Cooperativa Agricolă Sângeorz-Băi a adus la piața locală un produs nou, obținut într-o presă de lemn: untul în formă de floare de colț.
”Este un produs extraordinar, unt pur, are minim 82% grăsime și e făcut manual în presă de lemn. E deosebit mai ales datorită faptului că i-am dat forma florii de colț, o raritate, și floarea de colț, și untul nostru”, a spus Floarea Mariana Larionesi, președinta Cooperativei Agricole Sângeorz-Băi, potrivit căreia o bucată de unt care cântărește 250 de grame costă 20 de lei.
Cooperativa Agricolă din Sângeorz-Băi este prima din țară care vinde brânzeturi sub eticheta ”produs montan”,printre cele mai apreciate fiind brânza frământată, cașcavalul, cașul, urda, telemeaua și smântâna.
Deși este bogat în grăsimi și calorii, untul conține o varietate de nutrienți benefici pentru sănătate. Este o sursă bună de vitamina A, de care avem nevoie pentru o vedere bună, pentru sănătatea pielii și pentru susținerea sistemului imunitar.
Untul conține și vitamina E, un antioxidant care protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi și ajută la menținerea sănătății inimii. Untul este una dintre cele mai bune surse alimentare de acid butiric, un tip de acid gras cu lanț scurt. Acidul butiric susține sănătatea digestivă prin reducerea inflamației intestinale și regerenerarea mucoasei intestinale.
Adaugă comentariu