Recomandări Social

Becleanul ajută Bistrița cu personal medical. Două mâini întinse Spitalului Județean de Urgență

Zece angajați ai Spitalului Orășenesc Beclean, dintre care șapte asistenți medicali și trei infirmiere, au fost trimiși la Spitalului Județean de Urgență Bistrița pe perioadă determinată pentru a veni în ajutorul celor de ani, anunță conducerea unității medicale pe Facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=641900366388747&id=172606123318176

Reamintim că Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus Covid-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 au fost publicate, la începutul lunii aprilie, în Monitorul Oficial, având mai multe modificări față de forma anunțată inițial.

Ministerul Sănătății anunța, în 4 aprilie, că Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat acest ordin care conține lista cu spitalele de suport pentru pacienții Covid-19 pozitiv care necesită tratament și pentru patologii specifice (ex afecțiuni cardiace, ortopedice, etc). În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la coronavirus care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii. Ministerul prezenta lista spitalelor suport, cu parafa ministrului. Însă, de la aprobare și până la publicarea în Monitorul Oficial, lista a fost modificată. În mai multe județe au fost adăugate spitale de suport față de lista inițială, cum este cazul județului Bistrița-Năsăud, unde pe lângă Spitalul Județean de Urgență Bistrița, a fost adăugat și Spitalul Orășenesc Năsăud.Astfel, la Spitalul Județean se vor trata cazuri grave și critice, iar Centrul de Dializă Diaverum va asigura turele suplimentare.

2 comentarii

  • E un comunicat semnat Mihaela Ivan.
    Stilul de comunicare in social media cu pictograme intercalate in mesaj.
    Bun, *detasare*…voluntara sau la ordin?
    Sunt chestii care fac diferenta intr-un sens.
    Nu cred ca respectivii sunt foarte entuziasti, de fapt pot sa afirm ca din punctul meu de vedere care interactionez din cand in cand cu personal medical care e fortat prin diferite metode sa intre la *lucru* sub presiunea paragrafului x, y, z …nu pot trage concluzia ca prezenta s-ar datora unei mobilizari exemplare si individuale.
    Personal medical e uman ca si noi, are familii , cu copii cu batrani, cu fricile si temerile lor…accentuate in unele cazuri de lipsa de echipamente de protectie, cu absenta testelor in privinta persoanelor cu care interactioneaza.
    Dar ce un semnal destul de bun dinspre Romania, nu s-a ajuns la nivelul acela de concentrare a batranilor bolnavi in rezidente megapolis…asa cum a fost in multe tari din occident, unde pentru a salva bani si eficientiza la maxim costul monetar de ingrijire, batranii mai ales in semi-autonomie, sunt plasati in centre cu numeroase camere, dar azi cu putin personal, astfel ca multi mor cu zile si nu ajung sa fie hraniti si spalati.
    Acele cladiri, rezidente, sunt clai de fan uscate, care asteapta scanteia odata virusul patruns face ravagii….rate de mortalitate peste 50%,
    Pentru parintii occidentali , pragmatici ingrijirea unui batran este o ocupatie 24/24 ceea ce vine contra stilului de viata.
    O cultura care din fericire in Romania, inca nu s-a institutionalizat complet, persoanele din anturajul imediat la persoanelor batrane preiau in ingrijire .
    Asa, imperfecti , cu tarele culturale, cum suntem toti, e generatia de batrani de dupa 60 de ani care au construit o multa parte din infrastructura tarii si le datoram multe. Chiar posibilitatea de a parasi tara la care unii au apelat a fost posibila si datorita muncii acelor batrani. E trist, dar in acelasi timp e un semn de mandrie , cred ca au realizat cu timpul care au fost greselile majore ale generatiilor lor. Multi si-au vazut plecati copiii pe meleaguri straine, nu si pot vede nepotii, nu pot comunica in noua limba pe care acei copii o invata de la primii pasi..e o tragedie, mai ales nu uitati oamenii aceia niciodata nu au prevazut scenariul b, decat supravietuirea pana la adanci batraneti in propria tara, iar globalizarea, deschiderea frontierelor, pentru ei a reprezentat o criza majora..nici un skype sau internet nu inlocuieste schimbul verbal sau imbratisarea propriilor copii sau nepoti.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS