Meniul anului, la Bistriţa, este format din „sarmale cu păsat şi costiţă” şi ţuică de prune, acesta fiind stabilit la Târgul turistic medieval organizat în oraş în acest week-end pentru promovarea Cetăţii Medievale Bistriţa.
Meniul anului a fost stabilit în urma unui concurs culinar la care au participat opt restaurante din Bistriţa care au prezentat meniuri tradiţionale din zonă, în juriu aflându-se şi un maestru bucătar. Câştigător a fost Restaurantul Decebal (foto).
„Ştiu că toată lumea se aştepta să fie desemnat meniul anului din oferta unui restaurant de cinci stele, dar juriul, din care a făcut parte şi maestrul bucătar Adrian Pop, a desemnat câştigător meniul acesta, sarmale cu păsat şi costiţă, pe care îl considerăm reprezentativ pentru Bistriţa”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.
Adaugă comentariu