Social

Reprezentanți din șapte țări învață, la Valea Blaznei, managementul voluntarilor din parcuri europene

Un număr de 25 de reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale din șapte țări se află, zilele acestea, la Valea Blaznei, în Bistrița-Năsăud, la un seminar de instruire privind managementul voluntarilor din parcuri europene.

Președintele Asociației Eco Rodna, Claudiu Iușan, a declarat, miercuri, că proiectul Grundtvig Multilateral „Managementul voluntarilor din Parcuri Europene” este derulat în parteneriat cu șapte țări europene (Anglia, Spania, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Islanda-n.r) și va fi implementat până în octombrie 2012.

„Proiectul este coordonat de Federația Europarc Germania și are un buget de 400.000 euro, fiind axat pe instruirea administratorilor și factorilor de interes din parcurile naționale și naturale europene în managementul voluntarilor. Administrația Parcului Național Munții Rodnei ca partener în proiect contribuie la organizarea unor simpozioane internaționale de tipul celui care are loc acum la Valea Blaznei pe tema managementului voluntarilor. Participăm și noi la cursurile de instruire internaționale, dar și la editarea unui ghid de bune practici în domeniul voluntariatului”, a spus Iușan.  

El a adăugat că alt obiectiv este promovarea voluntariatului internațional prin trimiterea voluntarilor locali în alte arii protejate din Europa și găzduirea unor voluntari străini.

„Considerăm această inițiativă o etapă importantă în promovarea valorilor naturale locale la nivel european și creșterea capacității de gestionare a Parcului Național Munții Rodnei și sperăm astfel să atragem un număr cât mai mare de voluntari, atât din rândul tinerilor cât și a celor vârstnici în activitățile de conservare a diversității florei și faunei locale”, a mai spus Claudiu Iușan.

Potrivit sursei citate, seminarul se va încheia vineri.

Parcul Național Munții Rodnei este considerată cea mai întinsă arie protejată din nordul Carpaților Orientali. El are o suprafață de 46.399 hectare, din care 3.300 hectare au fost declarate rezervație a biosferei în anul 1979. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare. 

FOTO: impreunapentrufiecare.ro

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISSFM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS