Politică

Ioan Deneș: Trebuie să compatibilizăm Legea vânătorii cu Legea privind regimul armelor

Senatul a dezbătut și adoptat un proiect de lege care aduce modificări în Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Senatorul PSD Ioan Deneș a luat cuvântul în plen.

”Sigur că această inițiativă poate fi analizată și interpretată în mai multe feluri. Ideea este următoarea: că sunt câteva specii invazive, să spunem, cum este șacalul, și care știm foarte bine că dintr-un areal foarte restrâns – acum câțiva ani de zile, pe care îl aveau în România – a ajuns să îl găsim deja și prin județele unde – nu știu! – bunicii noștri nici măcar picior de șacal nu găseau cu câtva timp în urmă, acum deja începe să devină majoritar. Știm foarte bine că acolo unde, de exemplu, a dispărut lupul, zona respectivă este ocupată de această specie atât de dăunătoare, numită șacal.

Însă ceea ce vreau să vă spun este următorul lucru: că această lege, dacă nu se va modifica și legea privind regimul armelor și se va compatibiliza această lege cu acea lege, va fi inaplicabilă. Deci datoria noastră, a legislativului, e să facem aplicabilă această lege modificând-o după ce devine lege și compatibilizând-o cu Legea privind regimul armelor în România”, a spus Ioan Deneș.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.