Revelionul bate la uşă, iar tradiţia spune că, la cumpăna dintre ani e bine să mâncăm peşte ca să ne meargă bine tot anul. Peștele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamănă cu banii și peștii se găsesc în bancuri ceea ce simbolizează, de asemenea, ideea de abundență.
Lăsând la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutriționale. Peștele gras (somonul și tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esențiale Omega 3, iar peștele mai slab este o sursă indicată de fibre.
Pentru Revelion, chef Nina Rus de la Păstrăvăria Rin Romuli a pregătit nişte platouri speciale, în urma comenzilor primite.
„Am nişte platouri cu preparate numai din păstrăv: cârnaţi de păstrăv, un pate din păstrăv, salată de icre, zacuscă, un file de păstrăv cu migdale şi seminţe de pin şi rondele de păstrăv afumat. Un platou de 300 de gr costă 40 de lei, iar 75 de lei de 800 de grame”, spus Nina Rus. Iată cum arată platoul:
Sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 10.00 vă puteţi face din nou cumpărăturile de la chef Nina Rus şi alţi producători care vin cu bunătăţi la piaţa locală de la Biserica Evanghelică.
Nu, multumesc!
Am vazut cu ce sunt hraniti pastravii de acvacultura la majoritatea pastravariilor din judet.
Nu este o diferenta de gust intre carnea de pastrav si carnea de pui crescut in cusca!
Poate atunci cand pastravariile vor avea pesti hraniti curat, fara granule, voi incerca sa gust (nu sa consum) produsele de acvacultura locala. Chiar daca va costa dublu un kilogram de pastrav.
Prietene care te ți mare deștept ia aminte un singur lucru, păstrăvi din pastravariile din județ în general cresc cam în 2 ani și în plus acuma iarna iei cam de prin octombrie nu mai mănâncă , așa ca au cam eliberat toxinele. Dar nici o problema tu dute sI mănâncă natural din hipermarket ca sa poți gândi bine.
Oare mai știm ce mâncăm? Măcar la Romuli păstrăvii cresc în apă curată, de munte.
Eu am încredere și sunt client fidel al Păstrăvariei RIN.
Felicitări familiei Rus pentru ce au realizat!
Poate pescarul face braconaj si atunci e gratis de asta comentează.
Dezamăgire, nu sunt platouri, ce s-antåmplat doamna Nina?
Platourile s-au făcut doar la comanda , eu așa am spus dar sa înțeles altceva. Nu puteam face un platouri așa și sa nu le vând ca pe urma ce făceam cu ele.
10 a devenit 11 si ciu-ciu platouri. Nu am inteles de ce a facut anuntul daca nu s-a tinut de el… Sa nu ne intindem mai mult decat ne ajunge plapuma, atunci…
Ști eu am lucrat de la 2 noaptea la icre a sa fie proaspete dar asta doar uni reusesc sa inteleaga și în plus drumul a fost nenorocire am făcut doua ore de aia am venit așa târziu.
Nu dau eu CLENII mei pe nici un Pastrav dedulcit si granulat si hranit din vidara din tata Romania. Restul sunt povesti la gura sobei.