Social

Limitele a trei arii protejate vor fi modificate. Ministerul Mediului a demarat consultarea publică

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță că supune spre consultare proiectul de Ordin al ministrului privind instituirea regimului de arie naturală protejată și declararea siturilor de importanță comunitară ca parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Proiectul de Ordin propune, pentru județul Bistrița–Năsăud, modificări de limite la siturile Natura2000 ROSCI0051 Cușma, ROSCI0125 Munții Rodnei și ROSCI0193 Peștera Tăușoare, respectiv:

ROSCI0051 Cușma. În prezent extremitatea estică a sitului se suprapune cu Parcul Național Călimani. Propunerea este ca limitele sitului să se modifice astfel încât partea care se suprapune cu Parcul Național Călimani și SCI actual ROSCI0019 Călimani – Gurghiu să fie inclusă în acesta. De asemenea, prin modificare se va asigura un management unitar pe suprafața Parcului Național Călimani, de către structura de administrare a acestuia.

ROSCI0125 Munții Rodnei. Propunerea este ca situl să se completeze cu suprafața aferentă propunerii de extindere a Parcului Național Munții Rodnei care face obiectul proiectului de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 230/2003 privind delimitarea rezervaţiilor biosferei, parcurilor naţionale şi parcurilor naturale şi constituirea administraţiilor acestora, aflat în circuit de avizare.

ROSCI0193 Peștera Tăușoare. Propunerea este ca situl să se extindă pe versantul opus peșterii, astfel încât să se asigure o mai bună protecție a ansamblului cavernicol și a habitatului 8310 și pentru evitarea colmatării peșterii. În zona extinderii au fost identificate habitate forestiere 9410 și 9110.

Eventualele observații/ opinii/ sugestii pot fi trimise la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud până în data de 30.03.2021.

Informații suplimentare le puteți obține  adresându-vă Serviciului CalitateaFactorilor de Mediu arii.protejate@apmbn.anpm.ro

Etichete

5 comentarii

  • O treaba tare birocratică , hârțogăraia și atât. In România 25% din suprafața țării este inclusă in arii protejate Natura 2000.
    De-a lungul anilor așa numiții custozi ai acestora au accesat fonduri guvernamentale și UE pt salarii și atât, nimic concret in teren. Dovada starea sitului “râpa cu păpuși “ de la Domnești
    Doamne feri sa ai nevoie de eventuale avize de la agenția de mediu ca îmbătrânești
    Sunt asemenea arii in vest , adevărate parcuri care sunt vizitate de milioane de oameni pe când la noi … hârțogăraie,
    Cum este posibil ca intravilanul localităților Turesc și Mureșenii Bârgăului sa fie incluse intr-o asemenea arie protejata?
    Alte taxe … taxe

  • E bine cand oamenii sunt intrebati . Nu e bine deloc cand NU SE TINE CONT apoi , de parerile acestora. In general oamenii nu vor fi niciodata de acord cu includerea in asemenea arii (protejate , mai mult declarativ) a zonelor cu pasuni si a zonelor impadurite. Chiar daca asemenea lucruri sunt benefice pentru natura , oamenii nu sunt de acord (in principiu) cu impunerea restrictiilor (exemplu clasic: parerile cetatenilorcu privire la restrictiile impuse de autoritati in lupta impotriva Covid 19).

  • Din pacate si aici e specific natiei noastre.Facem dezbatere publica fara public si oricum nu conteaza ca NOI deja am hotarat.Dealtfel foarte bune ariile protejate dar cam problematica problema custodelui plantat la toate ariile pe judet care chiar baiat bun dar …TRAIASCA ROMANIA MARE!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS