Social

Ca să nu aveţi probleme de sărbători, aveţi grijă cum şi cât mâncaţi!

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, vă recomandă să mâncaţi tot ce vă doriţi, dar cu măsură.

De pe masă nu trebuie să lipsească sarmalele, friptura, aperitivele şi cozonacul. Potrivit specialistului, citat de Libertatea, secretul unei digestii uşoare constă în mese în reprize.

– Să mâncaţi puţin şi des şi să faceţi pauze de 30 de minute între feluri.

– Friptura trebuie să fie obligatoriu cu garnitură de legume sau cu murături (nu cu legume din conserve, care au oţet). Murăturile ajută foarte mult la digestie.

– În pauzele dintre feluri este indicat să consumăm fructe, de preferat ananas sau kiwi.

– Dacă am ţinut oost, nu trebuie să mâncăm mult din prima zi de Crăciun.

– La sarmale trebuie evitată smântâna. Acest fel de mâncare este gras, iar combinaţia devine şi mai greu de digerat. Sarmalele sunt bune cu multă varză, care ajută la digestie.

– Mare atenţie cu alcoolul! Excesul de băuturi alcoolice, în combinaţie cu grăsimile din mâncare, pot duce la afecţiuni grave, precum pancreatita acută!

– Cea mai potrivită băutură e vinul, de preferat cel făcut în casă, şi nu peste măsură.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.