Actualitate

Noi investiții din împrumutul de 100 mil. lei. Altele, tăiate de pe listă

În prezent, Primăria Bistrița are în derulare un împrumut bancar în valoare de 100 milioane lei contractat în 2022 de la BCR, prin care se asigură finanțarea pentru o serie de investiții, din care 40.148.351 lei pentru realizarea și reabilitarea de clădiri publice, 26.498.690 lei pentru realizarea de parcări și 33.352.959 lei pentru amenajarea de străzi în cartierele noi de locuințe.

Lista obiectivelor de investiții va fi completată cu amenajarea străzilor Remus Cristian Bucur și Tabără.

”Sunt străzi care au nevoie de modernizare, cu un număr mare de case, cu multe persoane care locuiesc pe respectivele artere”, a spus primarul Ioan Turc.

Totodată, va fi diminuată cu 292.855 lei valoarea din împrumut pentru amenajarea străzii Prundului și se va renunța la finanțarea din împrumut pentru modernizarea străzilor Secundară 3 din Sărata, Zăvoaie și Ion Pop Reteganul, pentru care se vor căuta alte surse de finanțare.

Valoarea totală precum și toate clauzele împrumutului contractat de la BCR, cu o maturitate de maxim 15 ani, rămân nemodificate.

Proeictul de hotărâre a fost trecut pe agenda ședinței Consiliului Local Bistrița din 28 martie, fiind aprobat cu 18 voturi pentru.

51 comentarii

 • Acum trebuie să ne împrumutăm pentru a distruge complet pădurea Codrişor prin asfatarea străzi Tabără că face dezvotatorul rapace urîtănile de case şi blocuri fix în mijlocul Pădurii Codrişor şi nu au cum ajunge clienţi până acolo. Ruşinos !

  158
  2
 • Asfaltaţi odată strada Codrişor că nu mai avem pe unde circula cu mașinile prin oraşul ăsta nenorocit. Lăsa-ţi în pace nu asfata-ți toate potecile din pădure unde circulă numai ursu.

  124
  3
 • Dar stația de asfalt când o puneți la lucru? La iarnă? Mama ei de organizare și de de ei oameni care vă bateți joc de orașul ăsta!

  64
  • @Florin, Nu pe acea stradă stă Neluţu Mexicanu de acea a fost băgată acum la asfaltare în detrimentul altor străzi care aveau tot dreptul ?
   Acum la finalul mandatului de primar că altu nu mai prinde se plătesc datoriile vechi de partid.

   32
 • Strada Matei Corvin nu este stradă în oraș ? Pe aceasta și legăturile ei cu Valea Căstăilor de ce nu le-ați asfatat

  28
 • Strada George Barițu a fost prioritate pentru asfaltare în fiecare. Au trecut vreo 5 ani de priorități şi nu a fost pusă nici-o lopată de asfalt şi este o stradă în mijlocul oraşului nu în Pădure.

  19
 • Nici strada Valea Căstăilor nu ați reuşit să o terminați de asfatat , mijlocul este vai de mama lui.

  28
  • In campania electorala anterioară,domnul Turc a promis că asfaltează strada Zăvoaie,a fost pe strada și s-a întâlnit cu locatarii din zona dar,au fost promisiuni electorale,nimic concret.(Ne-a prostit și am votat)
   Iata-ne din nou in campania electorala și se specifica in articol că se caută alte surse de finanțare pt străzile acestea.
   Până veți găsi alte surse de finanțare,o sa incercam cu domnul Lazany.
   Doamne ajuta!

   9
   12
  • @ Zăvoaie, Dacă nu vați fi opus ca fraieri centuri de pe malul Bistriței astăzi ați fi avut strada asfatată giugiu aşa acum ca fraieri acum aveți noroi şi inudații fiindcă ca proşti ați opturat şi şanțurile de scurgere a apelor care vin de pe dealul Cighir. Asta meritați.

   19
   2
  • Ei na…nu are legătură centura cu asfaltarea străzii.
   O sa vedem ce va face noul primar💪

   2
   11
 • Cum de privați au putut să îşi asfalteze jumătate din strada Arcaşului şi marea primărie se mocăie de zeci de ani şi nu reuşeşte să asfateze cealaltă jumătate a străzii ?

  23
 • În precedenta campanie electorală Turc promitea că va face o stradă de legătură între străzile Colibiței şi Miron Cristea, binenînțeles că nu a făcut nimic ba mai mult de atât nici măcar strada Miron Cristea nu a reuşit să o asfalteze.

  17
 • Strada Apusului este în oraş nu în pădure la mama sărăpaniei ca şi strada Tabără. Strada Apusului de ce nu a fost asfatată până acum ?

  • De 30 de ani papagalii care se tot rotesc prin politica locală nu au fost capabili să construiască Centura Sud.

   50
 • Turc şi liberali lui se dădeau cu cărămida în piept că vor asfalta sute de kilometri de străzi de pământ din Bistrița cu astfalt din noua stație de asfalt de mare capapacitate şi asta a fost un mare fâs că au asfaltat aproape nimic.

  37
 • 🚗 Prioritatea este asfaltarea şi unirea străzilor de pe ambele părți a căi ferate după aceea asfaltarea străzilor secundare.

  34
 • Dacă tot nu sunteți capabili să construiți Aeroportul, dacă tot nu sunteți caoabili să asfaltați străzile din oraş cu toate că avem o stație de asfalt nouă cu o capacitate mare atunci măcar asfaltați pista de zbor de la aerodrom, să nu spuneți că nici de asta nu sunteți capanili că atunci sunteți de râsul curcilor.

  19
 • Str. Valentin Raus este în oraş nu la periferie fără asfalt ca pe vremea căruțelor ca pe vremea saşilor.

 • Sa repornit stația nouă de prepare a asfaltului de mare capacitate este momentul să se înceapă asfaltarea străzii Luca Onul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS