Actualitate

Sfaturi și trucuri pentru a vă menține chiuveta în formă maximă

Am mai auzit-o de o mie de ori. Chiuveta din bucătăria noastră poate avea mai multe bacterii decât toaleta, ca să nu mai vorbim de cârpele și buretele pe care le folosim pentru a freca oalele și tigăile sau pentru a trece peste blatul de lucru. Pe lângă motivele de sănătate și igienă, tuturor ne place să avem o bucătărie curată, așa că iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă menține chiuveta în stare perfectă.

Deoarece chiuvetele sunt de obicei umede și adesea au firimituri, resturi de mâncare sau le folosim pentru a scurge mâncarea pe care o avem în strecurătoare etc., ele sunt un teren perfect pentru bacterii. Din acest motiv, curățarea chiuvetei ar trebui să fie o problemă importantă pentru noi, dincolo de simpla îndepărtare a resturilor sau de o ștergere ocazională.

De-a lungul zilei folosim chiuveta aproape în permanență: de fiecare dată când umplem un pahar cu apă, de fiecare dată când clătim o farfurie sau un pahar, indiferent dacă avem sau nu mașină de spălat vase, folosim chiuveta. De asemenea, o folosim atunci când scurgem pastele sau alte ingrediente, când spălăm legumele etc.

Din acest motiv, chiar dacă nu ne dăm seama, șansele și riscul de acumulare a bacteriilor sunt destul de mari. Din fericire, nu este complicat să o curățați și este suficient să puneți în practică câteva sfaturi și trucuri pe care vi le vom spune mai jos.

Cum să vă păstrați chiuveta curată

1. Nu lăsați să se acumuleze resturile de mâncare

Știm că ne este lene să începem să facem curățenie și să strângem imediat după masă, dar, din moment ce este ceva ce va trebui să facem, este mai bine să petrecem zece minute pentru a șterge și clăti vasele decât să le lăsăm să se înmoaie câteva ore cu resturi de mâncare lipite de ele. Aceasta este o invitație pentru toate tipurile de bacterii și contaminanți să prolifereze.

Baterii chiuvetă bucătărie – oferte

Cel puțin, dacă le clătim bine la momentul respectiv, vom preveni apariția germenilor și a bacteriilor și, de asemenea, ne va fi mai ușor să spălăm vasele și tigăile atunci când vom face acest lucru.

2. După ce chiuveta a fost golită, nu o lăsați așa.

O bună frecare cu mult detergent, urmată de o clătire, va face ca totul să arate din nou minunat. Mirosul de curățenie pe care îl veți observa imediat și care se va răspândi în bucătărie va fi cea mai bună recompensă pentru că ați făcut această mică treabă.

Această sarcină nu va dura mai mult de două minute și face o mare diferență. După ce ați terminat, puteți șterge chiuveta cu hârtie de bucătărie pentru a îndepărta eventualele picături de apă și pentru a îndepărta luciul de pe fundul și pereții chiuvetei, care sunt întotdeauna zonele cele mai neglijate.

3. Nu uitați de scurgere sau de conducta de scurgere

Aceasta este una dintre cele mai importante părți ale chiuvetei, deoarece resturile de mâncare ajung în ea și pot degaja mirosuri sau cauza blocaje. Pe lângă faptul că trebuie să o curățăm bine, putem verifica dacă nu există resturi blocate în ea, îndepărtându-le dacă este necesar.

Chiuvetă Franke – oferte

4. Utilizați dopuri de filtrare

Una dintre cele mai bune achiziții pentru scurgerea chiuvetei este un dop care permite trecerea apei și reține resturile solide. Nu costă mai mult de câțiva lei și sunt foarte utile. Nu uitați să-l frecați și pe acesta, în special zona de cauciuc din partea de jos.

5. La fiecare două sau trei zile, puțin clor.

Puterea de curățare și dezinfectare a clorului poate ajuta la menținerea curățeniei chiuvetei. Din când în când, la fiecare două-trei zile, ștergeți chiuveta cu o cârpă îmbibată în înălbitor, adăugați un strop și turnați-l pe scurgere. Acest lucru vă oferă liniște sufletească, iar rezultatul va fi vizibil.

Baterii chiuvetă bucătărie – oferte

6. Aveți grijă de cârpe și bureții de curățat

Dacă chiuveta poate fi o acumulare de bacterii și germeni, nu trebuie să uităm nici de cârpele și bureții de curățat pe care îi folosiți zilnic. În cazul cârpei de vase, este important să o clătiți și să o clătiți bine, storcând-o astfel încât să nu rămână apă pe ea, după fiecare utilizare.

În ceea ce privește buretele, ar trebui să îl curățați după utilizare și, odată terminat, să adăugați un strop de detergent de vase, care, cu efectul său dezinfectant și antibacterian, va împiedica dezvoltarea bacteriilor în interiorul acestuia.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS