Actualitate

Zece școli sunt incluse într-un program care va duce și la scăderea analfabetismului funcțional

Zece școli din Bistrița-Năsăud au fost admise în rețeaua EDU Networks, primul program în care nouă ONG-uri lucrează împreună pentru a sprijini transformarea educației în școlile românești timp de 4 ani.

Scopul proiectului este să încurajeze școlile să dezvolte o cultură organizațională democratică, să se orienteze spre wellbeing, dezvoltare sustenabilă și inovare, să reducă abandonul școlar, să crească ratele de promovare, să scadă analfabetismul funcțional și să crească motivația profesorilor, printre altele.

LocalitateInstituția de învățământ (numele școlii):
BecleanȘcoala Gimnazială Grigore Silași
BecleanColegiul Național Petru Rareș
BistrițaȘcoala Profesională Specială Sfânta Maria
BistrițaLiceul de Muzică Tudor Jarda
Sângeorz-BăiLiceul Teoretic Solomon Haliță
NăsăudȘcoala Gimnazială Mihai Eminescu
SalvaȘcoala Profesională Tiberiu Morariu Salva
Sângeorz-BăiȘcoala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi
TureacȘcoala Gimnazială Tureac
ZagraŞcoala Gimnazială Nicolae Drăganu Zagra

Școlile au fost selectate în urma evaluării completării formularului de înscriere, completat de peste 700 de doritori, ținând cont de motivație și determinare, de provocările și nevoile de creștere ale școlilor, precum și de formarea de grupuri de minimum 10 școli apropiate geografic care pot forma un cluster.

În luna octombrie, cei 68 de specialiști în educație și 50 de mentori din business vor avea prima întâlnire de lucru în cele 9 clustere, în care vor sprijini școlile în a-și stabili obiectivele individuale către care vor lucra în cei 4 ani de program.

Etichete

5 comentarii

  • Toti trebuie sa răspundem oricăror provocări cu responsabilitate și eforturi susținute. Degeaba tot dăm vina pe guverne și responsabili…

  • Si concret ce se va face in plus in aceste scoli ?? Invatatori si profesori itineranti care sa ajute efectiv elevii ,organizati in grupe mici ,after school unde grupe de elevi pe considerente de capacitate intelectuala sa beneficieze de suportul profesorilor ,care sa fie platiti pentru munca lor .Psihologi in scoli care sa monitorizeze acesti copii, sa -i incurajeze si sa tina legatura cu parintii acestora .Ore suplimentare de romana, de limbi straine ,de comunicare, pt ca elevii sa poata comunica ,incurajare ,incurajare, incurajare , fiindca doar atunci elevul prinde aripi si incredere in sine, si atunci se dezvolta pe plan personal !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.