Politică

Nicolae Pavelean (USR): Consider că autoritățile trebuie să reacționeze imediat

”Cred că trecem prin momente cutremurătoare și consider că autoritățile trebuie să reacționeze imediat și pe măsura gravității situației, de aceea în următoarea perioadă îmi voi concentra atenția pe orice măsură posibilă care poate fi luată la nivelul municipalității pentru creștere siguranței bistrițenilor”, a transmis consilierul municipal USR Nicolae Pavelean.

”În contextul terorii prin care au trecut cei doi studenți care au fost umiliți în parcul din spatele Bisericii de la BIG din Municipiul Bistrița, astăzi la prima oră a zilei am transmis două adrese către Primăria Municipiului Bistrița.

Conform primei adrese, am solicitat informații cu privire la starea și numărul camerelor de supraveghere video de pe raza Municipiului Bistrița respectiv am adresat următoarele întrebări:

 • 1. Care este numărul total al camerelor de supraveghere video amplasate pe domeniul public al Municipiului Bistrița și aflate în administrarea Primăriei Municipiului Bistrița?
 • 2. Care este numărul camerelor de supraveghere video funcționale la data prezentei cereri?
 • 3. Unde se poate consulta harta / lista locațiilor de pe raza Municipiului Bistrița unde se află amplasate aceste camere de supraveghere video?
 • 4. Cine verifică imaginile de pe aceste camere de supraveghere video și în ce interval orar se face verificarea imaginilor?

De asemenea, am propus ca în cazul în care nu există deja o hartă/listă a locațiilor de pe raza Municipiului Bistrița care să cuprindă locațiile unde se află amplasate aceste camere de supraveghere video, să fie făcute demersurile necesare în vederea dezvoltării pe site-ul Primăriei Bistrița a unei hărți interactive online prin care cetățenii Municipiului Bistrița să poată vedea care sunt zonele supravegheate video.

Conform celei de a doua adrese, am solicitat Rapoartele poliției locale Bistrița pentru anii 2021 și 2022, acestea fiind indisponibile pe site-ul Primăriei Bistrița în momentul de față.

Am vizionat ieri imaginile surprinse în timpul agresiunilor și chiar dacă mă consider o persoană puternică din punct de vedere emoțional, vă mărturisesc că am rămas profund terifiat dar și revoltat pentru că așa ceva este posibil tocmai la noi în oraș. Îmi este greu sa îmi imaginez prin ce trec zilele acestea tinerii agresați și părinții lor.😓🙏

Cred că trecem prin momente cutremurătoare și consider că autoritățile trebuie să reacționeze imediat și pe măsura gravității situației, de aceea în următoarea perioadă îmi voi concentra atenția pe orice măsură posibilă care poate fi luată la nivelul municipalității pentru creștere siguranței bistrițenilor”, a scris reprezentantul USR.

10 comentarii

 • Oamenii ăștia nu sunt rai fin naștere, au ajuns asa pentru că au crescut intr-un anumit mediu. Iar autoritatile nu au făcut nimic pentru a-i ajuta sa-si depășească moștenirea socială.
  Dacă noi ne nășteam in acel mediu, probabil ca si noi ajungeam infractori.

  Copiii trebuie rupți de influențele negative, încă de când sunt la grădinița si școala primara. Trebuie integrați in societate, sa aibă colegi de clasa care provin din familii fără probleme. Sa se împrietenească cu colegii sa se viziteze si sa se joace împreuna.
  Trebuie sa practice un sport , iar daca nu au bani sa plătească cotizația Primăria.
  Locuințele sociale trebuie demolate iar locatarii cazați in blocuri de apartamente in care locuiesc cetățeni obișnuiți.
  Daca au probleme cu notele, trebuie ajutați de către profesori plătiți de către stat, sa le explice de doua ori si sa îi ajute sa nu rămână in urma.
  Etc, etc, etc
  Trebuie acționat in asa fel, încât sa nu mai fie nevoie de camere de luat vederi, de Poliție de Jandarmerie.
  Trebuie tratată cauza, nu efectele!
  Dar normal ca acest lucru nu interesează pe nimeni, pentru că lumea e interesată de punctul de pensie, spera ca va primi mai mult la salariu, că electricitatea, gazul și benzina vor fi subvenționate, că prețurile vor fi plafonate.
  Lumea nu gândește in ansamblu, pe termen lung. Fiecare isi vede doar de interesul propriu.
  Scandinavii au inteles acest lucru.
  Nu vor sa trăiască ca in America, Rusia, Columbia, Brazilia etc cu gărzi de corp si cu teama ca vor fi jefuiți in propria casa. Asta se întâmpla când ai o societate divizata, când clasele sociale trăiesc despărțire. Fiecare in cartierul ei.
  Scandinavii îi ridica pe cei mai puțin norocoși, pentru că nu mai comit infracțiuni si ei înșiși pot trai in liniște, fără sa se ascundă in spatele unor garduri de doi metri.

  17
  13
  • In Bistrița si sa vrei sa faci bine si nu poți.
   Acum un an Primăria Bistrița a încercat sa gândească pe termen lung, sa prevină să educe. A dus copiii defavorizați la școala iar părinții romanilor s-au revoltat; ba ca de ce vin ăștia cu păduchi in clasa copilului mru, ca de ce vin ăștia la școala murdari.
   I-au exclus, nu i-au acceptat.
   Nici nu mai știu ce s-a întâmplat cu copiii din Sărata.
   Peste 10 ani parintii o sa se mire ca fiii lor o sa fie bătuți de către nespalatii si păduchioși pe care i-au alungat din clasa si i-au privat de dreptul la educație.
   https://timponline.ro/revolta-la-sarata-unde-au-fost-adusi-ad-hoc-la-scoala-copii-de-la-valea-stegii-murdari-si-plini-de-paduchi/

   8
   11
 • Dar trebuie sa lucreze si asta nu prea le pace , d-le Adrian C.! Doresc sa faca numai „ce vrea muschii lor” , sa primeasca ajutoare , sa aiba „service” , sa „mance” ceva bun , sa bea , ca le este mai mereu sete , sa faca copii si apoi sa traiasca din alocatii. Sa le trimita pe „pirande”la cersit si la furat iar domnii romi sa stea precum leii , la umbra deasa…In ziarele din capitala , in primii ani de dupa 1989 se puteau citi anunturi de genul: „Vand cu pret bun apartament cu putini t.i pe scara.” dar in ciuda pretului era greu de gasit cumparatorul. Prin schimbarea numelui , din tigani in romi , nu s-a schimbat nimic din mentalitatea acestora. Nu stiu daca zicala „Lupu-si schimba paru dar naravul ba” este romaneasca sau provine din alte culturi dar zugraveste foarte bine obiceiurile natiei conlocuitoare. Societatea propovaduita de d-l Adrian C. seamana , (imi permit s-o spun) cu societatea sugerata de dictonul/lozinca „fluturata” nu cu mult timp in urma , chiar in tara noastra , pe timpul raposatului Ceausescu: „De la fiecare dupa capacitati , fiecaruia dupa necesitati!”. In traducere libera: Prostii sa lucreze pana crapa ca vom avea noi grija si de cei care nu vor sa o faca , numai sa voteze cum le spunem noi…”

  21
  1
 • Astia daca ar fi baieti destepti ar pleca in Italia sau in Serbia. Dupa cum am tot vazut, cele doua tari sunt raiul PSD-istilor condamnati cu executare =)))

  13
  4
 • În orașul nostru erau multe camere și zonele cu internet wireless: Parcul Municipal, zona bisericii evanghelice, zonă bloc Lamă, zonă Han, zonă Big, Sensul Vechi, Piața Mihai Eminescu, etc. Nu știu să funcționeze undeva. În cartierul Subcetate a fost amenajat un parc de care se spunea că o să fie dotat cu camere video pentru supraveghere și cu internet wireless. Au fost mulți bani investiții. De camere funcționale nu cred că poate fi vorba. Iar wireless nu-i.

 • Faza e ca se fura mașini în oraș și stupoare, mergi la primărie……. Sa auzi ca, camera din zona cu pricina nu functioneaza

 • Nu vreau să fiu înțeles greșit….
  Tuturor politicienilor li se potrivesc versurile cântecului lui Dolănescu:”.. m-am născut lângă Carpați, dintr-o mamă și mulți tați…”
  Doar că cei de la USR zic că s-au născut doar din… tați!!

  7
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS