Actualitate

Jean Pădureanu, eliberat condiţionat. Declarațiile ”Lordului” (VIDEO)

Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, să fie eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.

Instanţa Tribunalului Ilfov a respins ca nefondată contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei din 30 aprilie, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, dispunând ca Jean Pădureanu să fie eliberat condiţionat.

Declarațiile lui Jean Pădureanu la ieșirea din Penitenciarul Jilava, de unde a fost luat de fostul antrenor al Gloriei, Florin Halagian: ”Mă simt bine. Nu îmi reproșez nimic. N-a fost grea această perioadă. Cei care m-au păzit s-au comportat legal, dar civilizat. Plecarea de acasă a fost nedreptate. După faptele făcute mă așteptam să dau declarații, să spun tot ce trebuie și să îmi dea drumul. Nu sunt supărat, am învățat încă o filă din viața mea. Lecția e că trebuie să-ți vezi de treabă și să nu faci greșeli. Sigur că mă voi întoarce în fotbal. Mă duc acasă la Bistrița și mă apuc de treabă. Mi-a fost dor de fotbal, este plăcerea vieții mele. În închisoare am urmărit la TV toate meciurile. Colegii de serviciu, prietenii au avut grijă şi m-au alimentat foarte bine. Lumea a avut grijă de mine aici, am mâncat la fel de bine ca acasă. S-au purtat civilizat cu mine. Am văzut că Gloria a ajuns rău, dar cred că lucrurile se vor îndrepta. O gură de oxigen a câștigat și orașul prin eliberarea mea, pentru că eu fac treabă acolo unde merg. Lucrurile se vor îndrepta”.

În baza art.425 ind.1 al. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. raportat la art. 587 alin.3 C.p.p. respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, împotriva sentinţei penale nr. 986 din data de 30.04.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 14126/4/2015. Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 986 din data de 30.04.2015 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul penal nr. 14126/4/2015 şi dispune punerea de îndată în libertate (dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză) a condamnatului Pădureanu Jean, de sub puterea MEPI nr. 432/2014 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 238/2012. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18.06.2015”, este sentinţa dată de Tribunalul Ilfov.

În 30 aprilie, Judecătoria Sectorului 4 a decis că Jean Pădureanu poate fi eliberat condiţionat, însă acesta a rămas încarcerat până la judecarea contestaţiei şi pronunţarea unei decizii definitive, de către Tribunalul Ilfov. Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 arăta, în motivarea deciziei de eliberare condiţionată, că Jean Pădureanu a demonstrat că îşi însuşeşte scopul preventiv şi educativ al pedepsei, aşa încât să poată fi reintegrat în societate. Judecătorul menţiona în motivare că Jean Pădureanu a executat o treime din pedeapsa de 1.218 zile, iar în perioada detenţiei conduita sa a fost corespunzătoare. Magistratul mai arăta că Pădureanu a dat dovezi de îndreptare prin participarea la activităţile socio-educative „chiar în condiţiile în care starea sa de sănătate este una precară”.

În ceea ce priveşte neplata despăgubirilor civile invocată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, instanţa a considerat că acesta nu este un motiv care prin el însuşi să conducă la amânarea liberării condiţionate a lui Pădureanu. Comisia reclama că Pădureanu nu a achitat cheltuieli de judecată în cuantum de 65.000 lei, despăgubiri în cuantum de 328.440 lei şi accesoriile, ANAF începând executarea silită.

Avocatul lui Pădureanu a depus la dosar copie de pe taloanele de pensie ale clientului său, care are o pensie de 2.448 de lei, impozitată cu 317 lei, iar din luna august 2014, ca urmare a măsurilor dispuse de ANAF, s-a înfiinţat poprire pentru suma de 711 lei pe lună. Mai mult, din luna octombrie 2014, suma reţinută, poprirea – în cuantum de 1.061 de lei, la care se adaugă impozitul, ajunge la 1.400 – 1.500 de lei, de unde rezultă că pensia sa efectivă este de 1.000 de lei, mai nota instanţa, arătând că Pădureanu nu are alte bunuri, singura locuinţă pe care o avea fiind sechestrată ca urmare a dispoziţiilor instanţei.

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a împlinit în luna martie a.c. 79 de ani, a fost condamnat definitiv, în 4 martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Curtea de Apel Bucureşti a mai decis confiscarea de la Jean Pădureanu a sumelor de 112.000 USD pentru transferul fotbalistului Ionel Ganea şi 87.000 USD pentru transferul fotbalistului Lucian Sănmărtean şi a menţinut măsura sechestrului asigurător instituit asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia.

Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expira oficial la 3 iulie 2017, Jean Pădureanu fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a respins definitiv în octombrie 2014 cererea de întrerupere a executării pedepsei, menţinând astfel decizia dată în 12 iunie 2014 de Tribunalul Ilfov. Avocatul lui Jean Pădureanu, Ion Cazacu, a declarat atunci că decizia instanţei ca acesta să rămân încarcerat nu este corectă, întrucât starea sa de sănătate se agravează pe zi ce trece, are pierderi de memorie şi merge cu însoţitor, precizând că ar putea fi luată în discuţie o cerere de graţiere. Avocatul a depus la instanţă documentele medicale din care ar rezulta că Jean Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată şi demenţă mixtă. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a precizat în 23 septembrie 2014 că a primit o cerere de graţiere a lui Jean Pădureanu.

Clubul pe care l-a condus aproape o viață, ACF Gloria 1922 Bistrița, a fost dezafiliat de FRF după ce a intrat în faliment, în timp ce gruparea FC Gloria Progresul Bistrița, care a jucat în Liga a III-a, este ca și retrogradată în Liga a IV-a după ce a fost penalizată cu 12 puncte.

4 comentarii

  • Asta patesti daca vrei sa faci ceva, ajungi la batranete sa fi hulit de toti cei care nu au habar de istoria sportiva a Bistritei. Ma bucur ca a fost eliberat si ii doresc sanatate, atat cat se mai poate.

  • interesant….. astia merg la inchisoare ca la CINEMATOGRAF!
    dupa ce ne-a furat bugetul local acum am suportat sa-l tinem si la „pensiune” …
    SA PLATESCA CHIRIE SI CAZAREA LA INCHISOARE ASTFEL DE DETINUTI!….
    cati bani s-a recuperat din prejudiciu?
    terenul de la plus…..
    terenul de pe centura de la fabrica de textile
    spatiile de pe centru „primite”….de la fraierii de primari si consilieri
    banii din trasferuri…
    RUSINE…. DAR
    CE SA MAI SPUNEM CA TREBUIE SA PLATIM IMPOZITE SI PENTRU PENSIILE SPECIALE ALE DEMNITARILOR ALESI DE NOI…
    asta e paradoxul in romania
    TREBUIE SA ALEGEM ODATA LA PATRU ANI CUI SA-I FIE MAI BINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS