De pe masă nu trebuie să lipsească sarmalele, friptura, aperitivele şi cozonacul. Potrivit specialistului, citat de Libertatea, secretul unei digestii uşoare constă în mese în reprize.
– Să mâncaţi puţin şi des şi să faceţi pauze de 30 de minute între feluri.
– Friptura trebuie să fie obligatoriu cu garnitură de legume sau cu murături (nu cu legume din conserve, care au oţet). Murăturile ajută foarte mult la digestie.
– În pauzele dintre feluri este indicat să consumăm fructe, de preferat ananas sau kiwi.
– Dacă am ţinut oost, nu trebuie să mâncăm mult din prima zi de Crăciun.
– La sarmale trebuie evitată smântâna. Acest fel de mâncare este gras, iar combinaţia devine şi mai greu de digerat. Sarmalele sunt bune cu multă varză, care ajută la digestie.
– Mare atenţie cu alcoolul! Excesul de băuturi alcoolice, în combinaţie cu grăsimile din mâncare, pot duce la afecţiuni grave, precum pancreatita acută!
– Cea mai potrivită băutură e vinul, de preferat cel făcut în casă, şi nu peste măsură.
Adaugă comentariu