Actualitate

Ştrandul Municipal Codrişor, închis pe perioada unui sezon estival pentru modernizare

Pentru început, de la bugetul local vor fi alocate 4,2 milioane lei în vederea modernizării a Ştrandului Municipal Codrişor, însă suma ar putea fi suplimentată în cazul în care lucrările merg bine. Municipalitatea încearcă închiderea ştrandului în sezonul estival 2015, pentru a-l deschide la anul nou-nouţ.

De la bugetul local va fi alocată anul acesta suma de 4.280.000 lei pentru modernizarea Ştrandului Municipal Codrişor, necesarul total fiind de peste 5 milioane.

”Vom începe modernizarea Ştrandului Codrişor. Nu am alocat întreaga sumă pentru că nu credem că vor fi în stare să o cheltuiască, dar dacă lucrările vor merge bine, la sfârşit de an vom putea aloca suplimentarea. Încercăm ca ştrandul să fie închis un sezon. Dacă lucrările merg bine şi nu vom avea contestaţii la licitaţii şi lucrările vor putea să înceapă cel târziu în luna aprilie, atunci vom da drumul la lucrări astfel încât să fi o bună perioadă a anului în care să se lucreze şi la anul, cel târziu în luna iunie, să finalizăm ştrandul astfel încât să-l deschidem pentru sezonul de vară 2016, deci din iulie. Dacă în schimb vor exista contestaţii şi lucrările vor putea începe numai în iulie, atunci cu siguranţă le vom decala, vom lăsa sezonul pentru ştrand şi vom începe lucrările în septembrie, când în mod firesc ştrandul se închide”, a explicat Ovidiu Creţu.

Consiliul Local a aprobat în septembrie 2014 varianta nr. 1 a studiului de fezabilitate pentru modernizarea Ştrandului Municipal Codrişor, care presupune acoperirea cu o folie solară şi utilizarea panourilor solare pentru încălzirea apei.

Proiectul prevede acoperirea bazinului pentru prelungirea perioadei de utilizare a bazinului pentru adulţi, cu un consum minim de energie şi reducerea pierderilor de apă.

În proiect sunt cuprinse şi alte amenajări: sistem de filtrare, tratare şi recirculare a apei cu preaplin pentru cele trei bazine, bazin de compensare şi sala echipamentelor, reţele de canalizare, amenajarea aleilor de legătură, dotarea cu mobilier urban (şezlonguri de lemn, umbrele de soare, bănci, banchete pentru tribună, coşuri de gunoi, cişmelele de apă), refacerea duşurilor exterioare, amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii şi a unui teren de sport multifuncţional destinat jocurilor cu mingea (baschet, volei/fotbal-tenis, minifotbal), amenajarea vestiarelor, a unui chioşc la intrarea în incintă şi a unui panou informativ de afişaj cu harta Ştrandului Codrişor, refacerea grupului sanitar, inclusiv dotarea acestuia cu obiecte sanitare adaptate persoanelor cu dizabilităţi, amenajarea spaţiilor verzi, zonă distinctă pentru picnic dotată cu mese şi bănci, grătare, locuri pentru ceaun, cişmele cu apă potabilă, coşuri de gunoi, toalete ecologice şi pichet de incendiu, realizarea unei instalaţii de sonorizare şi trei locaţii pentru conexiune hot-spot wireless la internet, realizarea sistemului de iluminare de incintă şi supraveghere video pentru obiectivele principale, înlocuirea gardului existent cu o împrejmuire transparentă.

5 comentarii

  • Avand in vedere localizarea strandului aproape de centrul orasului, fiind practic integrat in zona parcului municipal si a Padurii Codrisor prin intermediul Puntii lui Keinzel, este foarte accesibil populatiei orasului. Ba mai mult langa strandul Codrisor de afla un grup de hoteluri ceea ce putea reprezenta o atractie si pentru turistii care viziteaza orasul. De aceea o modernizare a strandului Codrisor este absolut necesara. Numai ca modernizarea strandului nu inseamna doar refacerea si completarea dotarilor existente. O modernizare ar presupune si dotari noi la nivelul cerintelor actuale. Pe langa solutia cu un bazin acoperit ar mai putea fi luata in analiza posibilitatea ca unul dintre cele trei bazine sa fie dotat cu tobogane acvatice iar bazinul respectiv sa fie amenajat ca piscina de colectare a utilizatorilor acestor tobogane. In acest sens, piscina de colectare ar putea fi prevazuta si cu un jacuzzi atasat, iar apa calda sa fie produsa cu ajutorul unor panouri solare. De asemenea ar trebui avuta in vedere si deblocarea proiectului P.U.Z. Bistrita ‘Dealul Codrisor’ (Codrisor Hill), elaborat inca din anul 2006, care prevedea construirea unei artere de circulatie de tip splai la poalele padurii Codrisor, completata cu amenajare de alei pietonale, piste de biciclete, locuri de recreere aferent malurilor intre Podul Budacului si podul Jelnei cu legaturi spre Parcul municipal si Dealul Codrisor. Sau cel putin asfaltarea drumului de pe malul stang al raului Bistrita situat la poalele Padurii Codrisor intre Podul Budacului si Podul Jelnii, pe portiunea dintre strand si pana prin spatele stadionului unde sa fie amenajate si locuri de parcare.

  • Pai de ce nu s-au apucat din septembrie? Lucrau 2 luni la betoane si pe urma din martie pana in iunie terminau. Total sase luni de lucru efectiv. Nu aveau nevoie de mai mult.

    • Pai da asa ar trebui sa fi facut primarul asta . sau nu stie ca vara iti faci sanie si iarna caruta ??ce sa faci ?? asta e primarul. crezi ca-l doar undeva ca noi nu avem un strand vara asta ?? da de ce sa-l doara??

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS