Actualitate Recomandări

Se apropie Luminația. Controale la vânzătorii de flori. Toți au primit somație

Având în vedere că se apropie Luminația, municipalitatea a emis autorizații temporare pentru comercianții de flori. Poliția Locală Bistrița a făcut controale pentru a verifica legalitatea comerțului.

Concluzia este că niciun comerciant nu a respectat autorizația de ocupare a domeniului public, aceștia ocupând suprafețe mult mai mari decât cele permise, astfel că s-au dat somații de intrare în legalitate: fie prin restrângerea suprafeței ocupate, fie prin achitarea diferenței de taxă.

”An de an, pe data de 1 noiembrie, credincioșii din Transilvania, Banat și Maramureș celebrează Luminația, zi în care toți credincioşii merg la mormintele celor dragi, ca să pună flori şi să aprindă lumânări.

În municipiul Bistrița, comercianții de flori de sezon și-au ocupat amplasamentele, iar orașul a prins culoare.

Pentru legalitatea desfășurării comerțului stradal, Primăria municipiului Bistrița, prin serviciul de specialitate, a emis autorizații de folosire temporară a unor locuri publice pentru activități sezoniere.

S-au luat în considerare următoarele aspecte: amplasarea comercianților sezonieri să nu afecteze traficul pietonal, interzicerea expunerii produselor în stațiile de autobuz, în dreptul trecerilor de pietoni sau pe pistele de biciclete.

Colegii noștri din cadrul Compartimentului Control Comercial au verificat zilnic, începând din data de 28 octombrie, legalitatea desfășurării activității de comerț stradal și respectarea autorizației de ocupare a domeniului public, emisă de Primăria municipiului Bistrița.

Concluzia verificărilor până în acest moment este că niciun comerciant nu a respectat autorizația de ocupare a domeniului public, aceștia ocupând suprafețe mult mai mari, în unele cazuri chiar și de 10 ori mai mari decât cele autorizate.

S-au întocmit procese verbale de constatare a contravenției, iar contravenienții au fost somați să intre în legalitate de îndată, fie prin restrângerea suprafeței ocupate, fie prin achitarea diferenței de taxă pentru suprafața ocupată”, a menționat Poliția Locală Bistrița.

3 comentarii

  • Cu acei comercianți, din parcul mare , ce facem? Scrie Mare la întrare în parc: comerțul ambulant este INTERZIS! dacă nu este interzis ,as vrea sa vând și eu acolo,în parc ! Măcar spuneti-ne si noua sa știm…

    13
    1
  • Nu am nimic cu ei, dar sa respecte legea. Pur sí simplu Au ocupat abuziv toate bancile din fata biserici Sf.Ana, trotuar,pista de biciclete, statia de autobus, sa nu mai vorbim de toate amplasamentele din oras trecerile de pietoni sunt obturate. Este frumos cu atatea flori , este sezon, dar e prea de tot, plus ca lasa o mizerie de nedescris. Avem primar nou, sa puna organele compete la treaba.

    12
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.