Actualitate Recomandări

Producătorii locali au trecut la alt nivel. Sortimente noi pe tarabele de lângă Biserica Evanghelică

(FOTO) Vânzările de brânzeturi fine au crescut cu 15% în ultima perioadă în România, arată studiile. Ca să se mențină pe această piață, tot mai mulți producători, chiar și dintre cei mici, inventează sortimente noi. Este și cazul lui Grigore Creța, cioban din Ruștior, care vine în fiecare sfârșit de săptămână la piața locală cu cașcaval afumat pregătit după o rețetă proprie.

”M-am gândit că trebuie să mai fim și creativi un pic, să mai facem și alte rețete. Cașcavalul afumat l-am obținut dintr-un caș foarte gras care e maturat timp mai îndelungat și pus la fum de rumeguș din afumătoare”, a spus Grigore Creța.

El vinde cașcavalul afumat cu 30 de lei kilogramul, în timp ce cașul costă 20 de lei, iar cașcavalul neafumat cu 28 de lei kilogramul.

Văzând că are succes, Grigore Creța vrea să facă în viitor și brânză cu nucă maturată în coniac și alte delicatesuri pe care le poate vinde mai scump decât tradiționalul caș sau cunoscuta telemea. 

Piața locală are loc în fiecare sâmbătă la Biserica Evanghelică din Bistrița până la ora 14.00. Aici mai găsiți producători de pâine, dulcețuri, siropuri, de conserve din legume și murături.

13 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.