Actualitate

Transportul în comun, la aceleași prețuri ca până acum

ACTUALIZARE Tarifele de transport public local de persoane, efectuat prin curse regulate, în municipiul Bistriţa şi localităţile componente, rămân în 2016 la nivelul anului 2015, a decis Consiliul Local Bistrița.

”A fost un amendament pentru că modificarea prețurilor nu modifică mare lucru, se umblă la mărunțiș și nu se rezolvă nicio problemă. Amendamentul a fost făcut de Alin Seserman și comisia l-a pus într-o formă”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

Gheorghe Tuță a menționat că PNL susține proiectul în forma inițială, de micșorare a tarifelor: ”Preocuparea e că trebuie să dea șoferul rest? Reducerea TVA trebuie să se regăsească în buzunarul cetățeanului, nu în povești”.

”Sunt niște prețuri care nu se pot practica pentru un cetățean care urcă și coboară din autobuz”, a spus Camelia Tabără.

Operatorul de transport SC Transmixt SA Bistriţa a solicitat o decizie a Consiliului Local cu privire la tarifele practicate începând cu 1 ianuarie 2016, respectiv dacă rămân la același nivel sau nu. Solicitarea este motivată de faptul că începând cu data de 01.01.2016 taxa pe valoare adăugată scade de la 24% la 20%, conform noului Cod fiscal.

Propunerile inițiale din proiect, ca urmare a scăderii TVA de la 24% la 20%:

– pentru Bistriţa – 1,74 lei/călătorie (acum 1,80 lei)

– pentru ruta Bistriţa – Viişoara – 1,94 lei/călătorie (acum 1,94 lei)

– pentru ruta Bistriţa – Unirea – 1,74 lei/călătorie (acum 1,80 lei)

– pentru ruta Bistriţa- Sigmir – 1,94 lei/călătorie (acum 2 lei)

– pentru ruta Bistriţa – Ghinda – 2,42 lei/călătorie (acum 2,5 lei)

– pentru ruta Bistriţa – Sărata – 2,52 lei/călătorie (acum 2,6 lei)

– pentru ruta Bistriţa – Slătiniţa – 2,90 lei/călătorie (acum 3 lei)

– pentru ruta Viişoara – Unirea – 2,42 lei/călătorie (acum 2,5 lei).

În primăvară, Transmixt solicitase creșterea tarifelor, motivația fiind aceea că preţurile nu au fost modificate din 2010 şi de atunci a crescut şi preţul la combustibil şi la alte elemente care duc la stabilirea costurilor. Proiectul inițiat de primarul Ovidiu Crețu nu a fost aprobat de Consiliul Local.

3 comentarii

  • Va fi numai ciubucul soferilor, care oricum nu dau rest niciodata de la 2 lei….in cazul in care calatoresti de doua ori pe zi , cinci zile pe sapamana, te fura de o calatorie….asa ca….e o chestie aiurea sa faci un pret de 1.74 lei….sa fim seriosi

  • se ieftineste!
    pentru ca pierde din proprietati
    nu mai curge!!
    ramane sa curga doar …laptele si mierea (laptele=parlamentul; mierea=guvernul!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.