ACTUALIZARE Evenimentul a fost anulat din cauza noilor restricții impuse de creșterea incidenței cazurilor de Covid la Bistrița.
ȘTIREA INIȚIALĂ Asociația pentru Resurse Francofone Active (ARFA) Bistrița reia săptămâna aceasta întâlnirile cu gust. Sâmbătă, de la ora 17.00, la Cafeneaua Corso din Bistrița, va fi organizată o degustare de patiserii frantuzești și românești, dulci sau sărate, vedeta evenimentului fiind ”La Galette des Rois” (Plăcinta regilor).
”Galette des Rois” este o prăjitură franțuzească din foietaj cu cremă de migdale (frangipane) care se servește în mod tradițional în 6 ianuarie – Ziua celor 3 Magi sau Epifania.
”Galette des Rois” este dulce, aromată și însiropată și aduce vag cu baclavaua. Are gust și aromă de marțipan. Este decorată bogat prin crestături făcute superficial cu vârful cuțitului pe aluatul foietaj crud.
Mai multe despre eveniment AICI.
Bucătăria franceză este renumită în întreaga lume pentru deserturile și produsele de patiserie și pe bună dreptate. Franța are cel mai ridicat număr de restaurante cu stele Michelin specializate inclusiv pe croissante, brânză brie sau chiar jambon.
Patiseria este de obicei prezentă în casa oricărui francez, micul dejun (“petit déjeuner”) fiind de cele mai multe ori compus din croissante, baghete de pâine, felii proaspete de pâine cu unt, cu gem sau miere, acompaniat de o băutură caldă (cafea, ceai, ciocolată caldă) sau un fresh de portocale sau grapefruit.
Adaugă comentariu