Zece persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud să dea declarații în urma perchezițiilor care s-au făcut marți la Primăria Bistrița și la domiciliile a șase actuali și foști angajați ai administrației locale, în timpul cercetărilor fiind confiscați 42.320 de euro și 24.550 de lei, informează Poliția bistrițeană, care continuă cercetările în acest caz complex:
”Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au efectuat, marți, 25 mai, 7 percheziții, la Primăria Bistrița și persoane fizice. Activitățile au vizat mai multe persoane, funcționari, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și influențarea declarațiilor, fapte care ar fi fost comise din anul 2016 și până în prezent.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri și documente, laptopuri, unități de calcul, precum și suporturi optice și de stocare a datelor. Totodată, au fost ridicați, în vederea indisponibilizării și recuperării prejudiciului, 42.320 de euro și 24.550 de lei.
De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud pentru audieri.
Având în vedere complexitatea cauzei, activitățile în cadrul dosarului penal vor continua și în cursul zilei de astăzi.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
Conform unor surse judiciare, polițiștii au făcut percheziții acasă la Floare Gaftone – secretarul general al municipiului Bistrița, Monica Pop – arhitect șef, Sabina Malaicu Pop – consilier superior, Monica Szucs – consilier superior și Dumitru Cincea – director executiv Direcția Juridică, Ștefan Tamaș – fost șef Serviciu Urbanism.
Parcă văd că nu o să fie nimeni vinovat!! Ba mai mult vor juca investitorii hora unirii cu cei de la urbanism ,ca să fie pace și să curgă banii!!
Nu doar la urbanism!!! Peste tot, doar de aia pleacă în vacante în străinătate, ca să nu schimbe euroii în piata:)))
Dottore, la care 4 doamne te referi?
Pe prisacaru nu o salta mascatii? Trebuie sa faceti ceva si cu acea femeie care a fost mana in mana cu toti primarii, mai putin ultimu primar.
O femeie cum greu imi este s-o descriu in cuvinte…,’cu individa aia nu face nimeni nimic?
Ar trebui verificate si politia locaka, parcarile si achizitiile, pentru ca e prapad si acolo.
Acum are ocazia Turc sa se scape de toti cei dusi la audieri…. ar fi rusinos sa aiba astfel de specimene prin preajma…. si cu functii mari.
Puteti sa i trimiteti la Gherla pe toti la perfectionare!
Rusinos, scandalos!
Umblă vorba ca după nici 24 ore duamnele au revenit la vechile metehne, urlă și amenință colegii de prin primărie că aibă grijă mare ce vor declara că ei vor fi următorii. Se creionează o încercare de solidarizare cu forța în jurul duamnei Sabrina sindicalista. Se pare că că totuși pugul s-a găsit! E cel de pe site. Au uitat când urlau prin primărie să vină autoritățiile să găsească pugul că ele nu mai pot cu atâta stres. Eeee..acum că au venit nu mai este bine. Cum avea un inspector de la urbanism 45.000 de euro cash în casă? Voi aveți măcar 2000 euro în casă? Pariez că 90% nu au atâția bani! O fi având vreo mătușă Tamara! De ce nu-i ținea în bancă? Spunea cineva că ea, când este depresivă, stă acasă și numără banii!! Cât de depresivă poți fi…? Cine-și permite să aibă depresie de 45,000 euro? Numai șmecherii și maneliștii!
S -The Witch, vrajitoarea din primarie, face incantatii magice si banii apar din cer…Pardon, din iad, ma scuzati! Sunt castigul iadului în care a transformat vietile oamenilor muncitori, care-si castiga existenta cu greu si, din sudoarea fruntii, isi construiesc o căsuță sau o amărâtă de anexa pentru care, din vina ne..r.citei asteia și a celorlalte hoațe, plătește scump: cu stres, nopți nedormite, fire albe și ani de așteptare. Toata aceasta „plată” drept pedeapsă pentru faptul că nu vrei sau nu îți permiți să cotizezi , să o spaguiești … Că, deh, trebuie euroi mulți de numărat când esti in depresie…Nu de alta, dar e păcat să te țină mult…depresia, bineînțeles! Fără rușine și cu o aroganță de nedescris îți cerea acte peste acte (absolut inutile) și te repezea ca și i-ai fi fost dator, că și cum ai fi fost un sclav care îi cere o bucată de pâine moșierului! Având un singur scop: de a te duce în culmea nebuniei, până cedezi psihic sau financiar și îi umpli buzunarele. Sper că Dumnezeu să-și întoarcă fața către noi și să le facă să plătească pentru tot răul făcut oamenilor!!! Daca poliția nu își va face datoria în cazurile acestea de corupție dusa la extrem, inseamna ca nu mai exista nici un gram de speranță în lumea aceasta. Nu-i lăsați din mână pe șpagari, arătați lumii că mai există dreptate și că nu există urcuș fara coborâș nici vina fără pedeapsa!!! Avem încredere că se va face dreptate!!!
Claudia Moldovan te înșeli, sunt multi care isi tin banii acasă, nu au incredere in banci si sume chiar mai mari de 40000 euro, suficient sa fi sofer pe tir.. 2000 euro pe luna, muncitor constructor 1000-2000 euro pe luna, frizer 1000-2000euro pe luna,instalator, electrician la fel, clar ca sunt si domenii mai prost platite, it isti 5000 euro, deci intr un an de zile lejer pui 10000 euro la saltea, aia smecheri si golani pun sute de mii de euro, sa nu vorbim daca nu stim.
Oare cum s-a făcut prin anii 2000 OMW-ul din Calea Moldovei, în oraș, langa spital, demolând un parc ? Câtă șpagă s-a dat ? Și la cine ?
Sa l salte si pe vasile moldovan!
Nici ala nu o fost de sama deloc
Dacă cei care aveți dovezi împotriva lor, făceți-vă curaj și depuneți mărturie!!! Doar așa se va schimba ceva, dacă nu… Pauză!
Unele legende urbane spun că s-ar fi dat 250.000 Euro împărțiți la mai multe persoane.
Oricum acolo se vede cu ochiul liber că e amplasat aiurea, nu e nevoie de sesizare, se pot autosesiza.
Cică Rotarieni și masonii conduc lumea și forasul :))))
Doamnele astea conduc orașul!!!
Primii amintiți sunt ocupați cu chermezele și cu acordarea de distincții între ei, deci, total inofensivi!!!!
Teatru ieftin de ochii lumii, pt prosti!
Oare primarul Turc nu are de gând sa iasă cu o declarație? Doar el păstorește instituția, chiar dacă faptele sunt dinaintea mandatului sau, iar doamnele luate pe sus sunt in subordinea lui?
Orice zi de tăcere întărește suspiciuni cum ca le acoperă…
De auditul intern pe PUG ce se mai știe? Parca trebuia sa fie gara ptin Februarie… Sau l-a băgat și pe ala sub preș?
No, vezi domn primar ca și tu s-ar putea sa dai cu subsemnatul la poliție dacă le acoperi pe aceste presupuse infractoare… si tăinuirea si complicitatea sunt și ele fapte penale
Deci, ce facem domn primar???
Întrebarea care se pune.
Acei funcționari sunt apți să-și exercite funcția acum că sunt puși sub acuzații penale?
Cel puțin o autosuspendare s-ar impune până la clarificarea situației legale.
Ce e șocant oarecum este că oameni care se presupun ar fi responsabili de respectarea Legilor și legalitatea hotărârilor din oraș…sunt suspecți tocmai în cazuri în care privesc încălcarea acelor Legi.
Ca să fim obiectivi, trebuie văzut cum s-a constituit dosarul repectiv. Denunțătorii sau inițiatorii urmăririi penale..când s-a demarat cazul(durata investigației) dacă a fost un flagrant delict, calitatea probelor(înregistrările audio-video, înscrisuri, declarații de la diverși martori).
Cum va evalua cazul e din nou interesant din punct de vedere a informațiilor care vor fi culese de anchetatori în sensul că poate acuzații vor aduce noutăți și în alte cazuri, poate fi începutul unor alte anchete.
Ce e sigur, e un caz sensibil de gestiune pentru organizația locală a PNL , datorită legăturii familiale de a dlui Gaftone cu una dintre persoanele investigate..sângele apă nu se face..ca să nu menționăm că soțul doamnei a fost un personaj influent în trecut , chiar în PSD probabil știe multe din funcționarea internă-alte cazuri posibile pe rol ..va aplica o lege a omertei politice…sau va contra-ataca ca la șah. Deciziile de investigare au avut aprobarea dlui Bulz Ioan care a colaborat în trecut se pare conform informațiilor publice cu dl Ioan Turc .
Problema modernizării la Bistrița este una care ține de gestiunea de personal (nu poți face reforme cu aceiași oameni) și apoi cu mediul extrem de îmbârligat de alianțe între oameni, de la rudenii , la legături politice și nu în ultimul rând numiri politice pe posturi de autoritate, acces la informații-decizii privilegiate.
Deci noi, observatorii, ne rămâne să mâncăm popcorn în așteptarea derulării saga.
Vom decela dacă a fost un act curajos de afirmare a independenței poliției în limitele Legii- care în sine e o excelentă atitudine…sau unul în care taberele care alternează la putere se confruntă. Unii au așteptări , Justiția nu înseamnă însă încarcerarea automată a unor acuzați, ci un proces echitabil cu respectarea prezumției de nevinovăție…la capătul lui desigur există consecințe pentru cei care au încălcat Legea.
Deci, dacă acuma te duci la primărie, tot de aceleași “doamne” dai? La cata ura, frustrare, nervi, rusine ca au fost săltate, nici nu vreau sa-mi imaginez cum se comporta cu cetățenii…
Angajații primăriei au făcut din Bistrita Caracalul ardealului și ne-au făcut “celebri “ in toate ziarele naționale: partia, veverițele, strutii, perchezitii pt 2 PUG-uri…
Oare ce mai trebuie sa se întâmple sa plece aceste cucoane care ne-au făcut de ras și ne-au înapoiat ca dezvoltare ?
Întrebare: cine decontează electoral și politic o mafie din orice primărie, domnul Turc? Nici măcar la tine nu te gândești, ca la noi ne-am lămurit…