regulă, există și un sfârșit, un moment în care sacul se umple și îți cade din spate. Dacă e plin cu mizerii, te îneci în ele. Nu mă mir că s-a ajuns aici.

Am cunoscut vechea generație de membri PD. Pe niciunul dintre cei care mi-au inspirat respect nu l-am văzut trecând la PSD. Au făcut politică din convingere și s-au dat la o parte când li s-a cerut. Am față de ei o stimă aparte fiindcă îmi dau seama că acești oameni nu au fost animați numai de interesele lort. Au văzut mai departe de conturile lor, de funcții sau de găști.

Din păcate însă, PDL este acum un partid pe post de azil pentru trădătorii altor partide care vin și se instalează la mese, se înfruptă și apoi mânjesc totul în jurul lor chiar și ce a mai rămas din vechiul PD.  Dacă tot i-a luat, m-aș fi așteptat ca PDL să-i țină în rândul doi sau trei și să le spună că sunt tolerați, nu să-i dea la o parte pe membrii vechi ca să-i pună pe oportuniști la masă, dar nu oriunde, ci în primul rând.

Imediat după „întâmplarea” cu Botiș m-aș fi așteptat ca Ioan Oltean să spună cât e de dezamăgit de ceea ce a făcut protejatul lui. O suspendare din partid până la rezolvarea problemelor pe care le are cu ANI, cu justiția, ar fi fost ideală. Eu nu conduc niciun partid, dar, dacă eram șeful lui Botiș, îl dădeam afară din PDL. Ținându-l în brațe, Ioan Oltean nu cred că face altceva decât să fie bănuit la rândul lui că are un amestec. Nu există niciun indiciu că ar fi așa, dar poate apărea bănuiala în orice moment.

Personal sunt dezamăgită de PDL-ul zilelor noastre. Mi se pare că e o gașcă de băieți deștepți strânși din toate partidele cu scopul declarat să ne fraierească și să ne mintă. Încă mai sper că Ioan Oltean e nostalgic după vremurile în care era în fruntea PD și că nu va lăsa să se întâmple așa ceva. De dragul democrației, al Dreptei românești, de dragul celor două cuvinte „dreptate” și „adevăr”.

Cristiana Sabău

1 comentariu

  • […] Cristiana Sabău e jurnalista care a scris textul despre afacerile ”suspecte” ale familiei Botiș cu fonduri europene. Bineînțeles că problemele ei au început din momentul în care a spus adevărul. Oamenii ministrului au încercat s-o compromită, jurnaliștii de la Realitatea TV i-au luat textul, au făcut dezbateri, s-au bătut cu pumnul în piept cum că l-au dat jos pe Botiș și, nici măcar din greșeală, nu au pomenit numele jurnalistei din Bistrița și de siteul pe care au apărut informațiile. […]

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS