Actualitate

Prefectul, îngrijorat de soarta absolvenţilor şi a celor de peste 45 de ani care nu au de lucru

Absolvenţii de licee sau de facultăţi trebuie ajutaţi să se angajeze, la fel şi persoanele de peste 45 de ani, a spus, joi, prefectul Ioan Ţintean într-o şedinţă cu şefii instituţiilor descentralizate. El i-a cerut directoarei AJOFM Bistriţa-Năsăud, Otilia Râpan, să aibă în vedere cele două categorii care au mare nevoie de sprijin pentru a se încadra pe piaţa muncii.

În cadrul Colegiului prefectural de joi, prefectul Ioan Ţintean i-a spus Otiliei Râpan care sunt pretenţiile lui de la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

„Ne aflăm în situaţia în care s-a încheiat ciclul liceal şi au terminat studiile şi o bună parte dintre cei care au urmat facultăţi. Ştim că există presiune mare din partea tinerilor pentru a ocupa locuri de muncă şi că nu se prea găsesc soluţii pentru că gradul de absorbţie din partea mediului de afaceri nu e suficient de ridicat şi, ca atare, există presiuni pe zona bugetară. Datorită noilor acte normative, ştim că este destul de greu ca un tânăr care nu pote îndeplini decât condiţia de debutant să intre în câmpul muncii unde se cere experienţă. Soluţia ar veni atunici din zona mediului de afaceri unde, prin programul de guvernare, se fac eforturi sporite să se acorde facilităţi celor care doresc să angajeze tineri. Nouă ne revine un rol inmportant, nouă, dar şi celor care stabilesc strategia de dezvoltare a judeţului, să venim cu completări pentru actele normative care se emană dinspre Guvern ca să crească potenţialul de angajare din partea mediului de afaceri pentru tinerii care nu au experienţă în profesie”, a declarat Ioan Ţintean.

Prefectul judeţului s-a arătat îngrijorat şi de categoria oamenilor de peste 45 de ani care fie sunt şomeri, fie se află în situaţia de a-şi pierde locurile de muncă. „Aceşti oameni au responsabilitatea familiilor şi îi îngrijorează foarte tare perspectiva de a-şi pierde locul de muncă. Rugămintea noastră către dumneavoastră este să ţineţi foarte strâns legătura cu antreprenorii, cu administratorii, cu conducătorii unităţilor economice să ajute cât de mult pentru ca oamenii aceştia să-şi găsească un loc de muncă. E o mare problemă ca un cap al familiei să rămână fără loc de muncă şi să aibă de întreţinut familia ca atare. Aceste două categorii să vă stea în atenţie doamna director (Otilia Râpan -n.r.). Să faceţi tot ce puteţi să le fiţi de folos”, a declarat Ioan Ţintean după ce Otilia Râpan a prezentat soluţiile cu care vine AJOFM în întâmpinarea celor care nu mai au unde munci.

9 comentarii

  • Sa ne spuna prefectul ce CV impresionant de a avut aceasta (…) de la AJOFM pe care a propuso directoare??, De cand a venit aceasta (…)afacerista de directoare adjuncta 2 persoane profesioniste au plecat din institutie, deoarece prostimea din conducerea AJOFM nu are limite. Nu se poate sa faci performanta si munci alaturi de aceste intelectuale incompetente care baga scarba intre oameni si cred ca institutia statului este propietatea lor. Rusine ca ati distrus armonia,linistea care domnea in aceasta institutie cu aceste directoare care pe langa ca sunt paranoice sunt cu mult sub nivelul de pregatirea a celui mai slab functionar din institutie.
    Luati masuri domnule prefect si puneti persoane pregatite,competente si profesioniste,la conducerea institutiei pentru ca lucrurile sa mearga bine,
    comentariu editat

  • fereasca dumnezeu pe toata lumea ..am ajuns analfabeti chiar daca nu suntem

    omule analfabet ..unde ai invatat sa scrii asa?
    „m-ai lasa-ne” ??
    m-ai da-te-n româna mea ..
    pentru oameni ca tine ti-e groaza sa mai citesti un articol
    invata noaptea, invata ziua, invata pe ascuns
    fa exercitii ..fa ceva ..fa orice
    esti penibil!!!!

    • Deci este ortografic gresit. Ce sa facem, nu am absolvit toti filologia.
      Iar comentariul tau nu are nici o legatura cu tema articolului si de aceea tu esti culto-penibil(a).

  • „Prefectul Ioan Ţintean într-o şedinţă cu şefii instituţiilor descentralizate” face o frecţie la un picior de lemn. Dacă acestă intervenţie este menţionată puteţi realiza importanţa covârşitoare a celorlante probleme discutate.

  • da,si asta e ca si seful lui, copy paste,ala zice ar trebui sa facem,acolo e o problema,as dori …etc,asta e ingrijorat,dar solutii ZERO,oamenii v-au votat pt solutii nu pt dat cu parerea mah oameni de nimic ce sunteti

  • Problema este ca acesti oameni ar putea fi ajutati prin varia metode sa se descurce: realizarea de proiecte pe economie sociala, incurajarea asocierii in mici afaceri sprijinite de statul roman ca start-up-uri, infiintarea de mici afaceri personale, etc. Doar ca statului roman efectiv nu-i pasa! Nici de tineri, nici de varstnici, nici de nimeni. Stiti chestia aceea cu statuia? Da, Statu’ ia tot! Aici este marea problema…ia dar nu da nimic…

  • Un student care munceşte nu are nici o taxă mai puţin decât oricare salariat, dar dacă va fi disponibilizat în timp de 4+2 ani cât este student nu primeşte ajutor de şomaj. Un student ce are o bursă socială şi face greşala să înveţe poate primi bursa de studiu şi pierde automat cealantă bursă ce are un cuantum mai mare. Tineri care studiază au asigurată asistenţa medicală până la 26 de ani, dacă şi munceşte în timpul studenţiei este taxat cu CAS-ul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS