Actualitate

Sarmale cu păsat şi costiţă plus ţuică de prune, meniul anului la Bistriţa

Meniul anului, la Bistriţa, este format din „sarmale cu păsat şi costiţă” şi ţuică de prune, acesta fiind stabilit la Târgul turistic medieval organizat în oraş în acest week-end pentru promovarea Cetăţii Medievale Bistriţa.

Meniul anului a fost stabilit în urma unui concurs culinar la care au participat opt restaurante din Bistriţa care au prezentat meniuri tradiţionale din zonă, în juriu aflându-se şi un maestru bucătar. Câştigător a fost Restaurantul Decebal (foto).

„Ştiu că toată lumea se aştepta să fie desemnat meniul anului din oferta unui restaurant de cinci stele, dar juriul, din care a făcut parte şi maestrul bucătar Adrian Pop, a desemnat câştigător meniul acesta, sarmale cu păsat şi costiţă, pe care îl considerăm reprezentativ pentru Bistriţa”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.