Sănătate

Premieră medicală la SCJU Bistrița

Premieră medicală pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița: chirurgie toracică minim invazivă, fără intubație.

În Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost efectuate recent o serie de intervenții chirurgicale de chirurgie toracică fără intubație (Non-intubated Video-assisted Thoracic Surgery).

Această tehnică operatorie inovativă a fost folosită pentru reducerea riscului anestezico-chirurgical în cazul pacienților extrem de fragili, cu riscuri majore pentru anestezie generală și cu beneficiu real al intervenției chirurgicale, a precizat managerul SCJU, Gabriel Lazany.

Echipa chirurgicală a fost formată din dr. Vlad Beleuzu – medic specialist chirurgie toracică și dr. Justin Dodane – medic specialist ATI.

Etichete

6 comentarii

 • Se intampla lucruri bune la SCJU Bistrita . Felicitari medicilor , asistentelor si personalului auxiliar. Felicitari Gabriel Lazany pentru modul in care ai dotat spitalul si format echipa!

  30
  4
  • Dar oare de ce platim sute de oameni la consiliul judetean si mii de oameni la directiile subordonate? Nu cumva tocmai asta ar fi treaba lor? Nu cu nevoile oamenilor trebuie sa se ocupe? Ori ii platim din bani publici doar pentru ca sunt membri de partid?

   20
   4
 • Platim cohortele de bugetari din administratia publica doar ca sa voteze la anul. De lucrat nici nu se pune problema ca doar partidul i-a recompensat cu salarii grase nu cu lucrul. Si cum sa lucreze daca nu stiu cu ce se ocupa?

  16
  7
 • Statul feudal roman acorda privilegii ca in evul mediu. El da lefuri clientelei sale. Ce legatura are asta cu lucrul? Angajarea la stat este doar forma de evidenta a lefegiilor. Stat tampit, clentela tampita. Cum altfel?

  15
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.