Actualitate

Mâncarea tradiţională, la mare căutare înainte de Crăciun. Pentru produse locale s-a stat la coadă

(FOTO) Producătorii care vin cu marfă de vânzare la piaţa locală din jurul Bisericii Evanghelice din Bistriţa în fiecare sîmbătă au fost aşteptaţi, astăzi, de zeci de persoane care au cumpărat marfa lor chiar înainte să apuce să o descarce.

Pâinea făcută de Saveta Ban în cuptorul cu lemne de la Liviu Rebreanu s-a vândut direct din portbagaj, iar cutiile cu salata de icre preparată de Nina Rus la Păstrăvăria Rin Romuli au dispărut pur şi simplu de pe tejghea de îndată ce erau aşezate acolo. O pâine a costat 20 de lei, dar nimeni nu s-a uitat la bani.

 

La fel de repede au dispărut şi cozonacii cu nucă şi mac, plăcintele şi cornuleţele.

Blocată în trafic între Năsăud şi Bistriţa, chef Nina Rus a fost aşteptată de oameni care s-au aşezat la coadă şi care au vrut să cumpere salată de icre, păstrăv afumat şi celebra, de acum, zacuscă cu păstrăv.

Bunătăţile au dispărut de la standul Rin Romuli cât ai zice „peşte”, dar nimeni nu a plecat dezamăgit întrucât Nina Rus a muncit toată noaptea.

„Am pregătit salata de icre care e foarte bună. Am făcut în jur de 50 de kg de salată de icre. Am pregătit şi nişte chifteluţe de păstrăv special pentru Crăciun şi am mai avut nişte preparate care s-au vândut la păstrăvărie şi nu am putut să le mai aduc. Mă sună toată lumea, cu greu pot face faţă la atâtea comenzi, dar sper ca la anul să ne organizăm un pic mai bine. Sunt foarte mulţumită că a crescut foarte mult vânzarea la produsele din păstrăv”, a spus Nina Rus pentru Timp Pnline.

 

Sâmbătă s-au vândut bine şi murăturile făcute de Florentin Bodiu din legumele cultivate chiar de el la Dumitra, brânza proaspătă a adusă de la Ruştior de Grigore Creţa, mierea Mariei Hiticaş şi a lui Grigore Cotul, dar şi uleiul presat la rece făcut de Dinu Pleşa din Dipşa. Cei carea u trecut prin Piaţa Centrakă au putut bea şi un vin cald pregătit de Florentin Bodiu.

Pentru producătorii locali nu a fost tot timpul rentabil să fie prezenţi sâmbătă de sâmbătă la Bistriţa cu marfă, dar iată că au reuşit să-şi cultive o clientelă care le apreciază produsele, iar faptul că sâmbătă s-a stat la coadă pentru ele o dovadă că efortul lor de un an întreg dă roade.

De la producătorii locali veţi mai putea cumpăra mâncare şi sâmbăta viitoare, înainte de Anul Nou. Piaţa va fi deschisă începând cu ora 9.00.

2 comentarii

  • Oameni remarcabili, perseverenți în calitatea și sănătatea produselor pe care le oferă consumatorilor.
    „Produs în Bistrița-Năsăud” la înălțime,ca de obicei! Felicitări!
    Promovăm produsele tradiționale bistrițene!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.