Câte două echipe de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa şi de la Şcoala Profesională Sfânta Maria, în total 12 elevi, au intrat, miercuri în bucătăria Hotelului Metropolis ca să demonstreze că pot fi chefi. A fost cea de-a treia zi de concurs din „Săptămâna meseriilor”, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie şi mai multe firme din judeţ.
Elevii, pregătiţi cu tot echipamentul necesar pentru a lucra în bucătărie, au făcut o impresie bună gazdelor care i-au informat că pot pregăti orice meniu de cinci stele doresc folosindu-se de carne de pui, numeroase legume, paste, orez şi condimente de tot felul.
După ce li s-a făcut un instructaj, au trecut la treabă. Au curăţat legume, au pregătit carnea şi s-au străduit să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Au fost alături de ei profesorii care le-au dat ultimele sfaturi înainte să înceapă concursul, dar şi inspectorul de tehnologii, Speranţa Unciu, şi inspectorul şcolar general Camelia Tabără, care i-au susţinut.
Elevii organizați în echipe și culori de ecuson galben, verde, albastru și roșu au preparat: ruladă din piept de pui și omletă cu sos de măsline, garnisită cu piure de cartofi și ciuperci cu gorgonzola, piept de pui umplut cu măsline verzi și sos gorgonzola cu garnitură de orez cu legume, piept de pui umplut cu ciuperci, garnisit cu piure de cartofi și roșii cherry coapte, tortilla de cartofi și burschete cu bacon și mozarella.
Evaluatorii de la Hotel Metropolis au apreciat preparatele elevilor și le-au sugerat ca după absolvirea școlii să participle la o selecție în vederea continuării drumului pe care l-au ales de a lucra pe calificarea de bucătar.
S-au întrecut în arta culinară, următoarele echipe:
– Echipa „Bucătarii veseli”, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, alcătuită din elevii Lungu Laurențiu, Moldovan Răzvan și Ghedo David, în coordonarea profesorului Domnița Parcea;
– Echipa „Sare și Piper”, din cadrul Liceului Tehnologic de Servicii Bistrița, alcătuită din elevii Iurman Eduard, Deak Attila și Doboș Tabita, în coordonarea profesorului Domnița Parcea;
– Echipa „LTS Sf. Maria No.1”, din cadrul Liceului Tehnologic Special „Sfânta Maria” Bistrița, alcătuită din elevii Groza Diana, Hangan Anamaria și Ursu Adriana, în coordonarea profesorului Silvia Galben;
– Echipa „LTS Sf. Maria No.2”, din cadrul Liceului Tehnologic Special „Sfânta Maria” Bistrița, alcăuită din elevii Flore Bianca, Moldovan Maria și Schuller Vladimir, în coordonarea profesorului Rodica Tescar;
Managerul Hotelului Metropolis, Oana Milea, şi chef Teodor Răileanu, i-au ajutat pe copii cu tot ce au avut nevoie ca să îşi poată pune în practică ideile. Mai mult, i-au îndemnat să aleagă restaurantul hotelului pentru perioada de practică, iar dacă vor fi harnici şi vor da dovadă că au talent, este posibil să fie cooptaţi în echipa chef Răileanu.
Juriul a desemnat astăzi câştigătorii, dar ei vor afla rezultatele abia vineri, începând cu ora 11.00, când va fi festivitatea de premiere a tuturor câştigătorilor concursului pe meserii.
Adaugă comentariu