Actualitate

Alegeri locale înainte de al doilea val de Covid-19, cele parlamentare după. Când ar putea avea loc

Premierul Ludovic Orban asociază datele alegerilor locale și parlamentare cu evoluţia epidemiei de Covid-19, afirmând că derularea campaniilor electorale va depinde de cât de puternică va fi epidemia.

El a spus că alegerile locale ar urma să aibă loc la sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie, înainte de valul doi al epidemiei, în timp ce alegerile parlamentare s-ar putea desfășura cel mai devreme în 6 decembrie.

”După evaluările epidemiologilor, cel mai probabil în iulie – august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm toate regulile. Din punctul nostru de vedere, cel mai bun momemnt pentru alegerile locale va fi sfârşitul lunii septembrie – începutul lunii octombrie. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut și de o perioadă de timp pentru campanie. Estimările privind valul doi de îmbolnăviri sunt pentru 15 octombrie – 1 noiembrie. Alegerile parlamentare trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme. Cea mai probabilă dată e 6 decembrie, dar va trebui să vedem cât de puternică va fi epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

11 comentarii

  • Să vină, să vină, să scăpăm de ciuma roșie!!! Covidul e floare la ureche pe lângă ciumă! Jos cu ei! Jos ciuma roșie!

    • Care ciumă roșie ?
      Psd e mic copil pe lângă PNL, Lepra Galbena !
      La casa de sănătate au pus-o pe fina lui Turc si Cicioc.
      Subprefecți le trebuie doi, ca unul nu e de ajuns sa taie frunze la câini …
      In toată țara au umplut de pile, neamuri si amante !
      Despre ce vorbim ? :)))))

  • De ce sa nu fie deodată aceste alegeri ? De ce ?
    Când vroiau anticipate spuneau ca vor fi deodată cu localele. Acuma de ce nu e posibil ?!
    Ca sa cheltuie bani dublu cu campaniile si cu secții de votare ?
    Hai sictir PNL nu furați destul cu ocazia pandemiei ?
    Mai programați un tun si pt toamnă?
    Rusine sa va fie, singura preocupare va este sa va conectați cu orice Pret la banii publici !

  • Pentru ca alegerile locale să fie simultan cu alegerile parlamentare trebuie modificată legea. Ar fi o adevărată nebunie, 6 buletine de vot, respectiv primar, consiliul local, președintele consiliului județean, consiliul județean, deputați și senatori. Comentariile sunt de prisos, întotdeauna românul este imprevizibil la vot. Până atunci să ne pregătim în educație pentru cetățenie democratică-cultură civică și să nu mai jelim pe „Tătucul” și „Moașa Comunală”, care ne obliga să muncim și să trăim. Legat de finanțare nu vă faceți probleme, „are balta pește”.

  • Prietene sub acoperire „Hai să mimăm democrația” ești pe lângă subiect. Sunt expert electoral și particip perpetuu la toate alegerile. Nu se poate face nicio fraudă. Numărătoarea voturilor se înregistrează cu imagine și sunet. Procesul-verbal se transmite în sistem informatic la județ și București, cu rezultatul alegerilor. Fiecare reprezentant al competitorului primește în scris un exemplar care se centralizează la nivel local și național.Nu sunt contestații de fraudare. Dumneavostră vorbiți din afară, probabil sunteți numai un simplu votant. SRI-STS ne ajută numai cu programul informatic și telefonia. Vulpea dacă nu ajunge la struguri spune că sunt acri.

  • Prietene „Ion”, fiecare partid își centralizează voturile. Curtea Constituțională validează sau invalidează alegerile. Dumneata probabil ești un simplu votant. Eu sunt implicat direct, conduc alegerile. Nu sunt membru de partid. Nu mai sunt vremurile anilor 90. Nu mai comentați din amintiri. Așa a votat poporul român. Nu este fraudă ci lipsă de educație civică participativă.

    • domnule Gavrila N .Moldovan. cum explicati dumneavoastra ca expert, cum ziceti ca sunteti, situatia de la alegerile trecute,cand toata lumea huiduia psd-ul si erau impotriva si totusi au intrat in turul 2.

  • Nu chiar toată lumea huiduia PSD-ul. Are sturcturi puternice în teritoriu, cei mai mulți bugetari au fost de partea lor, au mărit pensiile și au au promis 40% cu 1 septembrie 2020. De asemenea a fost bâlbâiala USR-ului, Dan Barna a refuzat să intre la guvernare în alianță și a fost taxat. Doamna V.V. Dăncilă a avut de partea ei foarte multe femei. Are și ea farmecul ei. În final, a investit mulți bani în campania electorală.

  • „Nu întotdeauna schimbarea înseamnă să facem lucruri mai bune, dar ca să facem lucruri mai bune e nevoie de schimbare.”

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS