Actualitate

Află cine a luat premiul pentru originalitate la expoziţia culinară de Moş Nicolae

La evenimentul organizat pe pietonal au fost acordate 36 de premii elevilor de la Grupul Şcolar Agricol Bistriţa, care au prezentat bucate tradiţionale de sărbători. Vezi cum arată produsul care a încântat juriul.

În vederea sensibilizării tinerilor cu privire la valorile europene, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistriţa în parteneriat cu Grup Şcolar Agricol Bistriţa, Primăria Municipiului Bistriţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au organizat de Moş Nicolae, în Zona Pietonală Liviu Rebreanu, cea de-a treia ediţie a evenimentului „Tradiţional românesc în Europa multiculturală”.

Elevii Grupului Şcolar Agricol Bistriţa au prezentat produse culinare şi obiceiuri de Crăciun specifice diferitelor zone etnoculturale ale judeţului.

În urma unei evaluări extrem de dificile, care a durat mai bine de două ore, juriul, care l-a avut în componenţă şi pe primarul Ovidiu Creţu, a acordat 36 de premii pentru mai multe categorii de produse culinare (pâine, cozonac, plăcinte, sarmale, cina porcului, aperitive etc.), parte dintre ele atribuite pe zone etnoculturale (Valea Bârgăului, Valea Şieului, Zona Ilvelor, Zona de  Câmpie, Valea Someşului, alte zone), se arată într-un comunicat al Europe Direct.

Premiul pentru originalitate a revenit elevei Georza Florica, cl. a X-a B, pentru ”pâine cu slănină şi cârnaţ”.

Mai multe fotografii de la acest eveniment găsiţi pe pagina noastră de facebook

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.