Social

52 de persoane aveau service-uri neautorizate. 40 au intrat în legalitate în prima jumătate a anului

În urma protocolului de cooperare dintre Instituţia Prefectului şi Registrul Auto Român, încheiat în luna ianuarie, au avut loc mai multe controale în teren. ”Ordinele prefectului vizând aceste controale s-au emis ca urmare a sesizărilor privind suspiciunea că în judeţ există persoane fizice care desfăşoară activităţi de prestări servicii tip service şi dezmembrări auto fără a avea înregistrare fiscală şi fără a fi autorizate, punându-se, astfel, în pericol, siguranţa cetăţenilor în trafic”, informează Instituția Prefectului.

În primul semestru al acestui an, controalele s-au efectuat la 52 persoane fizice din Bistriţa, Sîngeorz-Băi, Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Livezile, Nimigea, Şieu Măgheruş, Şanţ, Lunca Ilvei, Rodna, Salva, Zagra, Chiuza, Dumitra, Şieu, Cetate, Ciceu Giurgeşti, Petru Rareş, Branişte, Uriu, Căianu Mic, Spermezeu. Din cele 52 persoane fizice, 24 de persoane şi-au exprimat intenţia de înregistrare fiscală şi autorizare RAR, 16 persoane au declarat că nu vor mai executa lucrări fără autorizare, iar 12 nu au fost găsite acasă sau nu le erau clare intenţiile de viitor. Tuturor celor vizitaţi li s-a pus în vedere intrarea în legalitate întocmindu-se în acest sens procese verbale de constatare, semnate de membrii comisiei şi persoana verificată, după caz.

Din datele primite de la Registrul Auto Român Bistriţa rezultă că în prima jumătate a anului s-au autorizat 40 de persoane, reprezentând societăţi comerciale sau întreprinderi individuale/ persoane fizice autorizate. Dintre aceştia, 4 se regăsesc printre persoanele vizitate de comisie, dar, din cele relatate de reprezentantul RAR, ceilalţi 36 au venit la înregistrare datorită faptului că au fost trimişi la RAR de către inspectorii Departamentului de Supraveghere Piaţă sau au auzit de acţiunea dispusă de prefect. Prin comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, 2014, s-au autorizat doar 5 service-uri, faţă de cele 40 de autorizări înregistrate în aceeaşi perioadă în 2015.

”Precizăm faptul că şi în perioada următoare se va acorda o atenţie deosebită acestui subiect, urmând să se efectueze verificări şi re-verificări inopinate la persoanele vizate, iar în cazul în care se constată repetabilitate în efectuarea de lucrări de reparaţii auto, vulcanizare sau dezmembrări auto, fără înregistrare fiscală şi fără autorizaţie RAR, constatările vor fi comunicate Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în vederea sesizării organului de urmărire penală. Amintim că aceste acţiuni s-au derulat în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud cu scopul prevenirii, descoperirii, constatării, combaterii şi sancţionării oricăror fapte săvârşite de persoane fizice sau juridice, care au ca efect încălcarea legislaţiei şi punerea în pericol a siguranţei circulaţiei, a sănătăţii şi vieţii participanţilor la traficul auto”, se mai arată în comunicat.

Foto: arhivă

1 comentariu

  • Miam reparat masina intru servis din maramures moisei mia spus cas duse brate si capetele de bara milea schimbat dupa ce am esit la 50 metri mia sarit un capat de bara si am sarit cu masina in intru capat de podet etc unde tr sa sun ca sa numai omoare si alti oameni ….este servis neautorizat

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.