Actualitate

Radu Moldovan despre buget și salariile din CJ

”Am avut discuții cu ministrul Finanțelor, încă nu știu în totalitate cum va arăta bugetul. Sunt convins că va fi mai bine ca anul trecut, dar tot ceea ce s-a întâmplat și s-a întâmplat bine pune și presiune pe buget. Toate dezvoltările de la spital, de la Centrul Cultural Dacia, cu sediul nou pentru DGASPC și așa mai departe, acordarea tichetelor de vacanță și a normelor de hrană pentru cei din sistemul public, care sunt elemente de noutate de la 1 ianuarie 2019, înseamnă presiune pe buget. Dacă luăm DGASPC, unde avem câteva sute de asistenți maternali, costurile cu resursa umană reprezintă o pondere mare în buget”, a declarat într-o conferință de presă președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

El a afirmat că nu are emoții că nu vor fi asigurate costurile de funcționare. ”Sunt dezbateri serioase între asociațiile autorităților locale și reprezentanții Guvernului vizavi de transferul cheltuielilor sociale de la Guvern către administrație. Sigur, aici s-ar putea să avem un mic ghinion pentru că primarii au cerut foarte multe drepturi, Guvernul a decis să le dea, dar cheltuielile sociale în proporție de 80% sunt la consiliile județene. Din bugetul total al CJ, peste 60% merge la DGASPC”.

”Eu sunt optimist. Ceea ce am făcut foarte bine anul trecut, adică bătăliile pe care le-am dat pe retrospective, pe proiecte europene ne asigură și un buget de investiții substanțial pentru infrastructură. Nu am foarte mari emoții și sper ca toate discuțiile să se finalizeze cu succes. Din discuții, lucrurile arată bine”, a mai spus șeful CJ.

Legat de salariile angajaților din CJ, Radu Moldovan a precizat: ”Eu nu conduc Consiliul Județean în comparație cu primarul Crețu, nici activitatea noastră nu este în comparație cu primăria. Eu cred că în momentul de față în sistemul public, respectiv administrația locală și județeană, salariile sunt civilizate. Sigur, tot timpul omul își dorește mai mult decât atât. Când am negociat cu sindicatele salarizarea am luat, spun eu, niște decizii mai înțelepte decât alți demnitari, nu am transformat salariul de bază în tot felul de coeficienți care pe urmă au dus lucrurile într-o situație extrem de complicată, pentru că știm că între timp contribuțiile au trecut de la angajator la angajat și a fost un salt de 40 și ceva la sută la fond, salariul minim are creșteri consistente în următoarea perioadă conform programului de guvernare. Salariile la nivelul CJ vor rămâne cele care sunt de la finalul anului 2017, la care se adaugă tichetele de vacanță și norma de hrană de aproximativ 300 de lei pe lună, așa cum prevede legea”.

10 comentarii

 • Domnule președinte, Dgaspc Bn nu a primit vouchere de vacanta în anul 2018.Alte județe au primit. Oare în 2019 se respecta legea și se vor acorda? Așteptăm cu nerăbdare acordarea tuturor drepturilor.

 • O sa mergeti in vacanta totala jumatate dintre bugetari.Ati lacomit la salarii mari si tot felul de vacante si stimulente,dar o sa va alunge din lipsa de bani.(poate nu stiti ,dar traiti din bani luati imprumut).Va mai tine ciuma pe toti pana isi scapa oamenii de la bulau ,apoi fug toti si va lasa in plata domnilui!!

 • Auzi la Radu :” salariile sunt civilizate ” . N-au cum să fie civilizate salariile , eventual rezonabile . Bugetul e varză , ministrul Orlando se face de râs , va finanța autostrada Transilvania cât pentru 2 km . Băncile nu mai dau credite pentru deficit , se apelează la populație prin titluri de stat cu dobândă cât inflația , adică nu te alegi cu nimic . Mulțumim PSD .

 • asta cu acordarea de tichete si hrana din bugetul public [adica al tuturor] doar ptr bugetari…………..este un fel de ……nu vreau sa zic ceva rau[ca astia sint i stare de orice ]
  cum adica numai ei ??? de ce nuumai ei??? nu inteleg acest stat comunist !!
  in comunism aveam toti sau niciunul. asa am trait eu acele vremuri.

 • dragi bugetari, maestrii în arta taiatului de frunze si plimbatul contribuabilului de la un ghiseu la altul, aveti rabdare …. mai e un pic si o sa va sugeti unghiile (mâncarea ramasa din vremurile bune).
  o sa va scapati pe voi de la atâta lapte si miere câta va promit sefii vostri dragi.

 • A dvs domnule președinte a fost ideea de a transfera cheltuielile cu asistenta sociala la primării pentru a va rămâne bani sa ii miluiti pe moldovenii din Glodeni.Va cam doare in patina de durerile judetului,totul pentru campania dvs electorală de imagine.

 • Domnule președinte nu spuneți adevărul.I-ati pedepsit pe preoții din judetul nostru pentru că nu i-au spălat imaginea lui Dragnea la ultimul referendum și din luna octombrie a anului 2018 nu ați mai alocat nici un ban pentru personalul neclerical de la parohiile din județ,și aici vorbim despre toate confesiunile.In plus ați pus osul la desființarea acestor posturi când ați propus guvernului ca ele sa fie preluate de primării,dintre care 60 la sută sunt sărace și nu au de unde să susțină aceste posturi.De fapt își merită soarta astfel toți care v-au pupat in acești ani pe la toate sfințirile de biserici unde ați fost pus în capul mesei.Mai bine îmi tau mana decât să pun stampila pe minciunile PSD.

 • Astia de la buget sunt niste pradatori de bani. Stau astia la stat doar pt salar iar restul nu-i intereseaza. Daca i-am pune la privat ar da faliment.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.