Sănătate

Testări gratuite Babeș-Papanicolau și HPV, vineri 3 noiembrie, la Bistrița

În data de 3 noiembrie, între orele 12.00 și 15.00, femeile cu vârste între 24 și 64 de ani pot beneficia de un test gratuit Babeș Papanicolaou sau HPV la Centrul Medical de Evaluare și Promovare a Sănătății – str. Dobrogeanu Gherea 15, în curtea SVSU Bistriţa.

Sunt așteptate toate doamnele asigurate sau neasigurate care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

Pentru programări sunați la numărul de telefon 0756 122 086 de luni până vineri în intervalul 08.00-16.00. Vor fi testate și femeile care nu au programare. Cele cu programare vor avea prioritate.

Condiţii de testare

  • Testul Babeş-Papanicolaou se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24-29 de ani
  • Testul HPV se realizează femeilor cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani
  • Sunt eligibile doar femeile cu uterul prezent, fără istoric de histerectomie totală
  • Nu sunt eligibile femeile cu diagnostic confirmat de cancer de col uterin
  • Nu sunt eligibile femeile care au mai beneficiat de un test gratuit de screening al cancerului de col uterin în cadrul programului
  • Pot participa femeile asigurate sau neasigurate, fără bilet de trimitere, doar cu buletin/CI care atestă vârsta și domiciliul în Regiunea Nord-Vest (Județele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud)

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN), în calitate de beneficiar, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Bistriţa Năsăud (DSP BN) implementează proiectul ”Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II – Regiunea Nord Vest”, Cod SMIS: 140501

Mai multe informații despre cancerul de col uterin găsiți pe site-ul proiectului www.potisaprevii.euaccesând pagina de Facebook „Poţi să Previi” sau la TelVerde (număr gratuit) 0800 390 391.

Cancerul de col uterin poate fi prevenit!

1 comentariu

  • Domnisoarelor si doamnelor,profitati de aceste oportunitati admirabile si nu o sa regretati ! Mai tarziu ,daca se intampla ,se va complica intreaga dumneavoastra viata! Sanatatea se mentine prin preventie !Cu respect,drMNPop

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS