Actualitate

Camionul de Crăciun a sosit! Alin Ulhmann Uşeriu: E săptămâna bucuriei şi a prieteniei (FOTO)

Aşteptarea a luat sfârşit! Camioanele de Crăciun, burduşite cu daruri din Germania, au ajuns sâmbătă dimineaţa în Bistriţa-Năsăud. Prima oprire a fost la Vama Bistriţa unde zecile de voluntari ai Asociaţiei Tăşuleasa Social din toată ţara le-au întâmpinat cu ropote de aplauze. Apoi, fiecare camion a luat-o pe drumul lui ca să ducă daruri la 17.000 de copii din tot judeţul.

1 useriu 28 dec”Sunt 11 ani de când vine camionul de Crăciun pe aceste meleaguri. Zona lui de acţiune e Tăşuleasa Social într-o rază de 200 de kilometri. Ajungem şi în judeţul Suceava, şi în Mureş, şi la Cluj, dar majoritatea darurilor merg în Bistriţa-Năsăud. Aproximativ 30% dintre copiii din zona rurală primesc un cadou de la noi. În Germania, s-au împlinit 20 de ani de când se face această acţiune. E una jubileu, ca să zic aşa. Sunt foarte mulţi voluntari implicaţi, foarte multe instituţii care sprijină acest lucru şi, cel mai important, 17.000 de copii vor primi daruri de la noi”, a spus preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Ulhmann Uşeriu.

El a explicat că, direct la Tăşuleasa, au venit 16 camioane. ”Este cel mai mare convoi care a venit la noi în toţi aceşti ani. Cu bucurie spunem că unii dintre şoferi vor să vină la noi pentru că e o acţiune transparentă, frumoasă, e o acţiune pe care ei o aşteaptă cu bucurie. Îşi sacrifică toată vacanţa de Crăciun ca să participe la ea. Tăşuleasa Social are mulţi voluntari din alte judeţe, ceea ce ne bucură foarte mult. Au venit din Oradea, din Cluj, din Bucureşti. Pentru noi toţi e săptămâna bucuriei, a prieteniei. E foarte frumos şi bine că participă atât de multă lume. Bucuria pe care le-o facem copiilor cu această acţiune este foarte mare mai ales că toţi copiii între 3 şi 14 ani dintr-o localitate primesc daruri de la noi, ceea ce înseamnă că nu trebuie noi să alegem cine să primească şi cine nu, cine e sărac şi cine nu, cine merită şi cine nu merită, iar acest lucru este cel mai spectaculos la această acţiune, că toţi copiii din peste 140 de localităţi vor primi un cadou de la noi”, a adăugat el.

Potrivit lui Alin Ulhmann Uşeriu, un cadou are o valoare de 40 până la 50 de euro şi conţine obiecte de igienă personală, alimente, dulciuri, jucării, multivitamine. ”Este un cadou destul de consistent. Distribuţia darurilor nu se va termina într-o zi fiindcă mai avem şi persoane cu dizabilităţi pe listă, sunt unele locaţii la care nu putem ajunge decât în următoarele zile, cum e Pata din Cluj sau localităţi din Munţii Călimani. Dar peste 17.000 de copii aşteaptă astăzi să primească un cadou de la noi şi până deseară sper să facem acest lucru”, a spus el.

Alin Ulhmann Uşeriu a mulţumit Vămii Bistriţa pentru găzduire, subprefectului Ovidiu Frenţ pentru implicare, comandanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi – Florin Furnea, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă – Constantin Florea, Poliţiei Rutiere – şef Roberto Hasnaş pentru suportul logistic oferit, dar şi voluntarilor din judeţ şi din ţară printre care s-au aflat, ca şi în anii trecuţi, Alexandru Toniuc, Marin Mic, Nic Şerban şi mulţi alţii.

7 miclea camionul de craciunŞi fostul ministru al învăţământului, prof. univ. dr. Mircea Miclea, a venit de la Cluj pentru a da o mână de ajutor la distribuţia cadourilor. ”Ştiţi, era un cântec cu versul Niciodată să nu uităm de cei mai trişti ca noi şi cred că asta trebuie să facem mereu, să nu uităm de cei mai trişti ca noi. Mi se pare că are mult mai mult sens decât să stai şi să te relaxezi într-un fotoliu să te gândeşti la cei care au nevoie de ajutor. Voluntar sunt de vreo trei ani şi, dându-ne seama că a crescut organizaţia, am decis să facem şi un bord din care fac parte şi eu. Ne dorim să fim o organizaţie foarte serioasă, cu o anumită strategie, cu anumită organizare şi în bord sunt eu, Marcel Iureş şi un tip de la Ambasada SUA. Tocmai pentru că organizaţia a crescut şi nu mai e la stadiul în care să se facă lucrurile numai pe bază de iniţiative. Îţi trebuie transparenţă, structuri, transpaernţă în cheltuirea bugetului, în organigramă. Camionul de Crăciun e un cadou al unor copii pentru alţi copii, iar noi suntem nişte mediatori. Nu avem nicio altă contribuţie, doar facem bucuria unor copii care pregătesc cadourile pentru alţi copii care le vor accepta”, a spus Miclea.

lorand szusznerLorand Szüszner, manager regional Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, a spus că toţi camionagiii au venit cu plăcere în România pentru a aduce copiilor din Bistriţa-Năsăud şi nu numai cadouri de sărbători: ”Am venit cu un convoi foarte mare, în total sunt 29 de camioane care au venit în zonele Braşov, Bistriţa şi Cristur Odorhei. Încercăm să dezvoltăm bucuria de a dărui, lucrăm în Germania cu multe grădiniţe, şcolii şi familii. Anul acesta am strâns în jur de 50.000 de cadouri”.

La rândul lui, Nic Şerban a declarat: ”Am venit pentru bucuria întâlnirii. Dacă trece un an şi e o pauză – s-a întâmplat în cei 15 ani – Revelionul nu îşi mai avea parcă locul fiind obişnuiţi noi cu întâlnirile acestea dintre Crăciun şi Revelion, absolut intrare în specificul sărbătorilor de iarnă. Nu mai e un moment aparte, ci face corp comun cu ambele sărbători de iarnă. E indiscutabil bucuria de a împărţi bucurie. Cum se hrăneşte soarele cu buturuga de Crăciun, aşa ne hrănim noi cu bucuria şi energia copiilor când primesc daruri”.

Tot de dragul copiilor au venit şi alţi adolescenţi voluntari Tăşuleasa Social din toată ţara.

Sunt din Bistriţa. De mulţi ani fac voluntariat  la Tăşuleasa şi mă bucur să fiu azi aici. Copiii care primesc daruri sunt foarte fericiţi. Se bucură incredibil de mult când văd un pachet mare. Noi ne bucurăm că-l putem oferi”, a declarat o adolescentă.

”Am venit de la Cluj fiindcă am considerat că e un gest frumos în perioada Crăciunului şi mă bucur că-l pot face. E prima oară când particip şi mă bucur că sunt aici”, a spus o altă elevă.

”Sunt peste a doua oară la Camionul de Crăciun. E impresionant. De-asta am venit din nou. Îmi place să-mi petrec vacanţa împreună cu voluntarii Tăşuleasa fiindcă aici am ocazia să fac o faptă bună. Sunt din Bucureşti”, ne-a declarat o altă fată.

Mai multe fotografii, pe pagina noastră de Facebook!

2 camionul de craciun 2013 3 santas truckers 4 voluntari camionul de craciun 5 furnea frent 6 toniuc camionul de craciun 7 voluntari camionul de craciun 8 voluntari camion craciun 9 camionul de craciun 2013

18 comentarii

  • Doamne , cata umilinta!
    Oare cand se vor termina toate astea?
    Si ne miram ca suntem numiti „Tzigani” sau romi sau ceva de genu’…Ufff!Fiindca ne lasam ,de aia!si mai dam si in ziare.Mie una ,mi-ar fi si jena!

    SARBATORI FERICITE,ROMANI!

    • De ce credeţi asta? Acestea nu sunt ajutoare, doamnă. Sunt cadouri, daruri. Să le primească fiecare cu bucurie fiindcă – nu-i aşa? – cine nu ştie să primească un dar cu bucurie nu ştie nici să dăruiască.

    • Doar intr-o localitate dintre cele in care s-au distribuit cadouri satenii stiu ca sunt de la primarie. Este campanie de spalare a imagini primariilor?

  • e acelasi lucru dna.Sabau !dna. Carmen are perfecta dreptate .oare cind se vor termina toate acestea ?cind vom fi si noi o tara europeana civilizata ,mandra??? cind ?? ca acum semaam a tara de lumea a treia. (si mai rau).

    • Îmi pare rău că priviţi aşa lucrurile. Eu cred că oamenii care dăruiesc nu o fac neapărat din milă pentru alţii, ci pentru bucuria de a dărui. Cred că noi nu suntem educaţi în acest spirit, din păcate.

    • Nu cred ca vom fi vreodata asa cum va imaginati/doriti.
      Dar asta nu are nimic de a face cu gestul oamenilor de a darui. Si a celor nevoiasi de a primi. Ganditi-va ca sunt copii si batrani bolnavi, care „nu sunt de vina” pentru situatia lor. Si aia exista peste tot in lume.

  • Eu sunt una dintre miile de mame care am asteptat azi impreuna cu copilul meu la gradinita cadoul venit din Germania. E adevarat ca nu ma asteptam la astfel de cadou, credeam ca sunt ceva jucarii pt copii, nu sunt atat de saraca sa am nevoie de alimente, dar ce vreau sa zic e ca e un cadou facut de un necunoscut de la cateva mii de km pt alt necunoscut, facut cu drag, impachetat frumos si ce m-a impresionat e ca se vedea amprenta altui copil strain pe rechizitele primite de fiul meu.
    E prima data cand am primit un astfel de cadou de la cineva de departe si multumesc din suflet celor ce au daruit putin din ce au ei si cred ca am putea sa facem si noi la fel: sa daruim din putinul nostru pt alti copii mai saraci decat ai nostri.
    Multumesc.

  • Felicitari pentru cei care au facut gestul ,,de a darui,, , felicitari pentru toti cei care s-au implicat sa aduca ,,un zambet, o bucurie,, celor care intradevar au nevoi si stiu sa aprecieze!

  • Nici nu va imaginati cu cata nerabdare a asteptat fratele meu cadoul caruia desi nu-i lipseste nimic si are totusi 14 ani isi dorea din tot sufletul sa primeasca jucarii de plus zicand ca ar dori tot pachetul sa contina numai jucarii!Uitati-va la reactiile copiilor si apoi faceti afirmatii despre aceasta campanie care se pare ca e mai admirata de cei mici desi acestia nu au atat discernamant cat ar trebui sa aiba cei maturi!Daruiti si voi un cadou gandindu-va doar la fericirea si curiozitatea unui copil in momentul cand il despacheteaza pentru ca eu m-am convins…Si inca o precizare Shoe Box e o actiune similara…Incercati!

  • Intotdeauna mi-a placut sa fac daruri, MAI MULT DECAT SA PRIMESC …dAR NU ASA!!!!!….SUNT CADRU DIDACTIC ,AM FOST IMPLICATA , Cristiana Sabau,SI IN ACTIUNEA CARITABILA SHOEBOX, ETC.AVEM ACTIVITATI DE GENUL ACESTA IN FIECARE AN..IN SCOALA..DAR NU ASA!!!!TREBUIE GASITA ALTA FORMULA…
    DA, E SAPTAMANA BUCURIEI SI A PRIETENIEI,SI NU A umilintei!Asta e parerea mea …vorbesc numai in numele meu!Si atat!

    LA MULTI ANI,Cristiana Sabau!

  • D-na Cristina daca tot sunt cadouri pt. de ce sunt favorizate anumite comune de ce nu au fost distribuite in fiecare oras, comuna,sat sau catun la acele familii care intradevar au nevoie de acele „cadouri”.Pe valea Somesului doar 2 comune au beneficiat de cadouri,oare de ce.E doar o campanie politica de aia.RUSINE.

    • În primul rând, aşa cum ştiţi probabil, nu mă cheamă Cristina.
      În al doilea rând, Alin Ulhmann Uşeriu a anunţat că, de data aceasta, cadourile ajung pentru 30% dintre copiii din zona rurală. Dacă scădem din 100%, veţi afla că 70% nu au primit. Atât au donat germanii, atât s-a putut împărţi.
      În al treilea rând, eu cred că darurile merg la sate şi fiindcă, la oraş, sunt mai multe magazine şi, dacă eşti atent la reduceri, îţi poţi cumpăra cu bani puţini tot ceea ce găsesc copiii de la ţară în cutiile respective.
      Sunt 200% convinsă că nu s-a făcut nicio discriminare pe motive politice. Nu cred că Valea Someşului e chiar atât de săracă încât să nu-şi permită o familie să-şi cumpere un kg de ulei, unul de zahăr, un pachet de paste şi câteva obiecte de igienă şi jucării. Să nu uităm că 50% din populaţie e cam plecată prin străinătate. Dacă ne uităm la vile, aş zice că lumea de pe Valea Someşului e chiar atât de bogată încât să-şi permită să dea altora mai puţin fericiţi. Ce-ar fi să faceţi un exerciţiu de generozitate?

    • Da, imi cer scuze pt.nume dau un carnat ,iar cu valea somesului nu e asa de bogata cum credeti,sunt si oameni cu bani ,dar sunt si foarte multe familii nu sarace foarte sarace cu copii care traiesc in conditii groaznice.

  • Noi am participat intr-un an la aceata actiune. Doamna draga habar nu aveti ce vorbiti! Sa inteleg ca va oferiti sa faceti o astfel de actiune? Sau sa inteleg ca va implicati in actiuni caritabile? Sa inteleg ca in timpul d-voastra liber, macar o data la 2 luni vafolositi cunostintele pentru a ajuta copiii analfabeti,pe cheltuiala d-voastra exclusiva cum fac acesti oameni? Sa inteleg ca faceti CEVA in acest sens? Daca o treime din populatie s-ar gandi si la alatii macar o data pe an si nu sa isi satisfaca doar prpriile nevoi, tara asta nu s-ar duce pe rapa. Este usor sa stai deoparte si sa te simti prea mandru sa fii ajutat sau sa recunosti neputinta. Die Jonnathaner sunt de aoreciat pt ca fac acest efort in fiecare an sa aduca zambetele pe chipul copiilor romani. Si daca oamenii ar gandi altfel poate ca am avea o sansa de progres…pana atunci…

  • Aţi iubit vreodată, doamna Carmen? Să nu ne fie niciodată ruşine să primim cel puţin un zâmbet! Orice cadou curat şi sincer trebuie să meargă la inima noastră!Şi mai trebuie să şi mulţumim pentru cele primite! Cineva ne-a făcut o bucurie, acel cineva şi-a făcut o bucurie! Fără dragoste, fără comuniune, suntem nimic!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS