Actualitate Recomandări

Șeful CJ despre premiul pentru Tibi Ușeriu. Cine ar mai putea fi recompensat

Consiliul Județean a aprobat în plen acordarea Premiului de excelență al județului Bistrița-Năsăud ultramaratonistului Tibi Ușeriu. El s-a impus pentru a doua oară consecutiv în cel mai dur maraton din lume, 6633 Arctic Ultra, devenind primul câștigător care își apără titlul. Pe lângă Premiul de excelență al județului Bistrița-Năsăud, Tibi Ușeriu va primi și suma de 25.000 de lei net, la fel ca și anul trecut.

Ceea ce a făcut Tibii Ușeriu merita cu mult mai mult. Sunt și voci care spun că am acordat prea mult. De fiecare dată vor fi opinii diferite. Eu mi-aș fi dorit să dăm 100.000 de euro, însă dăm o sumă pe care unii o consideră prea mare iar alții prea mică. E un gest pe care CJ îl face ca o recompensă a eforturilor acestui om extraordinar, care e mai mult decât un campion, e un om care inspiră, cu un istoric extrem de interesant. Poate fi model pentru foarte multă lume. Inclusiv ceea ce face pr. Kiss Attila de la Rodna (nr. – campion mondial la atelaje trase de câini) e un lucru de cinste și mândrie pentru județul nostru. Am făcut demersurile necesare, s-a mers inclusiv la ministrul Tineretului și Sportului, care s-a angajat că într-un termen rezonabil va face demersuri ca acest sport să fie recunoscut și în România și părintele să nu mai fie pus în situația să reprezinte o altă țară. O să-i rog pe colegii mei din aparatul de specialitate să analizeze posibilitatea de a recompensa și această performanță extraordinară, dacă legislația ne va permite voi face și această propunere. Dacă nu, sper ca într-un termen rezonabil acest sport să fie recunoscut și în România și părintele să poată reprezenta țara noastră”, a spus președintele CJ Radu Moldovan

Expunerea de motive a proiectului:

”Pentru al doilea an, persoana propusă pentru acordarea premiului de excelenţă este Tiberiu Ușeriu. Acesta a reușit să repete performanța de anul trecut și să câștige Ultramaratonul Arctic din 2017. Este primul sportiv care reuşeşte să câștige cursa de 566 de kilometri desfășurată în condiții extreme – doi ani la rând. În data de 17.03.2017, Tiberiu Ușeriu a trecut linia de finiș la ora locală 1:25, la o temperatură de minus 36 de grade, la capătul unei curse de 152 de ore. (…) Condițiile meteo au fost deosebit de dure, participanții având de înfruntat temperaturi extrem de scăzute. În condiții de vânt puternic și ninsoare, senzația reală de frig resimțită este de până la -60 de grade, făcând ca această competiţie să fie cea mai dură, cea mai rece și cea mai dificilă competiție de ultramaraton din lume. Tiberiu Ușeriu a dat dovadă de o dârzenie și o determinare ieșite din comun rămânând în competiție în ciuda faptului că a suferit pe traseu degerături, iar medicii l-au sfătuit să renunţe. Efortul i-a fost în final răsplătit, iar Tiberiu Ușeriu a fluturat în final drapelul României la linia de sosire, dincolo de Cercul Polar.

Tiberiu Ușeriu este însă mai mult decât un sportiv, este un om care inspiră. În jurul lui s-a adunat o comunitate care i-a urmărit cu sufletul la gură tentativa reușită încă o dată de a merge până la capăt în cele mai grele condiţii imaginabile.  Pe tot parcursul competiţiei care a început în data de 10.03.2017 Tiberiu Ușeriu a fost urmărit de milioane de oameni, făcând ca în tot timpul acesta să se vorbească cu admirație despre România și despre județul Bistriţa-Năsăud. Postările pe internet ale relatărilor lui Tiberiu Uşeriu din timpul cursei transmise din capătul îngheţat al lumii au fost ascultate cu emoție de peste 1,5 milioane de ori, iar pagina de internet a Asociaţiei Tăşuleasa Social a fost vizitată de peste 3 milioane de ori în timpul competiției. Articolele şi buletinele informative din timpul competiției au fost distribuite de zeci de mii de ori. Pe rețelele de socializare au fost postate sute de comentarii şi urări de succes. În ziua de vineri 17.03.2017 toate posturile de televiziune din România au inclus în buletinele informative, la ore de maximă audienţă, știrea victoriei de la Cercul Polar a bistrițeanului Tiberiu Ușeriu.

La capătul cursei lui Tiberiu Ușeriu milioane de oameni au învăţat ca limitele sunt mai degrabă în mintea noastră și că pot fi depășite. Bistrițeanul Tiberiu Uşeriu a făcut, încă o dată, încrezători și mândri milioane de compatrioți și i-a făcut să se simtă o comunitate. A doua zi după vestea victoriei, 350 de voluntari s-au mobilizat pentru plantarea a 3 hectare de pădure pe raza comunei Sânmihaiu de Cîmpie, dedicând plantarea lui Tibi. (…)

Prin performanţa recentă, Tiberiu Ușeriu devine primul sportiv din lume care reușește să câștige de două ori cel mai greu ultramaraton din lume. Dând dovadă de curaj, voință și o forţă fizică și mentală extraordinare, Tiberiu Ușeriu este cu adevărat unul dintre conjudeţenii noştri cu care locuitorii județului Bistriţa-Năsăud se pot mândri”.

1 comentariu

  • Suma primita de Tibi Useriu nu e rezonabila , e mult prea mica in raport cu costurile ( 3000 de euro e numai taxa de participare ) . Am propus in sedinta de CJ sa fie premiat si campionul mondial la atelaje trase de caini , preotul romano catolic de la Rodna . O premiere ar fi si o recunoastere a eforturilor sale si o sponsorizare ca sa nu mai trebuiasca sa apeleze la federatia din Ungaria sa-i plateasca taxele pentru concurs si cheltuielile cu deplasarile . Din pacate , Radu Moldovan se zgarceste cand ar trebui sa fie generos si e mult prea generos atunci cand ar trebui sa se zgarceasca .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS