Sănătate

Legumele şi fructele zemoase hidratează organismul mai mult decât un pahar cu apă

Anumite legume şi fructe zemoase hidratează organismul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă, fiind şi o gustare revigorantă pe timpul lunilor fierbinţi de vară. Nutriţioniştii vă recomandă să consumaţi pepene deoarece curăţă excelent toxinele din organism şi hidratează pielea.

Conţinând săruri hidratante, minerale şi zahăr, aceste legume şi fructe acţionează într-un mod asemănător cu băuturile izotonice folosite de sportivii profesionişti.

Legumele şi fructele zemoase acţionează ca un aliment şi o băutură încorporate în acelaşi produs, oferind organismului uman cantităţile de săruri minerale, zahăr natural, aminoacizi şi vitamine care sunt consumate în timpul exerciţiilor fizice.

În fruntea legumelor şi fructelor zemoase cu acţiune hidratantă se află pepenele roşu, care conţine 92% apă, 8% zahăr şi concendraţii importante de săruri hidratante, calciu, magneziu, potasiu şi sodiu. Totodată, pepenele este bogat în vitamina C, beta caroten şi licopen, care protejează organismul şi faţă de razele ultraviolete.

Pepenele roşu nu ar trebui să vă lipsească de la masă în timpul verii. Este unul dintre cei mai buni detoxifianţi ai organismului. Ca să-şi facă efectul este bine să-l consumaţi pe stomacul gol. Totodată, pepenele roşu poate scădea tensiunea arterială şi preveni accidentele cardiace.

Datorită conţinutului său bogat în apă (96%) şi balanţei echilibrate de minerale, castravetele are un efect hidratant de două ori mai puternic decât aceeaşi cantitate de apă consumată. Castravetele conţine un nivel aproape ideal de calciu şi magneziu, dar şi potasiu, sodiu şi alte minerale.

Două sau trei tulpini de ţelină consumate zilnic asigură necesarul organismului de sodiu, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier şi zinc. Aceste săruri sunt dizolvate în aproximativ 96% din apa necesară organismului în fiecare zi, contribuind la propagarea ei în întregul organism.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.