Doi dintre bucătarii de top ai României dau lecţii în aceste zile la Restaurantul ”Coroana de Aur”, iar bucătarii unităţii sunt numai ochi şi urechi.
”Domnul Ştefan Bercea este preşedinte în Asociaţia Bucătarilor, iar fiul său, Dragoş Bercea, a ieşit pe locul 3 în competiţia Top Chef. Atenţia tuturor este îndreptată spre ce prepară ei. Se experimentează noi meniuri. Încercăm să aducem ceva nou, ceva proaspăt pe această piaţă. Vrem să venim în întâmpinarea clienţilor cu noi produse, cu ceva special, să ne ridicăm la înălţimea numelui Coroana. Miercuri va fi o degustare a produselor care se prepară timp de două zile în bucătăria noastră. De la ora 18.00, clienţii fideli sunt invitaţi să deguste produsele gătite împreună cu aceşti doi chefi de top. Vor apărea schimbări şi în meniul restaurantului, să nu se plictisească oamenii de aceleaşi produse”, a precizat managerul Restaurantului ”Coroana de Aur”, Camelia Avram.
Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT), spune că în bucătărie este nevoie de imaginaţie, perseverenţă şi curaj. ”Dacă faci totul din inimă, nu se poate să nu îţi reuşească. Am venit să-i ajutăm pe colegii noştri de aici să pregătească meniuri moderne, dar şi specifice sărbătorilor pascale. Le arătăm şi preparatele cu care am participat la concursuri internaţionale, le împărtăşim din experienţa noastră, lucrăm împreună ca între prieteni. Avem preparate gustoase, aranjate estetic. Încercăm să-i facem pe clienţi să mănânce cu plăcere, să aibă curaj să le încerce. Le arăt colegilor şi modul de prezentare, şi cantităţile care trebuie puse într-o farfurie. Ştiu că la noi încă e ideea ca mâncarea să dea pe dinafara farfuriei, dar nu se mai practică, în străinătate se dau mai multe sortimente unde se pun bucăţi micuţe, deosebite, aranjate frumos. Decorul este de luat în seamă. Aşa cum se ştie, omul mănâncă întâi cu ochii. Vrem să educăm clienţii să mănânce sănătos, dar şi preparate la modă. Tot timpul apare ceva nou în bucătăria internaţională. Dorim totodată şi să dăm o altă faţă mâncărurilor româneşti, să le prezentăm în alt stil”, a declarat maestrul în arta culinară, care se gândeşte să înfiinţeze şi la Bistriţa o filială a ANBCT.
Dragoş Bercea (22 de ani) împărtăşeşte pasiunea tatălui său, alături de care găteşte la Cabana Vânătorilor din Predeal.
Adaugă comentariu