Politică

Legea asistenţei sociale, o „crimă”, spune Radu Moldovan

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat, vineri, referindu-se la Legea asistenţei sociale că USL va bloca până „la calendele greceşti”, „crima pe care vrea să o comită Băsescu împotriva oamenilor nevoiaşi”.

„Domnul Băsescu spunea cât de descalificat e Senatul şi de compromis. Cu tot respectul, i-aş aduce aminte onor domnului preşedinte Traian Băsescu că s-a descalificat eventual majoritatea parlamentară care susţine Guvernul şi care nu merge la serviciu. Deşi s-a dus Boc să-i convingă pe senatorii puterii să-i susţină Legea asistenţei sociale, nici măcar ai lor nu s-au dus fiindcă e o crimă ce e în legea respectivă, un dezastru pentru România, în prag de iarnă după ce s-au tăiat subvenţii”, a spus Moldovan.

El a declarat că parlamentarii nu se „sperie” de adresele trimise de Traian Băsescu sau de calificativele acestuia.

„Domnul Băsescu crede că ne sperie că ne spune nu ştiu cum sau ne trimite adrese. Poate că ţine cont Boc şi cu Udrea de adresele lui. Noi ţinem cont de lege şi de poporul acesta. Asta ne interesează. Dacă am reuşi la Senat să o blocăm, va fi mai greu la Cameră. Blocăm până la calendele greceşti crima pe care vrea să o comită Băsescu împotriva oamenilor nevoiaşi. E foarte bucuros că capitalizează bănci şi extrem de supărat că nu suntem de acord să le taie la oameni şi puţinul pe care îl mai au”, a spus Moldovan.

El a declarat că nu a mai întâlnit cazuri de preşedinţi care să ceară public revotarea unei legi şi s-a declarat uimit că societatea civilă nu a reacţionat.

„Nu mai întâlnit nicăieri ca un preşedinte care e parte a Executivului să ceară public Senatului să revoteze o lege după trei săptămâni. Dacă făcea Iliescu treaba asta, erau cel puţin 70 de reprezentanţi ai societăţii civile spânzuraţi până acum. Nu mai există nicio reacţie. Ca preşedinte să le ceri să revoteze o lege ca să iasă cum vrei tu?”, a declarat el.

Potrivit sursei citate, dintre cei 137 de senatori, majoritatea guvernamentală are 71 de senatori, iar opoziţia 66, aşa încât puterea ar trebui să-şi convingă propriiii aleşi să voteze legile Guvernului.

„Dacă nu îşi pot convinge senatorii lor, cred că noi suntem nişte tâmpiţi să le votăm legile lor? Nu. Sunt în Senat nişte oameni care au curaj, de la Urban, poate că Blaga, Berceanu şi alţi domni care se gândesc că nu va merge nici Udrea nici Băsescu în colegiul lor, ci ei vor trebui să apară în faţa oamenilor şi să le spună că sunt senatorii care i-au susţinut pe Boc şi Băsescu. S-au săturat şi ei fiindcă toate măsurile acestea sunt criminale”, a declarat el.

Moldovan a spus că dacă se cere austeritate, atunci aceasta să fie valabilă de sus până jos.

„Pot să fiu de acord că-i ceri românului să strângem cureaua, dar să o strângem, nu să o strângă. Noi, împreună, toţi, de la Guvern, la Preşedinţie. Domnul Boc a cheltuit 500.000 de dolari să-şi ducă toate secretarele şi consilierii în China cu cursă charter şi cazări la şapte stele”, a spus el.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.