Actualitate

”Teraplast trece într-o nouă etapă de evoluție”

ACTUALIZARE Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a finalizat procesul de achiziţie a companiei Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz.

Teraplast anunţă că s-a finalizat procesul de achiziţie a pachetului de acţiuni reprezentând 50% din părţile sociale ale Politub, deţinut de compania franceză Socotub, prin operarea, la dată de 11 octombrie 2017, în registrul acţionarilor societăţii Politub SA a transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor. Astfel, Teraplast are o participaţie de 99,99% din capitalul social Politub, iar Terasteel SA o participaţie de 00,01%. Anterior achiziţiei, Teraplast deţinea 50% din acţiunile Politub SA, iar odată cu finalizarea procesului de achiziţie a restului de acţiuni, grupul Teraplast dobândeşte control unic asupra societăţii Politub SA.

Mirela Pop, director general Teraplast: „Preluarea integrală a companiei Politub este un pas important în dezvoltarea grupului Teraplast, în sensul consolidării poziţiei noastre de jucător cheie pe piaţa construcţiilor şi instalaţiilor. Odată cu această achiziţie portofoliul nostru este completat de produse complementare, având astfel posibilitatea de a oferi soluţii diversificate partenerilor noştri. Suntem încrezători că prin dezvoltarea acestui segment de produse, grupul Teraplast va trece într-o nouă etapă de evoluţie”.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe şase linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate şi Tâmplărie termoizolantă, deţinând poziţii de top pe o mare parte din aceste pieţe. Compania-mamă Teraplast este lider de piaţă pe segmentele de canalizări exterioare şi granule, şi este al doilea jucător de pe piaţă de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piaţă de panouri sandwich şi liderul pieţei de structuri metalice zincate.

Principalele activităţi ale Politub includ producţia de ţevi din polietilenă medie şi înalta densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii. Compania Politub produce tuburi şi ţevi PE, de medie şi înalta densitate pentru reţelele de transport şi distribuţie a apei, gazelor naturale, dar şi pentru telecomunicaţii, canalizări sau irigaţii. Politub produce de asemenea fitinguri din segmente de ţevi PE şi tuburi din polietilenă cu pereţi structuraţi (ţevi corugate).

ȘTIREA INIȚIALĂ Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a primit din partea Consiliului Concurenţei avizul favorabil de a prelua integral compania Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz.

Mirela Pop, director general Teraplast: „Politub reprezintă un pilon important în business-ul grupului Teraplast. Prin produsele sale, complementare celor fabricate în restul grupului, avem posibilitatea să oferim soluţii diversificate partenerilor noştri. Deşi fabrica deţine deja 6 linii performanţe de producţie, vom continua să investim pentru dezvoltarea acestui segment de produse”.

Teraplast, împreună cu subsidiara Terasteel, au semnat pe 3 august contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni Politub cu New Socotub SA, Franţa, pentru achiziţia celor 49,99% din acţiuni.

 

Fabrica de ţevi polietilenă (Politub) are o capacitate anuală de producţie de peste 10.000 tone şi este localizată în Parcul Industrial Teraplast Bistriţa.

În perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse.

7 comentarii

  • Să achizitioneze pe cine vor ei, numai să nu ne trezim că au monopol pe piata din Romania. Preturile cresc atunci când nu este cobcurență.
    Ce zice Consiliul Concurentei sau cum se numeste in Romania?

    • ce sa zica consiliul concurentei cind in piata este doar unul singur ??? ce sa zica …..sa taca . pai sa faca legi si instrumente financiare ca sa poata si altii sa se dezvolte. altfel………..poate sa dea din gura o zi intreaga .

    • Unele fuziuni sunt daunatoare. Dacă fuzioneaza Vodafone cu Orange sau Tarom cu Blue Air, pretul telefoniei mobile si cel al transportului aerian intern va creste cu cel puțin 20%, pentru că firmele nu se mai războiesc intre ele.

  • dl ADrian , acum dvs va temeti asa cum se temea ala in povestea aia cu drobul de sare. cum s fuzioneze Orange cu Vodafone ?? e o utopie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS