Actualitate

Adrian Bazilescu a păstrat cuţitele preţ de o emisiune. Nina Rus și Angi Cobuț merg mai departe

Un bucătar din Colibiţa, Adrian Bazilescu (33 de ani) a păstrat cuţitele primite de la chefi doar preţ de o emisiune, cu toate că i-a impresionat pe cei trei juraţi de la Antena 1 cu un preparat pentru săraci făcut de bunica lui din Bistriţa-Năsăud.

Adrian Bazilescu  (33 de ani) lucrează de trei ani ca bucătar. „Familia mea a avut tot timpul afaceri, dar nu mi-a plăcut niciodată. Aşa că m-am apucat de gătit profesionist spre marea dezamăgire a familiei mele care nu înţelege ce meserie mai e şi asta. Ei cred că amestec în oale. Mâncării pe care o fac îi spune întinsoare, mâncarea săracului din bucăţi de carne de porc, se pune ceva brânzică peste şi se serveşte cu mămăligă. E un preparat pe care bunica mi-l făcea de mic şi pentru mine e cu gustul suprem, ca să zic aşa şi e dureros cumva pentru mine că îmi amintesc de ea. Bunica a fost pentru mine mama. Eu cu bunicii am crescut. Ei erau mândri de mine orice făceam, după aprobarea lor nu a trebuit să alerg niciodată. Au fost părinţii mei. Îmi lipsesc mult. Bunică-mea ar fi fost mândră să îi fac mâncarea ei”, a mărturisit el înainte de apară în faţa juraţilor.

Întrebat de ei dacă are vreo legătură cu Parcul Bazilescu din capitală, el a spus că este descendent al familiei boiereşti, dar tatăl lui nu a făcut nimic ca să revendice proprităţile familiei.

Iată reţeta de întinsoare cu care s-a calificat mai departe: 300 gr cârnați tradiționali afumaț, 300 gr cotlet afumat, 300 gr coastă afumată, 500 gr brânză de burduf, 200 gr parmezan ras, 500 gr mălai, 250 gr unt (80%), 1 iaurt grecesc (min 10%), sare, piper şi usturoi

Mod de preparare Cârnații tăiați în rondele și bucățile de coaste se pun la fiert în puțină apă. Când apa s-a evaporat, lăsăm carnea să se prăjească în grăsimea proprie și adăugăm feliile de cotlet.  După ce s-au prăjit  puțin, punem brânza de burduf, iaurtul și puțin parmezan și le amestecăm bine, obținând un sos. Preparăm o mămăligă, pe care o amestecăm la final cu putin unt și brânză de burduf.  Tapetăm formele cu unt și asezăm mămăliga in ele, presărăm parmezan și le dăm la cuptor pentru câteva minute. Servim mămăliga coaptă cu întinsoarea din vas și usturoi.

După prima emisiune în care cei 120 de concurenţi au pregătit salate, Adrian Bazilescu a fost eliminat. „A fost o şansă, am ratat-o, asta e. Sunt dezamăgit, maxim de dezamăgit!”, a spus el. În schimb, Nina Rus de la Păstrăvăria Romuli şi Angi Cobuţ au trecut în etapa următoare.

2 comentarii

  • Faine fete ,ardelencele noastre.Fac sarea si piperul showului.
    Retete reusite in continuare si simt al umorului pe masura.

  • Bravo lui! De „specialitati” ai pofta, dar nu stiu daca intotdeauna! A castigat stima pentru ideea de a promova un meniu tipic local, dupa care poftesti la orice ora!

    Bravo si doamnelor, le asteptam in editiile urmatoare…la cat mai multe!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.