Economie

Vechiul depozit de textile din Bistrița se pregătește de schimbare. Cum va arăta

Vechiul depozit de textile al județului, o clădire robustă la etajul căreia accesul este asigurat de două lifturi industriale de 3,2 tone, funcționale, se pregătește pentru o schimbare de aspect.

Vechiul depozit de textile al județului se află la 350 de metri de Autogară, la 500 de metri de Gara Bistrița și la 1,4 km de centrul istoric. Clădirea este una robustă, cu o structura din beton armat în sistem cadru: grinzi, stâlpi și planșee din beton prefabricate. Stocarea mărfurilor la etaj era realizată cu ajutorul stivuitoarelor, pe rafturi cu înălțimea de șapte metri. Accesul stivuitoarelor la etaj se făcea cu ajutorul celor două lifturi industriale de 3.2 tone, funcționale și astăzi.

În prezent, ea este utilizată ca spațiu de producție, dar proprietarul vrea să-i facă un facelift și să îi dea o nouă destinație fie prin vânzare, fie prin asociere. Propunerile sunt:

  • spațiu comercial;
  • mixt – spații comerciale – apartamente/aparthotel;
  • hală industrială/depozitare.

Suprafața de teren este de 2458 mp, iar cea construită actuală de 4785 mp se poate extinde fără PUZ până la 8555 mp spațiu util, la un regim maxim de înălțime de P+4.

Pentru această proprietate se cere suma de 10. 957 800 lei conform anunțului postat pe site-urile de vânzări.

Etichete

12 comentarii

  • Fiindcă se află foarte aproape de Autogară şi Gară şi întro zonă în plină dezvoltare rezidențială destinație de aparthotel este exceletă. Un exemplu bun în acest sens este Casa Someşană de vizavi care merge foarte bine fiindcă are vad bun.

    43
    8
  • Done ferește, suprafața terenului de 2400 iar suprafața construită 2700 și se mai poate și extinde, de noaptea minții.
    De poate schimba destinația fara PUZ, adică din zona industriala faci blocuri, aparthotel, ,pai da, daca dezvoltatorul de lângă Dedeman a putut construii fara acte in regula dece nu s-ar putea și în situația de față.

    16
    24
    • In articol scrie că se poate extinde fara schimbare PUZ, nu de schimbare destinație. Nu știu ce apare acolo în PUZ dar ținând cont că în zonă sunt case, blocuri,restaurant, club, magazine, ar putea fi zona mixta, deci poate și schimbă destinația fara schimbare PUZ.

      24
      6
    • Langa Dedeman hala aia clar trebuia sa ramana asa ruginita, avea designu ala fain de valea Jiului

      21
      5
  • De fabrici și servicii nu mai avem nevoie, facem magazine, pepco, jisk, sensey, etc.
    Hotel, dar cine sa se cazeze, Coroana este aproape goală, tera, ce sa viziteze turiștii?
    Și apoi citesc că, suprafața construită este mai mare decât terenul dar se poate extinde.cum mama saracii că nu înțeleg?
    Poate să facă doar ce e permis în zona industriala.
    De necrezut câtă dezinformare din partea proprietarului.

    17
    25
    • Cred că e vorba de suprafață desfășurată a clădirii nu cea construita, adică parter plus etaj,e o greșală. Se poate extinde în sus, pentru că PUZ ul permite , la asta se referă.

      18
      4
    • @ George, Păi la Coroana nu se cazează nimeni fiindcă nu are o parcare suficientă şi pentru că în zona aia nimeni nu are pentru ce să vină.

      15
      5
    • @Liviu se poate admira falusul (lobanu`) de peste drum de Consiliu.

      4
      1
  • Am fost acolo în Soho la concerte faine un artişti importanți care au performat la adevărata lor valoare pentru un public avizat plătitor nu ca aburelile de pietonal unde artişti îşi încasează banii indiferent de prestația lor indiferent dacă îi ascultă cineva şi indiferent de calitatea publicului.

    15
    4
  • 🚴‍♀️ Foarte faină şi bună pista de biciclete de pe strada Dimitrie Cantemir însă se termină brusc în dreptul Magazinului Depozit , incopetenții din Primăria Bistrița nu ia dus capul să o conecteze cu pista de biciclete de pe strada Gării pentru ca-să fie şi utilă.

    17
    • Mai lasa-ne dom’le cu pista voastră de bicicletele, sunt lucruri mult mai importante (vorba aia , țara arde și baba se piaptănă) . Noi nu suntem olandezi,și nu vom fi niciodată, și nici olandezii români, avem alt temperament,nu sa călărim bicicleta. Bani irosiți degeaba pentru cei 5 bicicliști.

      2
      7
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.