Actualitate

Tot mai mulți șoferi conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor

Dintre cei peste 400 de șoferi testați de polițiști cu aparatul Drug Test în primele nouă luni din ani, 77 consumaseră substanțe interzise, ceea ce reprezintă 18,9% din totalul lor, se arată într-un raport al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit sursei citate, polițiștii au depistat în trafic, în primele 9 luni din an, conducând autoturisme sub influența unor substanțe interzise, un număr de 77 de conducători auto, depistați pozitivi în urma testării cu aparatul Drug Test dintr-un număr de 407 șoferi testați.

În același interval, polițiștii au constatat în total 283 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Începând cu luna februarie a.c., cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Bistrița-Năsăud, I.P.J. Bistrița-Năsăud a intrat în posesia a 5 seturi de ochelari care au fost utilizați pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în 292 de activitățile preventive, fiind vorba de:

Ochelarii pentru alcool – simulează o alcoolemie de cca 1,3 la mie (obiecte mai departe decât în realitate, vedere dublă, slăbită, de tip tunel, timp mare de reacție, confuzie, dezorientare, tulburări de echilibru);

  • Versiunea nocturnă a ochelarilor pentru alcool – simulează o alcoolemie de cca 1,3- 1,5 la mie (simulează suplimentar influențe puternice în lumină difuză, crește senzația de somnolență, vedere de tip tunel, obiectele par mai departe decât în realitate, viteze interpretate eronat, crește timpul de reacție, confuzie, dezorientare, tulburări puternice de echilibru);
  • Ochelarii de dependență pentru alcoopop – simulează o alcoolemie de cca 0,8 la mie (obiectele par mai departe decât sunt în realitate, vedere slabă, vedere de tip tunel, fără vedere dublă, apar tulburări echilibru, crește timpul de reacție);
  • Versiunea nocturnă pentru alcoopop – simulează o alcoolemie de cca 0,8 la mie (stare de dependență medie, obiectele par mai departe decât in realitate, vedere mai slabă, uneori de tip tunel, apar tulburări de echilibru, crește senzația de somnolență);
  • Ochelarii pentru alcool rezidual – simulează o alcoolemie de cca 0,3- 0,5 la mie (influență redusă a alcoolului, obiectele par mai departe decât în realitate, distanțele vitezele realiste, vedere ușor încețoșată, ușoară confuzie);

Ochelarii pentru droguri – simulează consum mare de droguri (dezorientare, modificare puternică a percepției, tulburări optice, modificarea culorilor, nesiguranță puternică, senzație de pierdere a controlului).

Etichete

2 comentarii

  • Ce mai asteapta guvernantii ?
    Cei 77 care au consumat si alti 77.777 nedepistati sa fie trasi in parcare minim cinci(5) ani si dusi la dezintoxicare nu sa conduca.
    Cine are nefericita ocazie sa se intalneasca cu ei pe sosele isi poate pierde viata.
    Ce mai asteapta oare guvernantii Romaniei ?
    Sa le moara si lor familiile si apropiatii?

    19
    7
    • Din 283 alcool + droguri, 77 erau drogati. Ok, trebuie facut ceva in privinta celor care conduc sub influenta drogurilor.
      Dar de cei peste 200 care erau beti nu zicem nimic? Nu ne alarmam? Sunt de 3 ori mai multi! E deja normal?
      Sau de alcool n-avem voie sa vorbim de rau, in tara asta plina de alcoolici si violenta motivata de alcool? Ca acuma ne facem crame si ne prefacem ca alcoolu nu-i un drog ca celelalte, sau de ce?
      Nu scuz pe cei care se drogheaza, clar trebuie sa facem ceva, dar faptul ca am convocat CSAT pt asta, in timp ce in tara asta mor zilnic oameni din cauza alcoolului, imi arata cat de idioti suntem.

      https://www.libertatea.ro/stiri/un-roman-moare-fiecare-ora-din-cauza-alcoolului-4633591

      15
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS