Actualitate

Noutăți despre parcarea supraetajată de pe str. Bistricioarei

Parcare supraetajată în Bistrița, pentru a elimina aglomerația din zona centrală! Pentru asta, Consiliul Județean va ceda gratuit municipalități terenul de pe str. Bistricioarei, împreună cu studiul de fezabilitate al investiției.

”Pentru că parcările sunt o necesitate în Mun. Bistrița, voi propune Consiliului Județean trecerea terenului [6498 mp] de pe str. Bistricioarei împreună cu PUZ-ul și Studiul de fezabilitate (realizate de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, în valoare de 210.484 lei) gratuit către Consiliul Municipal, care este eligibil pe Programul Regional Nord-Vest pentru construirea proiectului “Parcare supraetajată strada Bistricioarei S+3E+T”.

Proiectul cuprinde o parcare de 344 locuri (dintre care 26 locuri persoane cu dizabilități) + 58 de locuri pentru biciclete + 2 locuri pentru autobuze și 15 stații de încărcare electrice, pe o suprafața desfășurată de 15.347,5 mp. De asemenea, pentru a reduce consumul de energie, pe învelitoarea proiectată se vor regăsi 288 de panouri fotovoltaice, ce pot debita o putere de până la 125 KW, în vederea reducerii costurilor”, spune președintele CJ Radu Moldovan.

5 comentarii

 • O mizerie! Parcare pentru bugetarii de la CJ, Prefectură, Ajpis, Directia de Cultură etc. în centrul istoric. Se vede cat de mare nevoie de parcare după ora 4 și în week-end cand zona e pustie. Se mai laudă și că face un act de marinimie cand a primit un drum de acces gratuit de la municipiu pentru Spital, teren pentru birouri pt STS in Unirea si cati bani a vrut el pentru ca sa acopere găurile istorice de la LDP pentru sediul de peste linii. O să pună și panouri solare cum a pus și pe sala de sport din Unirea. Și de construit o să construiască MIS sau Frasinul. Nu mai știu ce sa inventeze ca să sifoneze banii europeni. Ceva pentru oameni, nu pentru voi nu sunteți in stare?

  20
  17
  • Parcarea supraterană supraetajată Eminescu este singura capabilă să rezolve lipsa gravă a locuriloe de parcare din zona centrală a oraşului.

 • Sperăm să se concretizeze cel puțin un proiect de parcare etajata, lucru ce nu s-a reușit în 33 de ani. S-au făcut doar blocuri înghesuite între alte blocuri sau s-au distrus spații verzi, locuri de joacă din dorința de a face parcări , ….la sol.

  15
  3
 • Despre amenajarea acelei parcări supraetajate in locul centralei termice situate pe str. Bistricioarei, in spatele Hotelului Bistrita, menită să servească zona Centrului Civic din jurul Prefecturii, se tot vorbeste de foarte multă vreme. Incă din 2013, se punea problema demolării centralei termice, astfel incât să se deschidă o arteră de circulatie cu intrare din str. Bistricioarei prin spatele fostului sediu al BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu, in lungul căreia să fie amenajate mai multe parcări pentru institutiile adiacente.
  De asemenea, mai există posibilitatea ca in Piata Mihai Eminescu din Bistrita să fie construită o parcare subterană. De altfel aici urma sa fie construită Casa de Cultură Sindicatelor , un complex cultural care prevedea: o sală de spectacole cu 825 de locuri și o scena de mari dimensiuni adaptabilă teatrului italian sau elisabetan, o sală modernă de balet, precum si alte săli pentru diverse activități de club, pentru pictură și sculptură, bibliotecă, cine-club și expoziții, un teatru și un cinematograf în aer liber. De asemenea era proiectată si o grădină suspendată în suprafață de 7000 mp prevăzută cu parcare interioara.
  Chiar dacă in prezent perspectiva clădirii fostei Case de cultură a sindicatelor de a deveni un “Mall Cultural” este compromisă, măcar grădina suspendată în suprafață de 7000 mp cât și parcarea de sub aceasta ar putea fi amenajate conform proiectului initial, asigurând un număr sporit de locuri de parcare fată de situatia actuală, dar si o noua infatisare pentru Piața Mihai Eminescu.

  12
  2
  • O să vă surprindă pentru cine se face parcarea.
   Oare cine a cumpărat BCR ul, cate apartamente de vor face?
   Este nevoie de parcări😂😂😂

   2
   4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS