Politică

Teodor Mârza (PER): Este momentul să ne întoarcem faţa către natură

Candidatul PER Bistriţa-Năsăud în Colegiul 2 Camera Deputaţilor, Teodor Mârza, spune că este momentul ca oamenii să îşi întoarcă faţa către natură ”pentru ca ea să poată avea grijă de noi cei de azi, dar mai ales de generaţiile viitoare” şi că una dintre marile probleme ale judeţului este lipsa infrastructurii rutiere.

Preşedintele organizaţiei de tineret a PER Bistriţa-Năsăud, Teodor Mârza, a acordat un interviu publicaţiei alfanews.ro, pe care îl puteţi citi în întregime aici.

”Sunt hotărât să transform ecologia în lege! Credinţa mea este că fiecare dintre noi are dreptul la un mediu sănătos, curat şi nediminuat! De aceea cred că este momentul să ne întoarcem faţa către natură pentru ca ea să poată avea grijă de noi cei de azi, dar mai ales de generaţiile viitoare. Trebuie să conştientizăm faptul că omul aparţine pământului, nu pământul este al omului. În judeţul nostru există un mare număr de iubitori ai naturii, care acum, mai mult ca niciodată, simt că este timpul ca Ecologia sa devină un mod de a gândi, de a trăi şi de a acţiona. Reprezint oamenii cu spiritul liber, oamenii mândri şi drepţi ca bradul”, a spus el.

Mârza a afirmat că există multe drumuri judeţene nepracticabile, de pământ sau de piatră, care odată reabilitate ar înlesni accesul acelor comunităţi spre oraşe şi chiar spre comunele de care sunt legate administrativ. ”În Colegiul 2 aş numi drumul de legatură dintre comuna Chiochiş spre Matei şi Lechinţa, care dacă ar fi modernizat ar scurta cu peste 20 de kilometri distanţa pâna la Bistriţa. Un alt exemplu ar fi drumul naţional de la Coldău la Năsăud, care nu a mai fost reparat niciodată în ultimii 23 de ani, după ştiinţa mea. Acesta ar fi foarte bine completat de un pod peste Someş în zona Săsarm – Cociu, odată cu reabilitarea barajului de la Săsarm. Am dat doar cateva exemple. Nu pot să uit nici dezastrul ecologic de pe râul Someş, din care, din estimările noastre a dispărut circa 60% din faună şi speciile de peşti, din cauza exploatărilor de balast pe care Ministerul Mediului, prin deconcentrate, le-a autorizat. Pe o porţiune de 15 kilometri, de la Mocod la Beclean, există 15 exploataţii de agregate, deci una la fiecare kilometru, unele din ele fiind probabil ilegale. Sunt vizibile şi pe Google Earth, însă cei de la Apele Române nu au ochi să vadă”.

Mârza susţine ”proiectele de legi care, împreună cu colegii ecologişti, vizează îmbunătăţirea condiţiilor de trai al românilor şi reabilitarea infrastructurii economice, pornind de la resuscitarea agriculturii care, împreună cu turismul, să readucă România în circuitul valorilor universale”. ”Având în vedere însă specialitatea mea de inginer constructor proiectant de structuri, fiind specialist în construcţii autorizat M.D.R.T. ca Diriginte de şantier şi că, din 2011 sunt doctorand în Inginerie civilă la Facultatea de Construcţii din Cluj, voi strânge în jurul meu un Grup de Acţiune Parlamentară care sa se ocupe de: îmbunătăţirea cadrului legislativ privind clădirile istorice cu valoare arhitecturală, în aşa fel încât România să înceteze a mai fi ţara “ruinelor de patrimoniu”,  creşterea răspunderii profesionale a specialiştilor în construcţii, indiferent că sunt responsabili tehnici cu execuţia, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori, sau experţi tehnici, prin Proiectul de lege privind dreptul la liberă practică a inginerului constructor, accentuarea controlului Agenţiei pentru Protecţia Mediului asupra proiectelor de anvergură, cu impact asupra mediului înconjurator, respectiv trecerea Gărzii de Mediu în subordinea APM, realizându-se astfel unificarea eforturilor de prevenire cu cele de combatere a infracţiunilor de mediu, mai ales în ceea ce priveşte exploataţiile de resurse de orice fel: de la piatră, apă, lemn la gaz, petrol şi minereuri”, a declarat el.

”Judeţul Bistriţa-Năsăud este unul dintre cele mai frumoase judeţe ale României, iar bistriţenii la fel. Aş schimba modul în care se raportează politicienii şi statul la oameni şi la nevoile lor. Adevăratele schimbări pornesc de la gândirea oamenilor, urmând să cucerească treptat şi lumea materială, şi terminând prin a o modela, până când o  transformă în expresia fidelă a mentalităţii individuale şi colective”, a menţionat Mârza.

Etichete

9 comentarii

  • „ecologia sa devina un mod a gandi”?….domnule murza…o intrebare….. aveti masina ?…..daca da….. este ecologica?….daca raspunsul e nu….atunci tot ce spuneti e doar „prsteala” pe fata!

    • lasa-l , ca asta e cu natura , nu ai vazut ca ne spune sa ne intoarcem cu fata la natura ??? mare e gradina …….

  • Care natura ?????? aaaaaaa……,,mama natura ,, ?????? corect ma intorc ……..cum sa nu ma intorc. se poate ?????????? !!! la cealalta natura va las pe dvs. sa va intoarceti , oricum pina acum nu ati facut si nici de acum n-o sa puteti faceti ceva !!!

  • ………Nu pot să uit nici dezastrul ecologic de pe râul Someş, din care, din estimările noastre a dispărut circa 60% din faună şi speciile de peşti, din cauza exploatărilor de balast pe care Ministerul Mediului, prin deconcentrate, le-a autorizat…… poi daca dumneata stii asa ceva si nu ai facut nimic….inseamna ca esti COMPLICE

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS