Actualitate Politică

Minciuna fondatoare: PSD – partidul săracilor, partidul celor mulți

”PSD și-a pus pe frunte, încă de la înființare, de pe vremea lui Iliescu, o etichetă mincinoasă și defilează cu ea până azi: aceea de partid care îi protejează pe săraci și este partidul celor mulți.

În realitate, pe oriunde au condus și guvernat, pesediștii au sporit sărăcia și au adâncit inegalitățile.

Pesediștii „ajută” săracii, sărăcindu-i și mai tare. Exemplul cel mai frapant este dezastrul social și economic din Teleorman, județul aflat sub regim Dragnea în ultimii 14 ani. Modelul „Dragnea/Teleorman” este caracteristic tuturor administrațiilor PSD.

PSD menţine ţăranii, fermierii în sărăcie și pe șomeri dependenți de ajutoarele sociale, așa cum a făcut-o în toate guvernările trecute. Vrea oameni dependenţi la nesfârșit de măsurile lor electorale.

Singurii care au prosperat sub guvernările lor centrale și locale, au fost baronii PSD și clientela lor. Şi asta s-a întâmplat chiar din debutul regimului lui Iliescu, cel „curat și cinstit”.

Minciuna „PSD creează locuri de muncă”

În realitate, PSD este inamicul numărul 1 al locurilor de muncă și cel mai mare generator de șomaj.

Au refuzat să modernizeze economia pe vremea lui Iliescu și românii au plătit scump prin recesiune, șomaj și sărăcie.

Au tăiat masiv investițiile publice în guvernarea Ponta/Dragnea și astfel locurile de muncă promise au rămas, în cea mai mare parte, pe hârtie.

Au desființat școlile profesionale pentru a sprijini clientela pesedistă din sistemul universitar. Măsura a fost luată de ministrul PSD Ecaterina Andronescu. Măsura PSD a dus la o criză majoră de oameni calificaţi și a îngroșat numărul tinerilor șomeri.

Minciuna „PSD vă dă, nu vă ia”

În realitate, românii au plătit întotdeauna scump dărnicia electorală a PSD. PSD n-a dat niciodată din propria traistă, ci a făcut-o din banii românilor, sacrificând dezvoltarea și viitorul țării.

Iar PSD a avut mereu grijă, la guvernare, să ia înapoi cu patru mâini ce a dat cu o mână în prag de campanie.

Dacă PSD „dă și nu ia”, cum se face că județele unde PSD a domnit ani la rândul, în frunte cu Teleormanul, arată ca și cum „li s-a luat” cu furie, nicidecum ca și cum „li s-ar fi dat” cu mărinimie pesedistă?

Minciuna lui „Vă dăm” arată mentalitatea primitivă a unui partid aflat departe de standardele occidentale ale secolului 21, inclusiv de standardele propriei familii politice, socialiștii europeni. Un partid modern, care-și respectă cetățenii, nu „dă”, ci aplică politici publice care oferă oricui șansa să câștige pe baza muncii, performanțelor și talentelor proprii.

Minciuna „PSD taie taxele”

O fac doar ca să câștige alegerile, fără calcule și o fundamentare serioase. După alegeri, dacă vin la guvernare, vor pune alte taxe ca să adune bani pentru clientele și viitoarele pomeni electorale.

Ponta a fost campionul introducerii de noi taxe cât a fost premier. A dovedit o fantezie debordantă și nocivă în introducerea de biruri care vor rămâne în folclor (taxa pe stâlp, taxa pe bacșiș, supra-acciza pe carburanți). În preajma prezidențialelor din 2014, Ponta a descoperit brusc că e adeptul relaxării fiscale, pe care a promovat-o heirupist și fără fundamentare (modificarea Codului Fiscal). PNL a intervenit atunci și a adus lucrurile la normalitate, prin negocieri cu celelalte formațiuni parlamentare.

Culmea ironiei, PSD promite acum, înaintea alegerilor, că va reduce sau elimina taxe pe care tot el le-a pus. De exemplu, în programul economic de campanie, PSD promite că va reveni la calcularea accizei în funcție de cursul real al euro. Ponta a fost cel care, în goană după banii românilor, a modificat modul de calcul al accizei în defavoarea consumatorilor, în funcție de un curs al euro mai mare decât cel real.

Jocul PSD cu taxele îi arată cât de neserioși și lipsiți de scrupule sunt. Un partid cu lideri onești prezintă transparent baza de calcul a relaxării fiscale, știind că evoluează în granița angajamentelor României în fața partenerilor UE. Între aceste limitări justificate, un partid face dovada politicilor profesioniste și a soluțiilor realiste. Or, PSD joacă necinstit atât în fața românilor, cât și în fața partenerilor occidentali. A prezentat calcule șmecherite, PNL dovedind că deficitul măsurilor PSD este, de fapt, 2,8% din PIB. Mult peste prevederile Tratatului de guvernanță fiscală (1%) pe care Ponta și PSD l-au votat în Parlament.

PSD a considerat întotdeauna clasa de mijloc un pericol politic, pentru că nu are nevoie de oameni liberi, cu inițiativă, care trăiesc pe picioarele lor și nu depind de pomenile și promisiunile PSD. Aceasta se vede cel mai clar la sate, acolo unde PSD a boicotat cât a putut formarea și întărirea clasei mijlocii rurale. La sate, PSD domină autoritar acolo unde există o prăpastie între populația săracă, îmbătrânită și pătura subțire de latifundiari. De aceea, PSD nu are niciun interes politic real să pună în practică măsuri de durată privind relaxarea fiscală și sprijinirea întreprinzătorilor mici. Are doar interesul electoral să lanseze perdele de fum.

Departamentul de Comunicare al PNL

(PE) PNL Bistrița-Năsăud

26 comentarii

  • Departamentul de Comunicare al PNL mai știe și altceva înafară de a critica PSD-ul?!? Sau în opinia Departamentului de Comunicare al PNL dacă PSD-ul este rău atunci, pe cale de consecință, PNL-ul este bun!?!…
    p.s. Împozitarea progresivă este cea mai corectă formă de impozitare și care ajută la îndeplinirea puținului rol al statului în economie acela de a asigura ECHILIBRU. Faptul că Departamentul de Comunicare al PNL pune în seama PSD-ului această măsură cât se poate de simplă și firească nu-i face decât un serviciu acestuia (deși eu n-am văzut sau auzit la PSD că și-ar dori implementarea acestui sistem de impozitare) și ne arată în același timp abordarea stereotipă și bazată pe mituri și prejudecăți a Departamentului de Comunicare al PNL…

    • Trec de faptul că se poate pune exact aceeași întrebare în celălalt sens, adică de ce ar fi cota unică cea mai corectă și unde s-a decis asta?… Dar să explic foarte pe scurt și să argumentez ceea ce am spus mai sus și anume că impozitarea progresivă este impozitarea corectă în actuala configurație economică mondială nu doar cea din România. Încerc să simplific foarte mult argumentația și să spun doar că într-un mediu economic așa cum este atât cel din țara noastră cât și la nivel mondial, adică unul profund inechitabil, extrem de volatil și unul care recompensează mai curând specula, oportunismul, profitul obținut ușor și exploatarea imorală în dauna muncii, profesionalismului și a administrării raționale a resurselor. În acest sistem în care foarte mulți participanți la jocul economic obțin profituri exagerat de mari mai degrabă prin acțiuni speculative făcute doar în scopul obținerii de profituri personale decât prin muncă care să fie într-o strânsă legătură cu nevoile pe care noi le avem cu atât mai mult cu cât se obțin profituri foarte mari din acțiuni la limita legii sau chiar încălcând legea, prin fraude de tot felul, prin tunuri, contracte cu statul, detunrări de fonduri, recuperări ilegale de tva într-un cuvânt corupție să impui și să menții în acest sistem o cotă unică este cel puțin iresponsabil pentru cei care muncesc, pentru cei mulți care își duc viața în liniște și pace și care nu vor decât să trăiască decent prin munca lor respectând legea nu de frica pedepsei ci din respect față de celălalt… Cota unică ar fi corectă doar în cazul unui sistem economic în care profitul obținut reflectă numai și numai meritul personal, deci meritocrația. Este o situație utopică și chiar dacă n-ar fi utopică noi suntem foarte departe de așa ceva. Singura variantă de impozitare care vine să corecteze atât de multe dezechilibre generate multiplele și complexele imperfecțiuni ale sistemului, inclusiv corupție, este sistemul impozitării progresive care să funcționeze în spiritul în care funcționa Robin Hood. Se ia foarte mult de la cei bogați, se ia mult de la cei bogați, mediu de la cei mai puțin înstăriți și puțin de la cei și mai puțin înstăriți și aproape deloc de la muncitorii care sunt la baza societății. În același timp toți cei apt de muncă trebuie să muncească dar asta ține de altceva nu de sistemul de impozitare…
      p.s. Munca ar trebui impozitată aproape de 0 (zero). Profitul trebuie impozitat, nu munca. Să impozitezi munca unei persoane cu aceeași cotă cu care impozitezi profitul acționarilor de la OMV, de la bănci sau de la oricare altă mega corporație este cel puțin iresponsabil, bătaie de joc și mă face să-mi pun întrebarea legitimă cu privire la interesele căror cetățeni le au în vedere conducătorii noștrii!?!…

    • Vali, chiar tu ai desemnat impozitarea progresiva drept alfa si omega in economie.
      E mult de discutat si chiar cred ca nu e cazul aici, dar niste lucruri tot as spune.
      Daca tu crezi ca o impozitare uriasa pe zona cu profit mare ar duce la stoparea coruptiei si evaziunii, iti spun eu ca te inseli.
      Daca tu crezi ca impozitarea diferentiata ar nivela diferentele din societatea romaneasca, poti sa ai putina dreptate, dar nivelarea va fi facuta in jos, destul de abrupt.
      O impozitare foarte mare in anumite zone ar putea duce la descurajarea unor investitii ulterioare, a dezvoltarii unui business.

      In fine, ideea de a impozita profitul ACOLO UNDE ESTE REALIZAT mi se pare mult-mult mai productiva. Va putea fi ea pusa in practica? Nu stiu. In plus, exista si un risc de a pierde ceva investitii, dar daca aceasta reglementare va fi adoptata in intreaga Europa, multinationalele nu vor avea un spatiu prea mare de manevra.

      Asa ca, in concluzie, cel putin la momentul actual, nu as modifica tipul de impozitare in Romania.

    • Ca sa nu mai vorbim de faptul ca privind dintr-o parte expozeul tau, am putea crede ca desconsideri munca intelectuala.

    • Nu se poate impozita egal pentru că profitul nu se obține la fel. Unii muncesc mai mult pentru mai puțin, iar alții muncesc mai puțin pentru foarte mult, iar alții nu muncesc deloc și au totul. Mai mult decât atât discrepanța mare la nivelul bunăstării adică polarizarea extremă, adică să ai oameni foarte bogați și oameni foarte săraci este o chestiune care dezechilibrează societatea și probabil cel mai grav crește criminalitatea deci se crează haos. Este foarte simplu, nu trebuie să avem prea multe școli ca să ne dăm seama de aceste lucruri.
      p.s. n-am afirmat nicăieri că impozitarea progresivă ar duce la stoparea coruptiei si evaziunii.
      P.s.s. pentru dl. oaspete. N-am afirmat nicăieri și nici nu are cum să se înțeleagă din ce am spus eu că aș desconsidera în vre-un fel munca intelectuală, nici vorbă de așa ceva, dimpotrivă.

  • In primul rand, PSD-ul este un partid nereformat. Chiar daca la inceputurile FSN-iste, Iliescu se autodefinea ca „sarac si cinstit”, sub pulpana lui s-au nascut „baronii locali” care s-au opus reformei. Cel mai elocvent exemplu este ca desi dupa alegerile din 2012, USL a castigat alegerile cu aproape 70% iar PSD a dat premierul, totusi nu a fost in stare sa faca reforma administrativa si regionalizarea tarii din cauza opozitiei baronilor locali, care isi vedeau amenintate privilegiile. Nici in interior PSD-ul nu s-a reformat. Chiar daca se considera cel mai mare partid din Romania, PSD-ul duce lipsa de lideri. Dupa scandalul cu plagiatul sau dupa problemele cu justitia Ponta continua sa fie sustinut ca si cum ar fi cel mai genial PSD-ist, de neinlocuit. Ori, lucrurile nu stau chiar asa. S-a vazut prestatia jalnica după întînirea de la Cotroceni a lui Ponta in calitate de premier (însoţit de ministrul său de finanţe) cu preşedintele ţării, pe tema reducerii CAS. Dupa acea intalnire de pomina Ponta a fost caracterizat de Andrei Plesu, astfel: „Nu te poţi supăra – să zicem – pe o amoebă. Or, în cazul de faţă, avem de a face cu un personaj fără portret recognoscibil: nu evoluează prin opţiuni raţionale, ci prin tropisme de conjunctură.
    Cînd inapt şi ţîfnos ca un repetent obraznic, cînd pompos ca un pionier distribuit, la sfîrşit de an, în rolul lui Mihai Viteazul, cînd drăgălaş ca o cadînă, cînd burzuluit ca un miliţian proaspăt crescut în grad, cînd glumeţ ca un băieţel din grupa mare, cînd solemn ca un lider planetar, Victor Ponta reuşeşte o stranie performanţă de minus-existenţă, un apogeu al lui „fără“: fără experienţă, fără prestigiu, fără competenţe specifice, fără prea multă minte, fără prea mult caracter, fără haz, fără simţul răspunderii, fără conştiinţa nenumăraţilor „fără“, care îl caracterizează.”

    • Daca aceste cuvinte sunt venite din partea opozitiei e normal ca se vorbeste doar de rau pentru a pune partidul intr o lumina proasta, dar daca am privi dincolo de aceste cuvinte cred ca altele ar concluziile.

    • Deci domnule Toni, pentru că Ponta (sperietoarea de serviciu) e rău trebuie să votăm PNL, nu?…
      p.s. În opinia dumneavoastră Regionalizarea țării, adică ruperea ei și împărțirea pe criterii arbitrare (doar pentru că așa convin unora de-afară) ce n-au nici o legătură cu istoria, cultura și tradițiile Românilor înseamnă REFORMĂ?!?…

  • știind că evoluează în granița angajamentelor României în fața partenerilor UE.
    adica deficit maxim 2,8% din PIB la fel ca olanda italia sau alte tari cu un nivel de dezvoltare urias fata de romania si care au datori de 10 ori mai mari ca noi .

    faceti mai nene autostrazi modernizati linile de cale ferata
    2000 km pe an din deficit sa vedem ce zice ue asta

    • 2000 km de autostrazi intr-un an in Romania?? Sa fim seriosi, in primul rand e imposibil fizic, ca sa zic asa, iar in al doilea rand exista o parte a politicienilor care nu-si doresc asa ceva. Infrastructura bine pusa la punct inseamna dezvoltare, dezvoltare inseamna scaderea vertiginoasa a celor ce voteaza pe 2 litri de ulei sau inca 100 ron la pensie.

  • PSD-ul este singurul partid care nu aplica atunci când e la guvernare metoda „taie taie”.
    In lipsa de program coerent si bine definit cu măsuri reale si sustenabile PNL vrea sa se bage in seama criticând ceea ce si-au propus adversarii. Sunt apolitic, nu știu istoria partidelor, care a dat, care a tăiat dar realistic vorbind după programele prezentate eu as vota PSD-ul. Ar fi primul meu vot având in vedere ca fac 18 ani săptămâna viitoare. Am comparat programele partidelor ai cel mai sustenabil este cel al PSD-ului. Restul cu reglări de conturi, povesti ai caracterizări in antiteza nu ma interesează. Poveștile nu ma interesează. Mulțumesc !

  • Minciuni.
    Pe liberali ii intereseaza doar banul.
    Ii doare in fund de: poluare, mediu inconjurator, spatii de joaca pentru copii, săli de sport, parcuri, spitalizare gratuita, burse pentru toți studenți, populația rromă, subventionarea transportului in comun, caminele de batrâni, programul masa caldă.
    Nu au de gand sa renunte la cărbuni si petrol, industria poluantă si sa sprijine energia eoliana, si solara.
    Ii doare in fund de orfani, văduve si handicapați.
    Nu au de gand sa ajute oamenii cu probleme stomatologice sau ORL.

    Nu ii intereseaza sa faca ceva pentru oameni, cum ar fi bazinele de inot, strandurile, cinematografele etc.

    Locuiesc in strainatate sa va spun ca in orasele cu primari liberali scolile, cinematografele, salile de sport arata foarte rău. Pt ca nu sunt bani pt. cetațeni. Banii au ramas in buzunarele capitaliştilor.

  • Fiecare e liber sa voteze cu cine doreste. Dar oricine poate avea opinii pe care sa si le exprime daca aceste opinii sunt sustinute si cu argumente pentru cei cu memoria scurta. Cei care considera si acum ca Ponta este indispensabil si ca fara el nu exista viata, trebuie sa stie ca in politica au intrat cei carora nu le-a placut lucrul si care nu au performante in profesie.
    Inca de la inceputul carierei sale de procuror, Ponta s-a băgat în SIE ca agent sub acoperire, doar pentru ca să meargă la nişte seminarii pe afară. Foştii săi colegi din Parchete îşi amintesc că Ponta era un abonat al conferinţelor şi plecărilor în străinătate fapt pentru care ar fi primit, de la colegi, porecla de Ambasadorul.
    Pe de alta parte Ponta si-a trecut in CV-ul personal aceste conferinte ca fiind masterate ale unor universitati de prestigiu, ceea ce ceea ce reprezinta un fals intelectual, la fel ca si doctoratul obtinut prin plagiat, pe baza caruia a intrat in avocatura fara concurs.
    Nu in ultimul rand pe Ponta il caracterizeaza superficialitatea . De exemplu s-a dus nepregatit la intalnirea de pomina de la Cotroceni pe tema reducerii CAS, si nu a stiut ce inseama MTO fiind ulterior poreclit “premierului meteo”.
    Si in sfarsit, limbajul badaranesc si mistocareala ieftina (vezi episodul “Fa Doina” din barca trasa de jandarmi la inundatii).
    Cea mai buna concluzie care se potriveste perfect lui Ponta, este trasa de personajul LACHE, in sceneta “Amici” a lui Caragiale: ” Uite, vezi! asta e cusurul lui – e magar!… si violent!… si n-are maniera!”

  • PNL o sa piara pe limba lor,din pacate! N-au invatat nimic pina acum, desi au pierdut la locale cu acelasi stil:legatul de PSD! Pacat,se vede treaba,ca n-are cine sa priceapa,cetatenii asteapta „lucruri”! PSD a dovedit ,prin guvernul Ponta ca poate! Si vine cu propuneri pentru oameni,pentru toti,si cei platiti de stat si cei din privat,concomitent cu facilitati pentru angajatori.Se vede clar diferenta de abordare!

  • Liviu Dragnea, condamnat oficial la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea votului la referendumul din 2012, se teme pentru corectitudinea alegerilor din 11 decembrie 2016, afirmand ca ca votul va fi furat cu softul! Nu degeaba zice proverbul romanesc ca „hotul de furat se teme si ca barbatul curvar se teme pentru cinstea femeii lui”!
    Tocmai Dragnea, fraudatorul-de-referendumuri a intrat in panica dupa ce Ana-Maria Patru, fosta presedinte a AEP, a fost arestata. Pana atunci, totul a fost OK si n-a existat nici cea mai mica suspiciune,din partea lui Dragnea. Si, pentru remedierea „problemei” de la AEP, pe care doar Liviu Dragnea o vede, PSD pretinde nici mai mult nici mai putin decat “codul sursa” al softului/softurilor cu care se vor centraliza voturile.

    • pei normal, el știe cel mai bine cum se fură… Îngrijorarea domnului Dragnea este cu atât mai mare cu cât știm cu toții, nu doar de el, că un program IT poate să fraudeze infinit mai multe voturi, mai eficient și mai puțin vizibil decât autocarele domniei sale…

  • Toti membri PSD au reusit sa invete o fraza : * noi avem un program de guvernare, suntem singuri care avem un program de guvernare* au in conducerea PSD asa de multi condamati si inculpati incat nu stiu pe care sa il propuna in fruntea guvernului.

    • Ceilalti de ce nu invatat fraza cu „noi avem un program de guvernare”? Pentru ca nu il au?
      Cum sa conduci o tara fara sa ai un program? Penelistii parca-s niste copii repetenti, vin si prezinta cresterea economica pe care „a reusit” Julien Csalas sa o faca intr-un an. :)) Nu prezinta ce masuri s-au luat pentru a obtine aceasta crestere.Ttotul e la „secret”. Ei habar nu au de ce creste, ei doar isi aroga meritele. Nu ni se prezinta ce masuri se vor lua in continuare pentru a continua cresterea. Am vazut un articol al penelistilor in care era numai comparatie intre cresterea pe trimestre, comparata cu alte perioade din alti ani. Vai de capul lor, parca ar fi retardati.

    • Zenule, în 2012 când au format umplutura aia nenorocită numită Usălău, erau buni liberalii cu președintele acela cu chip de păstrăv? Atunci era bun programul?
      Toată lumea cu circuitul neuronal câtdecât în stare de funcționare știe că sunt la fel de loaze ca și pesedistii , la fel de tâlhari și la fel de trădători.

  • Departamentul PNL tot timpul trebuie sa reproseze PSD ului ceva… Pentru ca asta este campania lor…. Nu au un program concret de guvernare…nu au nimic bine intemeiat, singurul lucru pe care pot sa il faca este sa puna PSD ul intr-o lumina proasta…. Sper ca oamenii sa vada acest lucru…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS