Sport

Gloria – Iernut: O mână de goluri, patru eliminări. Valer Săsărman: N-am mai văzut așa ceva (FOTO)

FC Gloria Progresul Bistrița a bifat al 4-lea meci consecutiv fără înfrângere, după ce a trecut cu 3-2 de CS Iernut în etapa a 8-a a Ligii a III-a, și a urcat un loc în clasamentul Seriei 5. În ultimul sfert de oră s-au acordat patru cartonașe roșii. ”Tensiune pe teren a fost și din cauza arbitrului”, a spus antrenorul Gloriei.

1 gloria iernut 2 gloria iernut 3 al pop bucurie gol 4 gloria iernut

Gloria a deschis scorul rapid, în minutul 4, prin Alexandru Pop, și l-a majorat în minutul 10 prin Traian Jarda. Scorul la pauză a fost 2-1, după ce oaspeții au redus din handicap în minutul 27, autorul golului Ionuț Chețan. Spiritele s-au încins în ultimul sfert de oră. Echipa bistrițeană a rămas cu un om mai puțin pe teren în minutul 75, Paul Colța văzând direct cartonașul roșu. Egalitatea numerică s-a restabilit în minutul 83, Rareș Cândea de la CS Iernut fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Imediat, mai exact în minutul 84, Gloria a mărit avantajul, Olimpiu Bucur ducând tabela la 3-1. În minutul 86, din nou cartonaș roșu direct, tot pentru oaspeți (Istvan Fekete). Cu doi oameni în minus, CS Iernut a redus diferența după un gol spectaculos reușit de Andrei Balea în primul minut al prelungirilor. Seria eliminărilor nu s-a încheiat, pentru că în minutul 90+3 Lago Anderson i-a lăsat pe oaspeți în numai șapte jucători de câmp, fiind și el trimis la cabine după un cartonaș roșu direct, lucru care a declanșat un val de nervozitate în tabăra celor de la CS Iernut. După încă un minut de prelungire, arbitrul a fluierat finalul: 3-2.

În urma acestui rezultat, Gloria a urcat de pe locul 8 pe poziția a 7-a în clasament, având 13 puncte (golaveraj 13-9).

5 gloria iernut 6 gloria iernut 7 gloria gol bucurie 8 gloria iernut

”A fost un meci cum n-am mai văzut în ultimii 20 de ani. Am avut 2-0 și vreo șase ocazii clare de gol, cât n-am avut până acum în șapte etape. Din păcate, n-am reușit să ne distanțăm pe tabelă. Oaspeții au marcat, s-a făcut 2-1 și jocul s-a schimbat total, s-au făcut și o serie de greșeli. La 3-1 am tratat un pic lejer jocul și am avut emoții pe final. La această partidă nu ne-am putut baza pe Hlinca, accidentat, și Brumă, suspendat. Până la urmă a ieșit bine, importante sunt cele trei puncte. Tensiune a fost și din cauza arbitrului, care după ce n-a sancționat unele faulturi a început să dea în compensație. Plus că unele faulturi la care s-a dat roșu, inclusiv de la oaspeți, nu erau de eliminare”, a declarat tehnicianul Gloriei Bistrița, Valer Săsărman.

Antrenorii Valer Săsărman și Dorel Zegrean, invincibili de la preluarea echipei, au trimis în teren următorul 11: R. Pop – Budăcan, Bolbos, Fizeșan, B. Dobrea – Fl. Alexandru, Țegle, Jarda, Colța – O. Bucur, Al. Pop. Au mai intrat: Rogozan, Cilean, Sâplăcan, Akari.

Meciul disputat pe Stadionul ”Jean Pădureanu” din Bistrița a fost arbitrat de Mihai Spânu (Cluj-Napoca) – central, Bogdan Gireadă (Oradea), Csaba Antal (Cluj-Napoca) – asistenți. Observatori: Ion Hotico, Ion China (ambii din Baia Mare).

9 gloria iernut 10 gloria iernut 11 valer sasarman 18 oct 12 gloria iernut

Celelalte partide din etapa a 8-a a Ligii a III-a, Seria 5: Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir 1-5, Unirea Dej – FCM Baia Mare 0-1, Avântul Reghin – CS Oșorhei 0-1, CSC Sânmartin – Arieșul Turda 3-2, CSM Sighetu Marmației – Unirea Jucu 2-0, Industria Galda – FC Zalău 1-1.

AICI clasamentul detaliat.

În runda viitoare, a 9-a, Gloria Progresul Bistriţa joacă în deplasare cu FCM Baia Mare – vineri 24 octombrie, ora 15.00.

Rezultatele Gloriei în acest sezon: 3-0 cu Unirea Dej (acasă), 1-2 cu FC Zalău (deplasare), 0-1 cu CSC Sânmartin (d), 1-2 cu CSM Sighetu Marmaţiei (a), 2-0 cu Industria Galda (d), 2-1 cu Unirea Jucu (a), 1-1 cu Arieșul Turda (d), 3-2 cu CS Iernut (a).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.