”Anul trecut, la ședința Consiliului Local din 29 septembrie, am atras atenția asupra problemelor privind omologarea pârtiei. S-a trezit acum și primarul, când i-a ajuns focul la degete, că pârtia trebuie omologată, că trebuie făcută o variantă ocolitoare a porțiunii din vârful pârtiei unde este o pantă mai mare. Nu puteau fi făcute toate aceste lucrări în vara care a trecut? Și e minciună gogonată că e greșeală de proiectare: în studiul de fezabilitate, hulitul proiectant recomanda o variantă pentru începători. Vina mare a proiectantului este că nu a atras atenția că pârtia nu poate funcționa la această altitudine”, spune președintele Asociației Bistrița Civică, Adrian Florin Chereji.

El a adăugat: ”Mai semnalez o viitoare problemă: varianta ocolitoare nu va putea fi folosită decât ziua, nu are prevăzută instalație de nocturnă; începătorii nu au ce căuta la pârtie în timpul săptămânii”.

Aici declarațiile făcute de primarul Ovidiu Crețu.

Interpelarea făcută în Consiliul Local de Adrian Florin Chereji, pe atunci consilier municipal din partea PNL: ”Am fost pe pârtie, din punctul meu de vedere este o pârtie bună, partea de jos e un pic mai moale, dar e foarte bună pentru începători. Dar pentru începători văd o mare problemă pornirea, având în vedere că nu există prevăzută staţie intermediară la telescaun unde să coboare schiorii începători, va fi o mare problemă pentru mulţi dacă îi ducem cu telescaunul sus, cum o să ajungă până în zona în care pot schia, să nu-şi rupă gâtul până acolo? Era vorba în studiul de fezabilitate iniţial că se mai face o variantă mai lungă cu o pantă înclinată, şi nu este făcută. După aceea, am văzut că este anunţată intenţia de colaborare cu un operator autorizat, să dea Dumnezeu să vină şi să-şi asume prestarea acestui serviciu, preluarea acestui serviciu, dar în acelaşi timp trebuie să aveţi grijă că pârtia trebuie omologată. Există norme privind omologarea, este o comisie la Ministerul Tineretului şi Sportului şi din punctul de vedere al omologării şi a asigurării siguranţei cetăţenilor, a schiorilor pe pârtia de schi, văd o problemă: penultimul sau antepenultimul stâlp este pus exact în mijlocul pârtiei, ceea ce crează un pericol pentru schiori, chiar dacă se va înveli cu burete sau cu altceva, care să atenueze şocul, la o viteză mare dacă se scapă unul de sus într-un stâlp, s-ar putea să aibă probleme, şi atunci, ori se deviază pârtia cu garduri sau cu altceva, dar trebuie luate măsuri în acest sens. Eu vă spun sincer, de abia aştept să schiez, cât va fi, 2 săptămâni, atâta să fie. Dar gândiţi-vă şi la cele v-am spus, că am văzut multe pârtii”.