Actualitate Recomandări

Salbă de premii pentru micii electronişti de la Palatul Copiilor din Bistriţa

La Concursul Naţional  de Ştiinţă şi Tehnologii, ediţia a VIII-a de la Ploiești, echipajul Palatului Copiilor Bistriţa a obţinut trei premii I, un premiu II, un premiu III şi patru premii speciale. Echipajul a fost format din elevii Ionel Chereja, Horaţiu Coşbuc, Dragoş Mureşan, James Florin Petri, Şover Imre Vasile, Cristian Cornea, Ionuţ Cruşitu şi Mihai Radu Rus.

La concurs, elevii Cornea Cristian şi Mihai Radu Rus, ambii din clasa a VII-a, au participat cu un elicopter construit 100% din materiale reciclabile despre care Timp Online a scris AICI.

De asemenea, elevul Ionel Chereja a prezentat un aparat modular care face acelaşi lucru ca şi o imprimantă 3D, construit din materiale reciclabile. Aţi putut citi despre el AICI. 

Grădina solară inteligentă, măsurătorul de distanţă sau acceleratorul de particule au fost alte invenţii ale elevilor de la Cercul de electronică al Palatului Copiilor din Bistriţa cu care au participat la Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologii.

Felicitări tuturor, inclusiv profesorului Dorel Nicoară, cel care coordonează Cercul de electronică.

Comunicatul prof. Dorel Nicoară:

În perioada 28-29 martie, un echipaj al Cercului de electronică din cadrul Palatului Copiilor Bistrița, format din elevii Chereja Ionel, Coşbuc Horațiu, Mureşan Dragoş, Petri James Florin, Şover Imre Vasile, Cornea Cristian, Cruşitu Ionuț, Rus Mihail Radu, a participat la Concursul National „Ştiinte si Tehnologii”, ediția a VIII-a. Competiția s-a desfășurat la Colegiul Tehnic ”Elie Radu“ din Ploiești.

Elevii proveniți din mai multe unități școlare ale municipiului Bistrița au susținut 10 proiecte în cadrul a șapte secțiuni ale competiției. Cele 10 proiecte prezentate de elevii bistrițeni au fost:

– Aparat de precizie pentru măsurarea distanțelor
– Accelerator de particule-Ciclotron (machetă funcțională)
– Cub cu LED-uri
– CNC (mașină unealtă cu comandă numerică)
– Elicopter din materiale recuperate
– Grădină solară inteligentă
– Project Pros-Arm v1.0 (braț robotic complex)
– Robotic arm
– Sursă de tensiune de laborator cu autoprotecție
– Utility Robot

În urma susținerii în fața exigentelor jurii de specialitate, proiectele elevilor bistrițeni au obținut următoarele rezultate: trei premii I, un premiu II, un premiu III, cinci premii speciale ale juriilor. Premiile constând în diplome și bani au fost oferite de organizatori și sponsori locali și naționali.

În perioada 30-31 martie, la invitația organizatorilor, trei elevi ai grupei de performanță a Cercului de electronică din cadrul Palatului Copiilor Bistrița au fost prezenți la a XI-a ediție a Simpozionului Național ”IPO-TECH”, organizat de Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” Târgu Neamț.

La final, cele trei proiecte bistrițene prezentate în fața juriilor de specialitate și-au trecut în cont următoarele rezultate:

– Utility Robot (autori: Mureșan Dragoș și Petri James Florin) – premiul I;
– Project Pros-Arm v1.0 (autor Petri James Florin) – premiul II;
– CNC (mașină unealtă cu comandă numerică) (autror Chereja Ionel) – premiul II;

Pe lângă diplomele oferite de organizatori, elevii au primit și premii constând în obiecte, oferite de generoși sponsori din industria electronică națională.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS