Actualitate

Ovidiu Creţu: În maxim patru ani vom avea la CNLR o şcoală veche nou-nouţă

Primarul Ovidiu Creţu a declarat la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”, că, printr-un proiect de reabilitare cu bani europeni, corpul vechi al şcolii va fi modernizat în maxim patru ani: ”Tot ce realizăm în domeniul şcolilor este pentru elevul de azi şi omul de mâine”. Edilul le-a urat elevilor un an şcolar plin de succese.

”Succes tuturor elevilor, dar în special celor maici, celor care intră prima dată în şcoala de elită a oraşului, a judeţului, a României. Spun şcoală de elită pentru că de pe aceste ziduri ne privesc 100 de ani de excelenţă. Această şcoală a fost de excelenţă şi în perioada postdecembristă, dar şi în perioada comunistă, pentru că de pe băncile acestei şcoli au plecat la facultate şi apoi în lume oameni care au devenit conducători de instituţii, de oraşe, de judeţe. Şi în perioada de dinainte de război, gimnaziul evanghelic care funcţiona în această clădire a scos absolvenţi de elită, saşi, români sau maghiari”, a spus Creţu.

El a menţionat că ”tradiţia şcolii în Bistriţa este mult mai veche”: Gimnaziul evanghelic are în Bistriţa aproape 500 de ani, în 1531 este datat pentru prima dată un gimnaziu evanghelic la noi. De-a lungul istoriei, bistriţenii au ştiut că şcoala este instituţia nr. 1 în societate, şcoala este cea care formează omul, elementul primordial al societăţii nostre. CNLR a format mereu oameni de elită, cu care oraşul nostru se mândreşte. Asta se datorează şi faptului că a funcţionat 100 de ani într-o clădire frumoasă, dar mai ales corpului didactic, începând cu fondatorul acestei clădiri, Georg Fischer, şi terminând cu directorul în funcţie, Constantin Rus. Toate generaţiile de profesori s-au distribuit, aşa cum spunea Teohar Mihadaş, în zeci de mii de elevi, în zeci de mii de oameni adevăraţi”.

Ovidiu Creţu l-a felicitat pe Rareş Buhai. ”Ne mândrim cu tine, nu numai şcoala, ci oraşul, judeţul şi chiar ţara. La Premiile municipiului Bistriţa, marea majoritatea premiilor sunt luate de elevi ai CNLR. De-a lungul timpul timpului, necesarul de clădiri a crescut în permanenţă. Administraţia se străduieşte să fie la înălţimea şi pretenţiile elevilor şi profesorilor. Problema principală este clădirea istorică, ce va intra într-un proiect de reabilitare cu finanţare europeană. În maximum 4 ani vom avea şi aici o şcoală veche nou-nouţă. Le facem cu dragoste pentru cei care învaţă aici, tot ce realizăm în domeniul şcolilor este pentru elevul de azi şi omul de mâine. Un an şcolar plin de succese!”, a adăugat primarul Bistriţei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS