Actualitate

Șofer rămas fără permis pentru conducere agresivă, alți șase fără certificate

Un șofer rămas fără permis pentru conducere agresivă, iar șase fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor în urma unei acțiuni a polițiștilor și inspectorilor RAR din noaptea de vineri spre sâmbătă. Tot atunci s-au dat 36 de amenzi în valoare de peste 9700 de lei.

Razia a avut loc în noaptea de 11 spre 12 octombrie a.c., în intervalul orar 22.00-01.00, iar la ea au participat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu cei ai Serviciului Rutier și reprezentanți ai R.A.R. Bistrița-Năsăud.

Activitățile de control au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră și pun în pericol siguranța traficului rutier. Polițiștii au urmărit depistarea celor care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, care conduc autovehicule a căror stare tehnică nu corespunde normelor legale sau care participă la întreceri neautorizat, se arată într-un comunicat al IPJ.

Au fost oprite și verificate de către reprezentanții R.A.R. Bistrița-Năsăud 40 de autovehicule, iar conducătorii acestora au fost testați de polițiști cu aparatele din dotare. Pentru abaterile rutiere constatate, au fost date 36 de amenzi, în cuantum de 9.755 de lei. Ca măsuri complementare au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis pentru conducere agresivă.

Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

  • a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;
  • b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;
  • c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;
  • d) circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;
  • e) folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;
  • f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți;
  • g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la trafic care circulă în spatele acestuia;
  • h) realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;
  • i) conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.”

Sancțiunea în acest caz este amendă contravențională și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: arhivă

3 comentarii

  • Păi aplicați legea s-au legea este pt fraieri. Toată noaptea se aud fluierături de roți dar voi așteptați pensii speciale. Cât despre cei de la rar numai cuvinte de laudă dacă dai ce trebuie. Cică inspectorii rar.

    29
    1
  • Pe cei care parcheaza pe strada Petru Maior in zona terenului de fotbal cand ii amendati?
    Cand ii amendati pe cei care parcheaza in zona cu Oprirea interzisa si pe pod sau in intersectie si obliga pe ceilalti participati la trafic sa depaseasca pe linie continua si in curba fara vizibilitate?
    Terenul de fotbal este al unui politist?

    29
    4
    • Nu este al unui polițist.
      Acolo joacă fotbal POLIȚIȘTII.
      Acea zonă, porțiune de drum, este cea mai mare MIZERIE rutieră din oraș.
      Acea zonă redă 100% radiografia societății.
      Pentru polițiști NU există reguli când ei vor să se relaxeze.
      NU contează regulile.
      NU există legi.
      Nu-i vede nimeni, nu încurcă, nu obstrucționează circulația pe respectivul sector de drum.
      Nici măcar nu au bunul simț să le parcheze cât mai aproape de bordură.
      Le parchează fix pe axul drumului, pentru că ei pot.
      Pe ei nu-i întreabă nimeni de ce într-o porțiune de drum cu linie continuă, ei totuși parchează.
      Așa funcționează societatea românească.
      Cine poate oase roade cine nu nici carne moale.

      30
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.