Actualitate

Câini din 85 de rase și 11 țări, la Bistritzer Burg Dog Show 2024

Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud organizează, în perioada 13-14 aprilie, în Complexul Heidenfeld din Viișoara, Bistritzer Burg Dog Show.

Anul acesta vor fi organizate patru competiții chinologice (două naționale și două internaționale) și trei competiții de club: Competiția ASAO – Ciobănești de Asia Centrală, Competiția Clubului Câinilor Ciobănești de Cireadă Elvețieni și Competiția Clubului Câinilor Ciobănești Caucazieni.

Vor fi prezenți, pentru prima dată la Bistrița, reprezentanții Artero Academy România care vor oferi servicii profesionale de toaletare adaptate specific raselor participante, alături de reprezentanții de Bistritzer Bug, Fluffy Pro Pet, DogPro.

De asemenea, echipa Artero Academy România, va oferi pe tot parcursul competiției sfaturi și vor face ultimele retușuri înainte de intrarea în ring.

La toate expozițiile sunt înscriși 1.331 de câini din 85 de rase. (Notă: un câine poate fi înscris la mai multe competiții).

Vor fi prezenți la Bistrița crescători din 11 țări (România, Ucraina, Polonia, Letonia, Franța, Cehia, Slovacia, Ungaria, Austria, Lituania și Muntenegru), anunță organizatorii. 

Certificatul de Aptitudini din Campionat (C.A.C.) și Certificatul de Aptitudini pentru Campionatul Internațional de Frumusețe (C.A.C.I.B.) sunt distincții deosebit de importante pentru crescătorii de câini de rasă. Aceste titluri nu doar consacră calitățile estetice și genetice ale unui câine, dar și confirmă munca și eforturile depuse de către proprietar și crescător în îngrijirea și pregătirea exemplarului pentru competițiile canine.

Obținerea unui C.A.C. la nivel național este o dovadă a faptului că patrupedul respectiv corespunde standardelor de frumusețe și funcționalitate stabilite de cluburile și asociațiile canine din țară. Acest titlu aduce prestigiu crescătorului și rasei câinelui, consolidând reputația acestora în comunitatea chinologică locală.

Obținerea unui C.A.C.I.B. atestă faptul că acesta a fost recunoscut ca fiind conform standardelor internaționale de frumusețe și funcționalitate. Acest titlu deschide uși spre competiții și expoziții de nivel mondial, oferind posibilitatea de a demonstra calitățile excepționale ale câinelui pe plan internațional și de a stabili contacte cu crescători și proprietari din diverse colțuri ale lumii.

Câinii vor fi arbitrați de arbitrii din România (Augustin Ionescu, Cristina Rînziș-Gubesch, Molnar Zsolt, Julia Magdas și Andrei-Petru Deak), Finlanda (Satu Yla Mononen, Finne Leni), Spania (Carmen Navaro), Serbia (Istvan Orcsik) și Ungaria (Peter Harsamyi).

Evenimentul este organizat în colaborare cu Primăria Bistrița și va avea loc în complexul Heidenfeld din Viişoara, iar accesul publicului se poate face contra cost.

Program:

23 comentarii

  • Concursul nu se ține în Piața Centrală ci în Târgu de Vite din Viişoara însă nu au putut să-i spună Târg de Vite aşa cum îl ştie toată lumea ci a fost musai să-l împopoțonez cu cu cuvinte inposibil de pronuțat ca Hedenfeldr.

   39
 • Există un autobuz cu care putem merge din Piața Centrală de lângă Primărie până la Viişoara în Târgu de Vite unde se va desfăşura expoziția canină ?
  Dacă da atunci ce număr are aceea liniei de autobuze ?
  Mulțumes anticipat celui ce poate să-mi răspundă.

  38
  2
  • Am încercat eu să găsesc ruta cea mai rapidă cu transportul în comun de la Primărie până la Târgu de Vite pe google map iar la această oră ruta dată de google este să iau trenul de la gară până în Beclean şi să mă întorc după aceea în Viişoara. 🤣😂🤣😂🤣
   Încercați şi voi 😉

   32
  • M-am uitat şi eu pe google hărți şi cam aşa este numai cu trenu.
   Magalaes cu Linia 2A de la ce stație de autobus la ce stație de autobuz ?

   12
  • @Paula
   ooh draga mea Paula 🙂 pentru tine tot efortul
   2A străbate tot orașul de la Casa Agronomului (Cartier Unirea) până în Cartier Viișoara (Heidenfeld)
   il zărești pe Calea Moldovei, 1 Decembrie, Bulevardul Republicii, Bulevardul Independenței
   te dai jos în Viișoara (capăt de linie) la magazinul Atlantis..de acolo oleacă de picior in 10 minute ajungi în Heidenfeld

   harta aici
   https://shorturl.at/ruGH4

 • Suntem o tara bogata cu oameni plangaciosi,daca ne permite, expozeuri de catelusi neajutorati fara de nici un folos umanitatii inseamna ca avem un trai deosebit si suntem plini de ifose si idei interesante!

  7
  12
 • Pe site-ul ” smart ” al primăriei nu găseşti nimic despre transportul în comun. Din neglijență acum nu circulă niciun autobuz care să conecteze puntele importante din oraş cum ar fi Primăria sau poate că primăria nu este importantă ha, ha .
  Puteți încerca Linia 2 de la Liceul Andrei Mureşanu până undeva în Viişoara după care vă descuracți singuri cum puteții , timp extimativ minim 30 de minute.

  19
  1
  • @Claudia
   nasol când te faci de kakao încercând să discreditezi o instituție publică 🙂
   aparent habar n-ai să navighezi dincolo de Insta/FB ”ha, ha”

   toate informațiile sunt aici:
   https://www.primariabistrita.ro/primaria/servicii-publice/transport-public-local/
   Anexa 6.2.1 – Program circulație
   Anexa 6.2.2 – Stații de transport

   o singură bulină neagră pt. site-ul PMB ..
   documentele în format .DOCX, .DOC musai disponibile în format .PDF conform legislației în vigoare

   iar pentru organizatorii BBDS aveați liber stadionul ”Jean Pădureanu” în weekend-ul 20.04.2024

   1
   9
  • Pare cam mult 30 de minute într-un oraş mic ca Bistrița., se termină concursu până ajungem acolo.

   12
  • Ai văzut şi tu că este foarte ” smart ” site-ul Primăriei Bistrița şi când cauți ceva poți găsi mai nimic este făcut pentru kinglonieni nu pentru oameni.
   Normal ar fi fost ca pe pagina principală să fie un buton Transport Public care să te ducă la o hartă .jpg cu toate trasele din Bistrița etc , nu la o grămadă de submeniuri şi la nişte ANEXE care trebuie să le downladezi şi să le încarci în alt program după care să faci săpături să identifici străzile şi dacă poți stațile de autobuz.
   Aşa mai bine uți de autobuze şi îți iei maşina personală şi mergi după navigatorul din maşină.

   12
 • Musai că se va băga în poză Primarul Turc şi la acest eveniment ha ha este o certitudine asta. Eu vrea însă să-l întreb cum a ajuns de la el din Primărie cu autobuzul sau cu bicicleta pe pistele de biciclete ?!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.