Actualitate

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bistriţa, revocată ”din motive obiective”

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bistriţa, convocată pentru miercuri 17 septembrie, ora 16.00, de şapte consilieri municipali - Ioan Peteleu (PNL), Alin Seserman, Mihai Sărmăşan, Vasile Moldovan, Narcisa Ilieş, Filip Moisil (PDL) şi Maxim Gagea (PER) - a fost anulată ”din motive obiective”.

”Referitor la convocarea Consiliului Local al municipiului Bistriţa în şedinţă extraordinară în data de 17.09.2014, ora 16:00, prin prezentul anunţ vă informăm public că, datorită unor motive obiective, se revocă convocarea şedinţei extraordinare de mai sus, şedinţă care va fi reprogramată pentru o dată ce va fi comunicată ulterior. Cu privire la reglementarea situaţiei născute ca urmare a organizării în mod nelegal a concursului privind funcţia de administrator public al municipiului Bistriţa va fi notificat primarul municipiului Bistriţa, conform art. 37 alin. 3 din H.G. 286/2011”, a transmis într-un comunicat Organizaţia Municipală PNL Bistriţa.

”Şedinţa extraordinară a Consiliului Local convocată pentru data de 17.09.2014, ora 16.00, a fost revocată de către grupul de consilieri iniţiatori, conform adresei nr. 76.794 din 17.09.2014”, a anunţat ulterior secretarul municipiului, Floare Gaftone.

La iniţiativa celor şapte consilieri locali menţionaţi mai sus, a fost convocată o şedinţă extraordinară pentru miercuri 17 septembrie, ”având în vedere urgenţa determinată de dificultăţile în funcţionarea Consiliului Local care se repercutează asupra cetăţenilor din cauza conduitei necorespunzătoare a preşedintelui de şedinţă Alexandru Bria în şedinţa ordinară din 10 septembrie şi reglementarea situaţiei născute ca urmare a organizării în mod nelegal a concursului privind funcţia de administrator public al municipiului Bistriţa”. ”Şedinţa va fi legal constituită în prezenţa a cel puţin 10 consilieri locali, având în vedere hotărârea din data de 10 septembrie privind constatarea încetării de drept a a mandatului de consilier local al domnilor Gelu Muthi şi Marius Armean”, precizau iniţiatorii.

Pe ordinea de zi erau trecute două puncte: 1. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă a Consiliului Local al municipiului Bistriţa şi 2. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL 176/2009 privind aprobarea atribuţiilor specifice, a criteriilor şi procedurilor de numire şi eliberare din funcţie a administratorului public.

Ce s-a întâmplat în şedinţa din 10 septembrie a Consiliului Local puteţi citi AICI.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.