Politică

Liviu Rusu: Fiţi pe pace, nu mi-e ruşine de ce am făcut în aceşti patru ani

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, a declarat că nu se simte cu nimic vinovat, că a muncit în ultimii patru ani mai mult ca niciodată şi că are dreptul să se mai gândească dacă va candida pentru un nou mandat.

Liviu Rusu: „Stimaţi colegi, dumneavoastră, din partea opoziţiei v-aţi gândit să mai faceţi un rechizitoriu şi să vă transformaţi în ceea ce nu sunteţi, într-un tribunal sau într-un acuzator. Aţi făcut-o până acum cu prisosinţă. Unii sunt şi autori ai unor înscrisuri pe care organul de anchetă nu le pune la dispoziţie. Dumneavoastră ştiţi foarte bine cum se fac astfel de dosare. Probabil că aţi fost şi ajutaţi”, a declarat Liviu Rusu.

Preşedintele i s-a adresat apoi adversarului său declarat de la fiecare şedinţă, liberalul Dorin Popescu: „Domnul Popescu, nu săpaţi groapa altuia că s-ar putea să cadă alţii în ea. Eu nu spun că dumneavoastră şi nu v-aş dori niciodată fiindcă vă cunosc. Sub argăseala asta şi starea astrigentă înţepătoare nu se ascunde un om rău, dar jucaţi şi dumneavoastră un rol politic. Şi pentru asta nu vă acuz”.

Liviu Rusu a făcut apoi consideraţii de ordin moral.

„Dorinţa de putere la români depăşeşte orice limită şi orice precedent. Patima politică nu am inventat-o eu. Ea există şi dumneavoastră o gestionaţi. Sunt cetăţean cu drepturi şi, pentru ce am făcut pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, nu mi-e ruşine. Am făcut lucruri bune. Obiectivele pe care le-am avut s-au realizat. Unii vreţi să ajungeţi la putere înainte de a vota bistriţenii. Aveţi răbdare. Dacă dumneavoastră va trebui să fiţi cei aleşi, dumneavoastră veţi fi, dacă nu, nu. Eu cred că trăim în 2012 şi am depăşit ani istorici în care şi bunicii noştri au trecut prin astfel de situaţii”, a declarat Liviu Rusu.

El a spus apoi câte ceva despre „dosariadă”.

„Eu nu acuz pe nimeni că se fac dosare la comandă, dar ştiu un lucru: că am dreptul la apărare şi am dreptul să fiu judecat, nu de dvs, de judecători. Părerile dvs.vă aparţin şi sunt politice şi ştiu ce ieşiri la rampă au avut liderii dvs. Eu nu am spus cine sunt acele persoane cu care aţi lucrat scrisorele. Fiţi pe pace, nu mi-e ruşine de ce am făcut în aceşti patru ani şi, dacă va fi să răspund, eu răspund, nu dumneavoastră”, a spus Liviu Rusu în plenul şedinţei CJ, după care a plecat din sală.

Pe hol, el a răspuns întrebărilor pe care i le-au adresat jurnaliştii după şedinţă.

”Ce părere am despre recursul DNA? Se respectă procedurile legale. Au dreptul să facă acest lucru şi o fac. Întrebarea este câţi doresc să mai candidez şi câţi nu doresc să candidez. Nu mă simt vinovat cu absolut nimic, am muncit patru ani cum poate n-am muncit niciodată în viaţa mea şi asta mi-ar da dreptul să mai candidez, dar totodată am dreptul să mă mai gândesc până la termenul de depunere a candidaturilor. Nu am pentru ce să mă suspend din partid”, a afirmat preşedintele CJ.

Rusu a precizat că informaţiile privind o descindere a procurorilor DNA la CJ sunt ”diversiuni”.

”Sunt persoane abilitate care vin şi fac audit de la Curtea de Conturi pe diferite speţe, pe diferite proiecte. E dreptul dânşilor, la sfârşit de an bugetar şi Curtea de Conturi Bistriţa face controlul pe ultimul an bugetar, 2011 până la ziua curentă. E dreptul dânşilor, le-am pus la dispoziţie materiale şi birouri, lucrează. De aici până a spune că sunt înăuntru procurori…e o diversiune fără precedent. Ştiu că trebuie să daţi răspunsuri pentru cetăţeni, dar ce s-a spus în şedinţă e o mare diversiune pregătită în laborator şi nu e prima oară şi probabil nici ultima. Sunt verificate direcţiile şi proiectele, puteţi afla ce anume cerând răspuns de la directorii de programe, cei care accesează direct proiectele, nu preşedintelui”, a spus el.

Preşedintele CJ a afirmat că au fost mulţi ”scriitori” care i-au făcut reclamaţii la DNA.

”Au fost nişte sesizări făcute în scris la DNA, organul de anchetă niciodată nu spune cine, e sub protecţie denunţătorul, delatorul. Se spune că se autosesizează. Dar sunt mulţi pricepuţi în a scrie şi au fost mulţi scriitori. Nu pot nominaliza şi nu cred că ar ajuta cuiva”, a comentat Rusu.

În legătură cu proiectul de management al deşeurilor integrate, aflat în derulare, Liviu Rusu a explicat:

”Eu am emis o dispoziţie în cursul anului 2010 prin care s-au constituit comisiile de recepţie ale gropilor neconforme. Din acele comisii făceau parte mai mulţi reprezentanţi, spre exemplu reprezentantul unităţii de implementare a proiectului, consultantul proiectului, reprezentantul Gărzii de Mediu, reprezentantul Agenţiei de Mediu şi primarul localităţii. Aceştia se deplasau, conform dispoziţiei emise de către preşedinte, la groapa neconformă şi o recepţionau. Abia apoi cei care erau reprezentanţi făceau certificatul interimar de plată pe care îl semnau cei responsabili şi în baza acelui certificat, prescurtat CIP, se emitea ordinul de plată al unităţii administrative, ordin semnat de două persoane: unul dintre directorii Direcţiei de buget-finanţe şi contrasemnat de preşedinte pentru a ajunge în trezorerie. Recepţia lucrărilor s-a făcut de către o comisie stabilită prin dispoziţia preşedintelui. Eu nu am participat, nu puteam eu să semnez dizpoziţia şi tot eu să fac controlul.

Proiectul de management al deşeurilor continuă în mod normal, se vor respecta termenele. Proiectul este avansat, în situaţia de a fi recepţionate lucrările şi de a intra în funcţiune. Dacă am ceva să-mi reproşez în legătură cu acest proiect? Probabil faptul că nu am fost sufficient de transparent nici eu, nici instituţia. Însă nimeni nu a oprit presa oriune şi oricând să facă investigaţii, să meargă la faţa locului şi să dea informaţii. Aceste obiective nu se execută undeva într-un perimetru cu gard de sârmă, unde nu este acces. Presa putea oricând să meargă şi să constate ceea ce este. Proiectul este în faza de recepţionare, urmează a se concesiona colectarea, însă aici există un boiecot din partea opoziţiei, nu se doreşte să intre în funcţiune colectarea la termenul prevăzut. Asta este o altă poveste, pe care o ştiţi. Sper să nu se tergiverseze prea mult această acţiune şi data de implementare să fie la termen, altfel s-ar putea să se perturbe bunul mers al judeţului. Colectarea gunoaielor menajere este o treabă complex pentru care s-au adus fonduri europene importante”.

Etichete

1 comentariu

  • Domnilor , lasati-o ca macane . cine e curat ca lacrima, sau cinstit ca Alba-ca -Zapada sau frumos ca muma Padurii , sa arunce cu piatra !!! nu sinr PDL-ist , nu sint cu niciunul. dar intreb si eu asa .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISSFM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS